Kraft Napisano 31 grudnia 2022 Autor Napisano 31 grudnia 2022 23 godziny temu, Michał Gałązka napisał: ale podaj mi najpierw cenę gołego wzmacniacza oraz cenę radia FM/AM Moduł radia FM kosztuje w granicach 5,30-12,80 zł. Ceny gołych wzmacniaczy są różne. Mogą kosztować i 7 000 000 zł. Odpisz, cytując
MMarek Napisano 31 grudnia 2022 Napisano 31 grudnia 2022 Ja posiadam wzmacniacz z modułami streamera i odtwarzacza USB, a nawet SD. To dopiero musi być lipa dla prawdziwych audiomaniaków Odpisz, cytując
Kraft Napisano 31 grudnia 2022 Autor Napisano 31 grudnia 2022 1 minutę temu, MMarek napisał: To dopiero musi być lipa dla prawdziwych audiomaniaków Marek, możesz spać spokojnie. Wszystko nadrabiasz logo:) Odpisz, cytując
Rega Napisano 31 grudnia 2022 Napisano 31 grudnia 2022 5 minut temu, MMarek napisał: Ja posiadam wzmacniacz z modułami streamera i odtwarzacza USB, a nawet SD. To dopiero musi być lipa dla prawdziwych audiomaniaków Podobnie jak mój phonostage, dac i preamp w jednym. Toż to NIE MA prawa dobrze zabrzmieć bo przecież jest w tej samej obudowie. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 31 grudnia 2022 Autor Napisano 31 grudnia 2022 Kurde, jeszcze chwila, a powiedzenie "amplituner zawsze zagra gorzej..." będzie uważane na forum za grube faux pas:) Odpisz, cytując
MMarek Napisano 31 grudnia 2022 Napisano 31 grudnia 2022 9 minut temu, Rega napisał: Podobnie jak mój phonostage, dac i preamp w jednym. Toż to NIE MA prawa dobrze zabrzmieć bo przecież jest w tej samej obudowie. Q-rcze zapomniałem, że mam jeszcze dac i przedzmacniacz. Teraz to już zupełna lipa nad lipami 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 31 grudnia 2022 Napisano 31 grudnia 2022 (edytowany) @MMarek - Ale zwróć uwagę, że już Jan Kochanowski lubił posiedzieć pod lipą😉. A my lubimy posiedzieć obok. @Kraft jeszcze nie przyzwyczaiłeś się do tego, ze obojętne, co byś powiedział, to zawsze będzie faux pas dla części forumowiczów? Dlatego w czeluściach mojej piwnicy, na poczesnym miejscu stoi Tandberg TR 2055, a przecież to tak pogardzany amplituner. Co prawda stereo , a nie KD, ale jednak. A jak brzmi mogą powiedzieć jedynie Ci, którzy go słuchali. Śmiem twierdzić , ze lepiej niż .... . Nie będę wymieniał bo mogę się narazić wielu forumowiczom😉 Edytowano 31 grudnia 2022 przez Rega 4 Odpisz, cytując
Michał Gałązka Napisano 31 grudnia 2022 Napisano 31 grudnia 2022 10 godzin temu, Kraft napisał: 5,30-12,80 zł Czyli producent sprzedaje ten moduł w tej cenie ? Odpisz, cytując
Kraft Napisano 1 stycznia 2023 Autor Napisano 1 stycznia 2023 3 godziny temu, Michał Gałązka napisał: Czyli producent sprzedaje ten moduł w tej cenie ? Po tyle moduły radia FM sprzedają w detalu. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 1 stycznia 2023 Napisano 1 stycznia 2023 23 godziny temu, Kraft napisał: Kurde, jeszcze chwila, a powiedzenie "amplituner zawsze zagra gorzej..." będzie uważane na forum za grube faux pas:) Na tym forum może być. 9 godzin temu, Kraft napisał: Po tyle moduły radia FM sprzedają w detalu. Teraz nawet buty można kupić po 10zł. Też się da w nich chodzić. Da się. 22 godziny temu, Rega napisał: @MMarek - Ale zwróć uwagę, że już Jan Kochanowski lubił posiedzieć pod lipą😉. A my lubimy posiedzieć obok. @Kraft jeszcze nie przyzwyczaiłeś się do tego, ze obojętne, co byś powiedział, to zawsze będzie faux pas dla części forumowiczów? Dlatego w czeluściach mojej piwnicy, na poczesnym miejscu stoi Tandberg TR 2055, a przecież to tak pogardzany amplituner. Co prawda stereo , a nie KD, ale jednak. A jak brzmi mogą powiedzieć jedynie Ci, którzy go słuchali. Śmiem twierdzić , ze lepiej niż .... . Nie będę wymieniał bo mogę się narazić wielu forumowiczom😉 I gra gorzej też od wielu. 1 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 1 stycznia 2023 Napisano 1 stycznia 2023 Twojego, nie. Co nie znaczy, że istnieje cała masa sprzętu który gra lepiej od 2055. Słuchałem za to 2075,80. Porównywałem te 2 bezpośrednio z sansui 9090. Chciałem kupić któregoś kupić w Tarnowie od znajomego. Nie miały startu do sansui. Obydwa były zbyt wysoko wycenione. A że sansui nie ma startu dźwiękowego do sony strv z lat 70 to domyślasz się, że nie kupiłem. Ale za pół tej ceny czemu nie. Charakterystyczny dźwięk. Idąc dalej. Sony strv nie ma polotu z takim samym tae7 czyli z Integra. A tae7 to taka gorzej wykonana " połowka" tan7. Więc opowiadanie bajek o rownozednosci amplitunerow w stosunku do wzmacniaczy czy systemów dzielonych tych samych serii to możecie na tym forum, nieopierzonym słuchaczom opowiadać. No chyba że opowiadacie o modułach radia za 5zl w obecnym budżetowym sprzęcie, gdzie nie ma znaczenia co tam w środku jest bo kupujący nie rozróżnia "wierzy" szwagra od burczenia w brzuchu teściowej. Jeszcze przez telefon. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 1 stycznia 2023 Napisano 1 stycznia 2023 Acha, byłbym zapomniał. Inżynier Thandberga po popełnieniu tych amplitunerow popełnił samobójstwo. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 1 stycznia 2023 Autor Napisano 1 stycznia 2023 1 godzinę temu, audiowit napisał: Twojego, nie. Co nie znaczy, że istnieje cała masa sprzętu który gra lepiej od 2055. Słuchałem za to 2075,80. Porównywałem te 2 bezpośrednio z sansui 9090. Chciałem kupić któregoś kupić w Tarnowie od znajomego. Nie miały startu do sansui. Obydwa były zbyt wysoko wycenione. A że sansui nie ma startu dźwiękowego do sony strv z lat 70 to domyślasz się, że nie kupiłem. Ale za pół tej ceny czemu nie. Charakterystyczny dźwięk. Idąc dalej. Sony strv nie ma polotu z takim samym tae7 czyli z Integra. A tae7 to taka gorzej wykonana " połowka" tan7. Więc opowiadanie bajek o rownozednosci amplitunerow w stosunku do wzmacniaczy czy systemów dzielonych tych samych serii to możecie na tym forum, nieopierzonym słuchaczom opowiadać. No chyba że opowiadacie o modułach radia za 5zl w obecnym budżetowym sprzęcie, gdzie nie ma znaczenia co tam w środku jest bo kupujący nie rozróżnia "wierzy" szwagra od burczenia w brzuchu teściowej. Jeszcze przez telefon. Idea synergii prysła jak bańka mydlana;) Odpisz, cytując
audiowit Napisano 1 stycznia 2023 Napisano 1 stycznia 2023 Synergia sprawdza się w hiendzie. W amplitunerach sprawdza się idea dużo i tanio i zupa dnia w cenie golonki. Marantze leżą przy wyjściu obok płynu do spryskiwaczy. 2 Odpisz, cytując
Michał Gałązka Napisano 2 stycznia 2023 Napisano 2 stycznia 2023 Dnia 1.01.2023 o 02:02, Kraft napisał: Po tyle moduły radia FM sprzedają w detalu. to robimy błąd kupując wzmacniacze u producenta, przecież podzespoły czy też gotowe moduły kosztują dużo mniej Jednak widz, że nie uda mi się odpowiedzieć Ci na Twoje pytanie bo nawet nie prubujesz zrozumieć rynku wyskakując mi z ceną modułów AM/FM swoją drogą, wiesz, że ten moduł wyjdzie jeszcze taniej jak sobie go zbudujesz z pojedynczych komponentów ?:> Odpisz, cytując
Kraft Napisano 2 stycznia 2023 Autor Napisano 2 stycznia 2023 Odnoszę wrażenie, że jednak nie miałeś nic konkretnego do powiedzenia w temacie;) Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 2 stycznia 2023 Napisano 2 stycznia 2023 18 godzin temu, audiowit napisał: Marantze leżą przy wyjściu obok płynu do spryskiwaczy. Jeszcze nie miałem okazji zobaczyć. Odpisz, cytując
Rega Napisano 2 stycznia 2023 Napisano 2 stycznia 2023 @audiowit - Nie mam zamiaru dyskutowac z Tobą na temat brzmienia Tandberga vs inne. Też mam okazję porównywać z Sansui i mam odmienne zdanie. A jeśli Ty nadal chcesz dyskutować to proponuję skontaktować się z pmcomp, który uchodzi za trochę większy autorytet niż audiowit w tej sprawie i to już od bardzo wielu lat. Tyle ode mnie. Pozdrawiam i życzę pomyślności w Nowym Roku. Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 2 stycznia 2023 Napisano 2 stycznia 2023 (edytowany) 2 godziny temu, Rega napisał: który uchodzi za trochę większy autorytet Serio @Rega? Autorytet w audio 😳 a pisząc ze jeden wiekszy niz drugi to juz wogóle 🤣 Jakie trzeba spełniać "wymagania" by być postrzegany jako autorytet? 1 godzinę temu, Makumba napisał: na tzw. zamkniętych forach (Zamknietych) z nazwy chyba Edytowano 2 stycznia 2023 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 2 stycznia 2023 Napisano 2 stycznia 2023 2 godziny temu, Rega napisał: @audiowit - Nie mam zamiaru dyskutowac z Tobą na temat brzmienia Tandberga vs inne. Też mam okazję porównywać z Sansui i mam odmienne zdanie. A jeśli Ty nadal chcesz dyskutować to proponuję skontaktować się z pmcomp, który uchodzi za trochę większy autorytet niż audiowit w tej sprawie i to już od bardzo wielu lat. Tyle ode mnie. Pozdrawiam i życzę pomyślności w Nowym Roku. Wiem kto zacz. Dziękuję, mam uszy, nie muszę się podpierać autorytetami. Dziękuję za życzenia i również życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 2 stycznia 2023 Napisano 2 stycznia 2023 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: Jakie trzeba spełniać "wymagania" by być postrzegany jako autorytet? Niekiedy wydaje mi się ,że im dziwniejszy ktoś ma sprzęt tym większy autorytet Wg mnie amplituner może fajnie zagrać , wszystko zależy od konstrukcji ,zresztą i wieża sony kiedyś wymiatała Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 2 stycznia 2023 Napisano 2 stycznia 2023 (edytowany) 18 minut temu, Kubakk napisał: Wg mnie amplituner może fajnie zagrać Czy jesli nie kozystamy z wbudowanego radia, one nadal jest "aktywne"? Np. W moim cd nawet podczas odsłuchu po ok sekundzie od uruchomienia dowolnego utworu, automatycznie są "odcinane" układy, które mogą (choć nie muszą) wprowadzać pewne zniekształcenia np. Odcinanie wyświetlacza. A piszą tu na forum że niby... 23 godziny temu, audiowit napisał: Marantze leżą przy wyjściu obok płynu do spryskiwaczy. Jest to oczywiscie opcjonalne, bo mozna zostawić tego typu układy aktywne. Edytowano 2 stycznia 2023 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując
sonique Napisano 2 stycznia 2023 Napisano 2 stycznia 2023 Dnia 1.01.2023 o 20:04, audiowit napisał: Acha, byłbym zapomniał. Inżynier Thandberga po popełnieniu tych amplitunerow popełnił samobójstwo. Słyszałem, że ów inżynier otrzymał konkretne pogróżki od konkurencji zaniepokojonej jego świetnymi rezultatami a właściciel Tandberga (zimny brodaty Wiking o małych chytrych oczach) odparł, że go to nic nie obchodzi i i tak nie zatrzyma produkcji bo ceny w Norwegii horrendalne a dzieci wyżywić trzeba… i dodatkowo jeszcze (aby tego było mało) zostawiła go partnerka bo ów inżynier pracując nad idealnym dźwiękiem do późna w nocy i to przez wiele miesięcy z rzędu kompletnie zaniedbał związek… Nie było wyjścia… skok z klifu wprost do lodowatej wody Oslofjord wydawał się jedynym wyjściem… 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 2 stycznia 2023 Napisano 2 stycznia 2023 26 minut temu, Kubakk napisał: Niekiedy wydaje mi się ,że im dziwniejszy ktoś ma sprzęt tym większy autorytet Jeszcze do tego trzeba sadzić kocopały, mnóstwo kocopałów z przekonaniem o własnej boskości... 😁 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts