Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, Mar Ka napisał:

Kupiłem z Wrocławia

Tak jak ja, od jakiegoś Kida. I kurcze nie targowałem się. Na czteropaka może by urwał.

Edytowano przez Wito76
Napisano

To jako, ze wszyscy jeszcze czekamy na testy to zadam jedno pytanie - wiadomo, że taki Spotify ma jakość 320 kbps. Czy w takim razie jeśli chce się używać na tym wiim mini Spotify Connect to powinno się mimo wszystko ustawić 24bit/192 KHz?

Napisano

Ja teraz przelaczylem na aux i moim zdaniem jest ciutke lepiej niz po optyku.Wiecej niskich tonow a cala reszta taka sama jak optycznie.Byc moze pod dobrym zewnetrzym przetwornikiem optycznie zagra to lepiej.

Napisano

Ale powiem Wam chłopaki, ze cieszy mnie ogólna energia w tym wątku - wszyscy na luzie, wspólna zabawa, każdy ciekaw spostrzeżeń innych kolegów, uprzejmość i co dziwne zero prowokacyjnych komentarzy i bufoniady. Mozna? Mozna! Brawo! 👍❤️

Napisano

U mnie dzisiaj gra cały dzień po analogu. Czasem jak tło w pracy,  czasem trochę głośniej sobie posłucham. Czasem usiądę i się skupię na muzyce. Przez cały dzień nie zdarzyła się zawieszka, nie rozłączył się z wifi. Trochę słuchałem że Spotify connect, trochę z Tidala connect. Podłączyłem do też do Toppinga D50S, też wszystko śmiga. Korzysta ktoś z Amazon Music ? 

Napisano
Przed chwilą, Chyba Miro 84 napisał:

A juz liczyłem że bedzie tutaj "bez takich". No trudno. 😕

To pobaw sie korektorem.Moze tobie spodoba sie ktores z ustawien.Mi zadne nie podeszlo.

Napisano
Przed chwilą, Tomasz S. napisał:

@T Z6 te wszystkie sprawdzałeś ?

Screenshot_2022-03-18-18-36-10-97.jpg

Tak wszystkie.Czasem korzystalem z korektorow w innych urzadzeniach.Ale tu mi jakos nie podoba sie.Byloby lepiej gdyby byla opcja recznego ustawienia-poprostu suwaki.Moze wtedy daloby sie cos ustawic dobrze samemu pod swoje upodobania.

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, T Z6 napisał:

Ja teraz przelaczylem na aux i moim zdaniem jest ciutke lepiej niz po optyku.Wiecej niskich tonow a cala reszta taka sama jak optycznie.Byc moze pod dobrym zewnetrzym przetwornikiem optycznie zagra to lepiej.

u mnie na aux jest ciszej, dźwięk bardziej mułowaty, basowy, ale mniej przestrzenny.  Mam wyłączoną opcję podbicia aux. 

23 minuty temu, T Z6 napisał:

Korektora nie ma co uzywac.Degraduje okropnie dzwiek w kazdym ustawieniu.Bez niego jest bardzo dobrze zarowno optykiem jak i analogiem.

potwierdzam - degradacja, trzaski. nie polecam. Pewnie dużo zależy od tego do czego podepniemy tego WiiM. 

Edytowano przez kowallosu
Napisano
Przed chwilą, kowallosu napisał:

u mnie na aux jest ciszej, dźwięk bardziej mułowaty, basowy, ale mniej przestrzenny.  Mam wyłączoną opcję podbicia aux. 

U mnie tez troszke ciszej po analogu ale jakos podoba mi sie ten dzwiek bardziej od optyka.Kazdy z nas lubi co innego i to jest normalne.

Napisano
41 minut temu, Tomasz S. napisał:

@T Z6 te wszystkie sprawdzałeś ?

Screenshot_2022-03-18-18-36-10-97.jpg

A to są tylko takie tryby? Nie ma graficznego? Coś ktoś pisał ze pytają audiofili o info na temat urzadzenia. Chociaż raczej marny audiofil ze mnie to proponuje wrzucić (jesli nie ma) korektor graficzny lub parametryczny (to byłby juz kosmos) . Pozdr.

Napisano
45 minut temu, mateolo2 napisał:

Ale powiem Wam chłopaki, ze cieszy mnie ogólna energia w tym wątku - wszyscy na luzie, wspólna zabawa, każdy ciekaw spostrzeżeń innych kolegów, uprzejmość i co dziwne zero prowokacyjnych komentarzy i bufoniady

Gdy czytam Twoje wpisy mam chęć uścisnąć Tobie dłoń.

Piszesz, reagujesz bez „spinania się”. Utrzymujesz taki zdrowy dystans do audio klamotów. Pisz, postuj, pytaj więcej, więcej 😃

Poprawiasz mi jakość mojego życia, trzymaj się.

pozdrawiam

Napisano
1 godzinę temu, Tomasz S. napisał:

Korzysta ktoś z Amazon Music ? 

Próbowałem porównać z moim streamerem, ale nie mogę puścić jednocześnie na obu urządzeniach (komunikat, że konto używane już na innym). Popróbuję jeszcze.

Przy Tidalu (oba 16/44.1) i po optyku nie słyszę różnicy… Co ciekawe na jednym koncie mogą grać oba urządzenia równolegle.

Napisano
9 minut temu, klimkr napisał:

Próbowałem porównać z moim streamerem, ale nie mogę puścić jednocześnie na obu urządzeniach (komunikat, że konto używane już na innym). Popróbuję jeszcze.

Przy Tidalu (oba 16/44.1) i po optyku nie słyszę różnicy… Co ciekawe na jednym koncie mogą grać oba urządzenia równolegle.

Nie tak to się robi.

Posłuchaj kawałka na jednym urządzeniu, a potem wyłącz i włącz na drugim urządzeniu.

W locie się tego nie robi.