Asia Napisano 20 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 lipca 2023 🤨 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 20 lipca 2023 Udostępnij Napisano 20 lipca 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał: A może takie wolicie? A ja bym wolał taki pokoik 😉 Lub taki O i jeszcze ten 👍 Edytowano 20 lipca 2023 przez RLC2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 20 lipca 2023 Udostępnij Napisano 20 lipca 2023 Na ostatnim te dyfuzory na bokach zapewne mega „działają”😉 Czepiam się, ponieważ jestem podirytowany. Jestem na wakacjach i tęsknie do brzmienia w moim skromnym salonie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 20 lipca 2023 Udostępnij Napisano 20 lipca 2023 11 minut temu, AudioTube napisał: . Jestem na wakacjach i tęsknie do brzmienia w moim skromnym salonie. Korzystaj zatem z wakacji - miłego wypoczynku, a audio nie zająć (chyba) nie ucieknie 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 21 lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 lipca 2023 12 godzin temu, MarcKrawczyk napisał: A może takie wolicie? Fajny, ale nie podobają mi się "ołtarzyki" pomiędzy kolumnami. Pewnie jestem w mniejszości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferszcik Napisano 21 lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 lipca 2023 2 godziny temu, Adi777 napisał: Fajny, ale nie podobają mi się "ołtarzyki" pomiędzy kolumnami. Pewnie jestem w mniejszości. Ja się zastanawiam czy jestem w mniejszości jak kompletnie nie podobają mi się wszelkie typowe audio ustroje akustyczne. Te pokoje przygotowane przy ich użyciu wyglądają niezmiernie smutno, przytłaczająco. Jak tam z radością słuchać muzyki? Ciemne komnaty w których na środku brakuje tylko stryczka... Ale żeby nie być gołosłownym to mi się na przykład podoba taki pokój zaadaptowany akustycznie: 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 21 lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 lipca 2023 9 godzin temu, ferszcik napisał: Ja się zastanawiam czy jestem w mniejszości jak kompletnie nie podobają mi się wszelkie typowe audio ustroje akustyczne. Te pokoje przygotowane przy ich użyciu wyglądają niezmiernie smutno, przytłaczająco. Jak tam z radością słuchać muzyki? Ciemne komnaty w których na środku brakuje tylko stryczka... Ale żeby nie być gołosłownym to mi się na przykład podoba taki pokój zaadaptowany akustycznie: To pewnie taki ochydny wystrój nie spodoba Ci się 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 21 lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 lipca 2023 22 godziny temu, AudioTube napisał: Jestem na wakacjach i tęsknie do brzmienia w moim skromnym salonie. Też jestem na wakacjach, ale specjalnie nie tęsknię za domowym dźwiękiem. Chwilowo miniwieża Panasonic rządzi. I ten korektor z kilkoma praktycznymi gotowymi ustawieniami! Zabrałem ze sobą trochę gorzej zrealizowanych płyt, które w domu nie brzmią, a tutaj nad jeziorami wszystko mi pięknie gra. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 21 lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 lipca 2023 A nasz forumowy kolega się nie pochwalił tym zdjęciem. A dlaczego?😉 Gratki. Szeroki kąt/obiektyw, troszkę przerysowywuje jak myślę, dlatego dużo widać. I ten otwór otwarty lewy tylny róg salonu niezwykle korzystny dla najniższego pasma. Kto zna, kto wie, czyj to salon? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 22 lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 lipca 2023 13 godzin temu, AudioTube napisał: A nasz forumowy kolega się nie pochwalił tym zdjęciem. A dlaczego?😉 Gratki. Szeroki kąt/obiektyw, troszkę przerysowywuje jak myślę, dlatego dużo widać. I ten otwór otwarty lewy tylny róg salonu niezwykle korzystny dla najniższego pasma. Kto zna, kto wie, czyj to salon? To mój salonik. Trochę się w nim już zmieniło od momentu robienia przez Bartka tego zdjęcia 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferszcik Napisano 22 lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 lipca 2023 15 godzin temu, audiowit napisał: To pewnie taki ochydny wystrój nie spodoba Ci się Ciężko powiedzieć przy takiej małej perspektywie. Ale czarne tło nie wróży dobrze dla mojego gustu Ale może to tylko ja nie jestem fanem czarnego i ciemności. 8 minut temu, muzofan napisał: To mój salonik. Trochę się w nim już zmieniło od momentu robienia przez Bartka tego zdjęcia 😉 Jedyne co się rzucało w oczy do ten dyfuzor dosyć mocno wystający poza ścianę. Widać to na innych zdjęciach. Dalej tak to funkcjonuje czy znalazłeś jakieś inne rozwiązanie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 22 lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 lipca 2023 To było przemyślane rozwiązanie i tak pozostało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 22 lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 lipca 2023 Kolumny już nowszy model? Podoba mi się taki design. Mam i ja podobnego kształtu skrzynki. Tylne dyfuzory dla mnie imponujący widok. Kto wie, kto wie, może i kiedyś mnie się uda je nabyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 22 lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 lipca 2023 Dnia 21.07.2023 o 11:26, ferszcik napisał: Ja się zastanawiam czy jestem w mniejszości jak kompletnie nie podobają mi się wszelkie typowe audio ustroje akustyczne. Te pokoje przygotowane przy ich użyciu wyglądają niezmiernie smutno, przytłaczająco. Jak tam z radością słuchać muzyki? Ciemne komnaty w których na środku brakuje tylko stryczka... Ale żeby nie być gołosłownym to mi się na przykład podoba taki pokój zaadaptowany akustycznie: Nie wiem czy ten pokój tak dobrze zaadaptowany fotel ok, stolik ok, ale ten podnóżek? Jak nogi wywalić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 22 lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 lipca 2023 11 minut temu, AudioTube napisał: Kolumny już nowszy model? Podoba mi się taki design. Mam i ja podobnego kształtu skrzynki. Tylne dyfuzory dla mnie imponujący widok. Kto wie, kto wie, może i kiedyś mnie się uda je nabyć. Kolumny wyższy model, dodatkowa końcówka mocy, zmieniona połowa okablowania, inne źródło, ściana za kolumnami już nie z 4 absorberami a 3 i 2 dyfuzorami, z boku dodatkowy dyfuzor. Trochę zmian zaszło od czasu robienia fotki 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 22 lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 lipca 2023 15 godzin temu, AudioTube napisał: A nasz forumowy kolega się nie pochwalił tym zdjęciem. A dlaczego?😉 Gratki. Szeroki kąt/obiektyw, troszkę przerysowywuje jak myślę, dlatego dużo widać. I ten otwór otwarty lewy tylny róg salonu niezwykle korzystny dla najniższego pasma. Kto zna, kto wie, czyj to salon? Skyline 👍👌👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 22 lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 lipca 2023 Poprosimy fotkę!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 22 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 lipca 2023 2 godziny temu, muzofan napisał: Kolumny wyższy model 😱 Ale jak to tak? Miałam tanio odkupić 😀. A co o tam Panie na suficie macie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 lipca 2023 18 godzin temu, audiowit napisał: To pewnie taki ochydny wystrój nie spodoba Ci się Mógłbyś wkleić jakąś fotkę z szerszej perspektywy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 22 lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 lipca 2023 36 minut temu, Asia napisał: 😱 Ale jak to tak? Miałam tanio odkupić 😀. A co o tam Panie na suficie macie? Tak wyszło 😉. Ecophon master b. Takie tam płyty pochłaniające. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 22 lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 lipca 2023 (edytowany) 38 minut temu, Adi777 napisał: Mógłbyś wkleić jakąś fotkę z szerszej perspektywy? Może wieczorem coś znajdę. Narazie jestem na wakacjach i w pracy jednocześnie. Edytowano 22 lipca 2023 przez audiowit 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 22 lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 lipca 2023 (edytowany) 7 godzin temu, Adi777 napisał: Mógłbyś wkleić jakąś fotkę z szerszej perspektywy? Trochę inna perspektywa. Oczywiście elektronika nieaktualna. Z boków mam całkowicie ściany zabudowane ustrojami akustycznymi, ale z bardzo jasnego drewna i regały z książkami i płytami. Za mną jasna kotarą z pluszu i sufit w 3/4 zapełniony białymi ustrojami. W 3/4 ustroje są profesjonalne, ale sà i takie mojego autorstwa. Nie mam zdjęć. Edytowano 22 lipca 2023 przez audiowit 6 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 22 lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 lipca 2023 O Panie. Szczęka mi spadła aż na stół 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 lipca 2023 Udostępnij Napisano 23 lipca 2023 Treble Clef Audio M. Niezły dziwoląg. Specyfikacje: WYMIARY 45 szer. x 135 wys. x 61 gł. cm 75kg KLUCZOWE FUNKCJE Aktywny zasilany głośnik łączący ze źródłami analogowymi i cyfrowymi Bezrezonansowy i szczegółowy bas do 16 Hz Brak zabarwienia dźwięku obudowy Znacznie zmniejszona niechciana interakcja z pomieszczeniem Żywa scena dźwiękowa i zachowana barwa dźwięku w całej przestrzeni odsłuchowej Spójna i liniowa faza akustyczna w czasie Ustawienia dźwięku preferencji użytkownika z wbudowanym wyświetlaczem dotykowym Aplikacja do wyrównywania preferencji dla komputerów PC i Mac Zaawansowane ograniczniki chroniące system głośników przed przeciążeniem DŹWIĘK Pasmo przenoszenia 16Hz do 24KHz Pełna widmowa średnia SPL 105dB w odległości 1m Szczytowe SPL 119 dB w odległości 1 m 3 kanały wzmacniaczy Pascal klasy D o łącznej mocy 1500 watów na głośnik WEJŚCIA Analogowo zbalansowany XLR, 32-bitowy zmiennoprzecinkowy dwuzakresowy przetwornik analogowo-cyfrowy Wybór połączenia AES/XBU XLR i SPDIF do wejścia cyfrowego (24-bit / 192 Khz) Bezstratny dźwięk Dante® przez RJ45 Ethernet LAN Połączenie Digital Link między głośnikami (1 kabel łączący o długości 5 m dostarczany na parę głośników) Konfiguracja Port aplikacji RJ45 Ethernet LAN 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 25 lipca 2023 Udostępnij Napisano 25 lipca 2023 To je pikne… 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts