Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam proponuję wstawiać propozycję utworów w tym wątku. Każdy podaje jedną propozycję , więc proszę przemyśleć. Z listy wybierzemy w ramach głosowania trzy utwory z którymi każdy w domu będzie mógł się zapoznać . Utwory będą służyły wyłącznie do części odsłuchowej , porównań grania kolumn , elektroniki w czasie spotkań forumowiczów. Proponuję jako nośnik pendrive , będzie wygodniej. W części spotkania rozrywkowej , dowolność , każdy gra to co chce :)

Moja propozycja :

Chuck Mangione - " Children of Sanchez

Napisano (edytowany)

Soldier of love - Sade 

Uh Uh - Thundercat

I scare myself - Thomas Dolby

Tym razem bez żadnych ekscesów :P 

A sorry , tylko jedna .... to : 

Uh Uh - Thundercat

Edytowano przez mkk
Napisano (edytowany)

Istnieją utwory, które są tak nagrane, że brzmią świetnie na prawie każdym sprzęcie :)

Wysokie: Nils Lofgren - Keith Don't Go

Niskie: James Blake - Limit To Your Love

Przestrzeń: Prince - When the Lights Go Down

Ah, jedna... 
James Blake - Limit To Your Love

Edytowano przez Karol S
Napisano

To będzie pewnie nudne, ale chyba optymalnie byłoby wybrać tak z cztery utwory i na nich odsłuchiwać porównawczo wszystkie sprzęty. Coś na wokale. Coś na bas. Coś z żywymi instrumentami. Coś na przestrzeń i tyle. Jeśli porównywanie ma mieć w ogóle jakiś sens, to inaczej się moim zdaniem nie da. Wtedy jedna sesja odsłuchowa trwałaby ok. 15 min. Na tyle krótko, że da się może coś zapamiętać z tego, co słuchaliśmy. Potem przełączenie sprzętu i jeszcze raz to samo, potem jeszcze raz, i jeszcze...

Napisano

W sobotę do roboty ?😉 Przecież w takich warunkach i przy tylu osobach nic i tak nie usłyszymy, moim zdaniem to ma być zabawa a nie krytyczne odsłuchy. Lepiej niech każdy uzbroi się w krzesełko, kubek na kawę i świetny humor a reszta sama przyjdzie

Napisano (edytowany)
4 minuty temu, halik napisał:

moim zdaniem to ma być zabawa a nie krytyczne odsłuchy. 

To druga opcja. Nie mówię, że zła. Tylko, jak już tam będzie parę ciekawych sprzętów, to chciałoby się z tego słuchania jakieś wnioski wyciągnąć. Co do ilości osób, to nie musimy wszyscy słuchać w tym samym czasie. Nie każdego przecież będzie wszystko interesowało. Parę osób słucha, a w tym czasie inni sobie imprezują poza salką. Potem zmiana. Takie panele.

Edytowano przez Kraft
Napisano

Panie i Panowie , informuję , że na Spotify utworzyłem listę pod nazwą " Zlot II Łódź " . Na liście znajdują się utwory, które Szanowne Grono zaproponowało na tą chwilę. Lista jest otwarta / przynajmniej tak mi się wydaje , że dobrze kliknąłem :) /. Proszę uczestników spotkania posiadających Spotify o uzupełnianie utworami do odsłuchu.

Z poważaniem

tomek4446.

zlot.PNG

Napisano
8 minut temu, Asia napisał:

Może link dla leniwych?

Nie bardzo wiem jak. Odpalam aplikację na kompie i nie pojawia się żaden adres do skopiowania. Wystarczy wpisać w wyszukiwanie w aplikacji nazwę playlisty.

Musisz przejść do " biblioteki' i " playlisty"

Napisano

Wpisałam i nic.

Może nie jest publiczna?

12 minut temu, tomek4446 napisał:

Musisz przejść do " biblioteki' i " playlisty"

W bibliotece nie mogę jej mieć bo musiałabym ją najpierw " polubić", ale po wpisaniu w wyszukiwarkę nie znajduje takiej playlisty.