Heathen Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 Aż mi się przypomniał klasyk.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 (edytowany) Jeśli płyn był niebieski to jest to zwykły siarczan miedzi. Używa się go w ślusarstwie do rysowania na metalu. Kupuje się go w proszku i rozpuszcza w wodzie. Powierzchnia musi być DOKŁADNIE oczyszczona do gołego metalu, a po zabarwieniu trzeba polakierować bo siarczan bardzo łatwo się ściera. No i aluminium i miedź się nie bardzo lubią... Edytowano 23 czerwca 2021 przez gienas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 Teraz będziesz miał CD player rodem z Fallouta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 Ja bym tak zostawił - spoko to wyglada. A w przyszłości przy odsprzedarzy to bedzie wersja "specjalna". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 Lub popowodziowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 24 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 czerwca 2021 13 godzin temu, audiowit napisał: Lub popowodziowa. trochę tak Być może położenie bezbarwnego lakieru by pomogło, ale sporo się naczytałem o słabej jakości takiego zimnego oksydowania i boję się że może być potem kłopot. Części idą do ponownego piaskowania a potem... Dostałem namiar na (podobno dobry) warsztat - zobaczymy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 24 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2021 Ile taka usługa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 24 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 czerwca 2021 jeszcze nie wiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 24 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2021 Na przyszłość, zawsze warto na czymś przetestować zanim zabierzesz się za właściwe upiększanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 24 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2021 Swego czasu kontaktowałem się w sprawie wyceny anodowania aluminium z takimi firmami: 1. https://www.tadgen.pl/ 2. https://anodal.pl/ Otrzymałem bardzo podobne oferty. Na temat jakości nie mogę się natomiast wypowiedzieć, gdyż zmieniłem koncepcję i w rezultacie nie skorzystałem z usługi. Dodam jednak, że opinie na innych forach były pozytywne. Wymienione firmy mają też inne usługi związane z wykończeniem powierzchni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 @nowy78 dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2021 kurde... wszystko sie poptaszkowało o ile znalazłem firmę która mi pomaluje - ok 200-240zł to okazało sie że zrobienie napisów to nie jest prosta sprawa pomożecie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 @Fafniak na czym chcesz wykonać napisy , anodowane aluminium? Jeżeli tak to jest taka opcja że wypalą napisy laserem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2021 Najchętniej wysłałbym do firmy która zrobi wszystko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 Raczej firmy mają specjalizację, jedni anodują a druga wykonuje napisy. Laserem jest o tyle łatwiej nie ma przeszkody gdy są różne wysokości np panel, sitodruk już konieczne jest robienie kilku negatywów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2021 masz namiar na fajną firmę która zrobi napisy na podstawie zdjęc o duzej rozdzielczości ? tak około 16-20 megapixeli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 (edytowany) Nie mam, ale jak widzę mieszkasz w W-wie to może poszperaj po ogłoszeniach. Jeżeli nie znajdziesz postaram się dowiedzieć w przyszłym tygodniu, wiem na pewno że musi być zrobiony projekt , ale jaki ma mieć format plik to nie wiem . Edytowano 19 września 2021 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 23 minuty temu, Karol64208 napisał: na pewno że musi być zrobiony projekt, ale jaki ma mieć format plik to nie wiem . Jakby co, to z projektem mógłbym spróbować pomóc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 (edytowany) Myślę że @Fafniak ucieszy się Wiem że projekt musi zawierać wielkość liter i jakie czcionki , oraz rozmieszczenie napisów na panelu w sakli 1:1 ale tego nie do końca jestem pewny. Plik docelowo może być też .pdf Wiem też że wykonują napisy na innych podłożach i są w okolicy W-wy. Edytowano 19 września 2021 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2021 mam takie zdjęcia w dość dużej rozdziałce : Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 (edytowany) Najlepiej byłoby namierzyć zastosowaną czcionkę. To wyzwanie, ale z szansami na sukces. Trzeba przeznaczyć 1-2 godzinki na przeszukiwanie banków czcionek. Może się trafi. Potem już z górki. No chyba, że czcionka nie musi być identyczna, to wtedy prostsza sprawa. Edytowano 19 września 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2021 Cokolwiek czytelnego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 No to luz. Prześlij mi zdjęcia na PW. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2021 Oki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 @Fafniak co prawda nie wiem jak z malowaniem ale możesz zadzwonić do Modushopa . Napisy na obudowie listwy zrobili mi perfekcyjnie razem z projektem. . Prawdopodobnie zlecili , ale może otrzymasz informację jaka to firma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts