Wito76 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 (edytowany) 2 godziny temu, Mar Ka napisał: Kupiłem z Wrocławia Tak jak ja, od jakiegoś Kida. I kurcze nie targowałem się. Na czteropaka może by urwał. Edytowano 18 marca 2022 przez Wito76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 26 minut temu, Wito76 napisał: Tak jak ja, od jakiegoś Kida. I kurcze nie targowałem się. Na czteropaka może by urwał. Karate Kid? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 (edytowany) Może fan Radiohead Edytowano 18 marca 2022 przez tchocky 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 18 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2022 To jako, ze wszyscy jeszcze czekamy na testy to zadam jedno pytanie - wiadomo, że taki Spotify ma jakość 320 kbps. Czy w takim razie jeśli chce się używać na tym wiim mini Spotify Connect to powinno się mimo wszystko ustawić 24bit/192 KHz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Ustawiasz tam maksymalną przyjmowaną przez DAC. Nie ma upsamplingu. 24/192 to uzyskasz słuchając z Qoubuza, z Tidala 16/44 że Spotify to co podaje Spotify. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Ja teraz przelaczylem na aux i moim zdaniem jest ciutke lepiej niz po optyku.Wiecej niskich tonow a cala reszta taka sama jak optycznie.Byc moze pod dobrym zewnetrzym przetwornikiem optycznie zagra to lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 18 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2022 No, dobra - krążek podłączony zaraz odpalam i testuje! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 23 minuty temu, mateolo2 napisał: No, dobra - krążek podłączony zaraz odpalam i testuje! Czekamy na wrażenia 🙂 Poszła wiadomość na priv. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Korektora nie ma co uzywac.Degraduje okropnie dzwiek w kazdym ustawieniu.Bez niego jest bardzo dobrze zarowno optykiem jak i analogiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 1 minutę temu, T Z6 napisał: Korektora nie ma co uzywac.Degraduje okropnie dzwiek w kazdym ustawieniu.Bez niego jest bardzo dobrze zarowno optykiem jak i analogiem. Właśnie mam pod analogiem i jestem w szoku jak dobrze brzmi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 18 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Ale powiem Wam chłopaki, ze cieszy mnie ogólna energia w tym wątku - wszyscy na luzie, wspólna zabawa, każdy ciekaw spostrzeżeń innych kolegów, uprzejmość i co dziwne zero prowokacyjnych komentarzy i bufoniady. Mozna? Mozna! Brawo! 👍❤️ 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 9 minut temu, T Z6 napisał: Korektora nie ma co uzywac.Degraduje okropnie dzwiek w kazdym ustawieniu.Bez niego jest bardzo dobrze zarowno optykiem jak i analogiem. A juz liczyłem że bedzie tutaj "bez takich". No trudno. 😕 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 U mnie dzisiaj gra cały dzień po analogu. Czasem jak tło w pracy, czasem trochę głośniej sobie posłucham. Czasem usiądę i się skupię na muzyce. Przez cały dzień nie zdarzyła się zawieszka, nie rozłączył się z wifi. Trochę słuchałem że Spotify connect, trochę z Tidala connect. Podłączyłem do też do Toppinga D50S, też wszystko śmiga. Korzysta ktoś z Amazon Music ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Przed chwilą, Chyba Miro 84 napisał: A juz liczyłem że bedzie tutaj "bez takich". No trudno. 😕 To pobaw sie korektorem.Moze tobie spodoba sie ktores z ustawien.Mi zadne nie podeszlo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 @T Z6 te wszystkie sprawdzałeś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Przed chwilą, Tomasz S. napisał: @T Z6 te wszystkie sprawdzałeś ? Tak wszystkie.Czasem korzystalem z korektorow w innych urzadzeniach.Ale tu mi jakos nie podoba sie.Byloby lepiej gdyby byla opcja recznego ustawienia-poprostu suwaki.Moze wtedy daloby sie cos ustawic dobrze samemu pod swoje upodobania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Jest budzik !! 🤗 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowallosu Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, T Z6 napisał: Ja teraz przelaczylem na aux i moim zdaniem jest ciutke lepiej niz po optyku.Wiecej niskich tonow a cala reszta taka sama jak optycznie.Byc moze pod dobrym zewnetrzym przetwornikiem optycznie zagra to lepiej. u mnie na aux jest ciszej, dźwięk bardziej mułowaty, basowy, ale mniej przestrzenny. Mam wyłączoną opcję podbicia aux. 23 minuty temu, T Z6 napisał: Korektora nie ma co uzywac.Degraduje okropnie dzwiek w kazdym ustawieniu.Bez niego jest bardzo dobrze zarowno optykiem jak i analogiem. potwierdzam - degradacja, trzaski. nie polecam. Pewnie dużo zależy od tego do czego podepniemy tego WiiM. Edytowano 18 marca 2022 przez kowallosu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Przed chwilą, kowallosu napisał: u mnie na aux jest ciszej, dźwięk bardziej mułowaty, basowy, ale mniej przestrzenny. Mam wyłączoną opcję podbicia aux. U mnie tez troszke ciszej po analogu ale jakos podoba mi sie ten dzwiek bardziej od optyka.Kazdy z nas lubi co innego i to jest normalne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowallosu Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 @T Z6 amen Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 41 minut temu, Tomasz S. napisał: @T Z6 te wszystkie sprawdzałeś ? A to są tylko takie tryby? Nie ma graficznego? Coś ktoś pisał ze pytają audiofili o info na temat urzadzenia. Chociaż raczej marny audiofil ze mnie to proponuje wrzucić (jesli nie ma) korektor graficzny lub parametryczny (to byłby juz kosmos) . Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 45 minut temu, mateolo2 napisał: Ale powiem Wam chłopaki, ze cieszy mnie ogólna energia w tym wątku - wszyscy na luzie, wspólna zabawa, każdy ciekaw spostrzeżeń innych kolegów, uprzejmość i co dziwne zero prowokacyjnych komentarzy i bufoniady Gdy czytam Twoje wpisy mam chęć uścisnąć Tobie dłoń. Piszesz, reagujesz bez „spinania się”. Utrzymujesz taki zdrowy dystans do audio klamotów. Pisz, postuj, pytaj więcej, więcej 😃 Poprawiasz mi jakość mojego życia, trzymaj się. pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łowczy Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 U mnie obecnie gra spotify z laptopa przez usb w trybie "direct on" z MR780. Jak myślicie warto spróbować wiim? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 1 godzinę temu, Tomasz S. napisał: Korzysta ktoś z Amazon Music ? Próbowałem porównać z moim streamerem, ale nie mogę puścić jednocześnie na obu urządzeniach (komunikat, że konto używane już na innym). Popróbuję jeszcze. Przy Tidalu (oba 16/44.1) i po optyku nie słyszę różnicy… Co ciekawe na jednym koncie mogą grać oba urządzenia równolegle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 9 minut temu, klimkr napisał: Próbowałem porównać z moim streamerem, ale nie mogę puścić jednocześnie na obu urządzeniach (komunikat, że konto używane już na innym). Popróbuję jeszcze. Przy Tidalu (oba 16/44.1) i po optyku nie słyszę różnicy… Co ciekawe na jednym koncie mogą grać oba urządzenia równolegle. Nie tak to się robi. Posłuchaj kawałka na jednym urządzeniu, a potem wyłącz i włącz na drugim urządzeniu. W locie się tego nie robi. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts