Rafał S Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 17 minut temu, Kubakk napisał: Fajnie jak wrzucacie foty ,ale piszcie co na nich , nie każdy na oko wie Dokładnie tak - przyłączam się do prośby. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 Zboczeńcy ciekawe co na Twoja żona (punkt 4) no chyba, że nie masz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 (edytowany) A jak się Państwu podobał Cyrus z Audio Physic Codex ? Dla mnie bardzo przyjemne , nie męczące granie. Wiem, że zdjęcie do ...... nic na to nie poradzę taki mam telefon. Edytowano 29 października 2022 przez tomek4446 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 20 minut temu, Tomasz S. napisał: Mam mieszane uczucia po całym dniu. Z jednej strony była masa interesującego sprzętu a z drugiej w większości pokoi nie chciałem być dłużej niż 30 sekund przez tą smutną muzykę. Jak dla mnie Focal rozbił bank puszczając Rage Against The Machine na Utopia Grande Evo. Stanowiska że słuchawkami za to były super. W Sobieskim gorąco i tłok. To zależy w którym momencie konkretnie byłeś. W wielu pokojach było dużo dynamicznej muzyki 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 7 godzin temu, soberowy napisał: Sonar Audio, kolumny za 6 tyś zl para, całkiem przyjemnie z mocnym basem. Te na Scan Peakach grały jeszcze lepiej 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 1 godzinę temu, Kraft napisał: a Hegel sterylizuje. Kurna dzięki za cynk. Na samą myśl o stery....... zrobiło mi się słabo 1 godzinę temu, Kraft napisał: A co to za płyta? Może jest po prostu genialnie nagrana? Nie wiem , ale słuchaliśmy trzech płyt. Rock , muzyka poważna oraz flamenco wszystkie genialne. Zauważyłem pierwsze oznaki kryzysu , wielu producentów nie stać nawet na kompletną obudowę 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 (edytowany) Ja akurat zapamiętałam Pink Floyd, Fleetwood Mac, Chucka Mangione @tomek4446 przegapiłeś Children of Sanchez 😉 (Golden Tulip sala Nautilus Północ @Bogusław Kożyczkowski). Edytowano 29 października 2022 przez Asia 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 Kolejne spostrzeżenie i świetny pomysł. Dla słyszących kable zasilające wręcz idealny ,pozwalający na dowolną modyfikację poszczególnych przewodników. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 Smutny jazz, muzyka strunowa, klasyczna. Zupełnie nie moje klimaty. Siedziałem w pokój Wilson Audio i po jednym kawałku takiego electro z szybszym basem od razu jeden z uczestników zwrócił się do prowadzącego ,żeby puścił muzykę instrumentalna bo z tej to nic się nie pozna. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 A tu, proszę państwa, ciekawostki z sali Wilsona. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 1 minutę temu, Tomasz S. napisał: Siedziałem w pokój Wilson Audio i po jednym kawałku takiego electro z szybszym basem od razu jeden z uczestników zwrócił się do prowadzącego ,żeby puścił muzykę instrumentalna bo z tej to nic się nie pozna. Dlatego zawsze mam przy sobie bejsbola Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazy_fly Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 wybieram się jutro ( niedziela ) ale mam niewiele czasu. Czy ktoś z odwiedzających podpowie gdzie ( który pokój i lokalizacja ) na pewno warto zajrzeć ? Jadę tylko na Narodowi i do Sobieskiego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 1 minutę temu, Asia napisał: A tu, proszę państwa, ciekawostki z sali Wilsona. Dodaj , że te kudłate były chyba przecenione, bo troszeczkę liniały 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 Tak, niezalecane dla alergików. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 2 minuty temu, crazy_fly napisał: Czy ktoś z odwiedzających podpowie gdzie ( który pokój i lokalizacja ) na pewno warto zajrzeć ? Znajdziesz w aplikacji AVS , Narodowy. Nie jestem fanem tub , ale te zagrały wybitnie . 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 Oj, tak, dały czadu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 11 minut temu, crazy_fly napisał: wybieram się jutro ( niedziela ) ale mam niewiele czasu. Czy ktoś z odwiedzających podpowie gdzie ( który pokój i lokalizacja ) na pewno warto zajrzeć ? Jadę tylko na Narodowi i do Sobieskiego Obowiązkowo odczekaj swoje zęby posłuchać Focal, mi się też z rzeczy których nie znałem to niesamowicie mi zagrał ten zestaw ze zdjęcia. W Sobieskim to mój ulubiony pokój to 515. Equilibrium+ Atoll 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 2 minuty temu, Tomasz S. napisał: mi się też z rzeczy których nie znałem to niesamowicie mi zagrał ten zestaw ze zdjęcia. Niesamowite i bardzo naturalne jest to , że każdy z nas ma ten swój dźwięk. Rozmawialiśmy o tym z Asią /@Asia/, jak to jest , że wchodzimy do pełnego ludzi boxu wsłuchanych w brzmienie systemu, a my jesteśmy w stanie wytrzymać tam jedynie parę sekund. Należy zapamiętać jedno , nie ma czegoś takiego jak brzmienie referencyjne 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 1 godzinę temu, Rafał S napisał: Co do braku adaptacji w salce Top HiFi: @Kraft i @Wing0 - dorośli faceci, a nic nie rozumiecie. Goście z Topa to stare wygi. Wiedzą, że Bowersy i tak by poległy w starciu z kolumnami z manufaktur. A tak przynajmniej audiofile zrzucą winę na akustykę. Rafale co racja to racja ;). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 (edytowany) 9 minut temu, tomek4446 napisał: każdy z nas ma ten swój dźwięk O, to to właśnie. W przelocie wymieniłam parę zdań z @elektron6 i @drSolfernus na temat Bowersa (których słuchanie skończyłam po 15 sekundach). Tak, że ten, no... Edytowano 29 października 2022 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 3 minuty temu, Wing0 napisał: Rafale co racja to racja ;). Bowers ma swoją specyficzną sygnaturę. Mnie ona nie leży , za bardzo przesuwa się w kierunku nadmiernej ekspozycji ....... wszystkiego. Tak jak by kolumny chciały bym słyszał więcej, niż jest w nagraniu i do tego musiały takiemu tępakowi jak ja wbić to młotkiem do łba B&W to cząstka mojej ewolucji muzycznej , jak zaczynałem przygodę to za najtańsze Bowersy dałbym się pokroić byle mieć paczki z tym logo w chałupie. A dzisiaj ? Niekoniecznie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 47 minut temu, Chilli napisał: Te na Scan Peakach grały jeszcze lepiej 🙂 Też mi się podobało, tym bardziej że twórca z nieodległego Libiąża. Taki mały lokalny patriotyzm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 Wiecie co ? Nie wydaje się Wam , że Wilson Audio jest w zmowie z firmami kablowymi ? Normalnie od wzmacniacza do kolumny biegnie jeden kabel , tak po Bożemu. A tutaj ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 A teraz coś dla ludzi nie za miliony… gdy już wszystkich hajendow miałem dość trafiłem do dwóch niesamowicie sympatycznych i skromnych młodzieńców chyba z Łodzi , o ile nie pomyliłem czegoś… w pokoju na 4 piętrze Sobieskiego grały kolumny aktywne… i choć nie jestem fanem tego rozwiązania przysiadłem na chwilę… takie gęste granie jak u mnie Gato , może nieco syntetyczności, jak to w hypexach, ale na pewno nie tak dużo jak w testowanych na zlocie w Warszawie przy Pańskiej Prometeuszach… i to wszystko za 10 tysi za sztukę, wróć teraz to nie wypada…. 20 tysi para… ludzie kupujta je szybko, bo zaraz się znajdzie dystrybutor i cena poszybuje… audiolens się zwą 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 @MarcKrawczyk właśnie przeglądałem zdjęcia i pomyślałem o Tobie. Znasz się na tym , mając zestaw pilników i dłuto ile by mi zajęło wystruganie ......... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts