Skocz do zawartości

Okazje w audio - temat zbiorczy ( promocje / zniżki / kupony / błędy cenowe )

Recommended Posts

Napisano

Wrzucałem już na sąsiednim forum, ale powtarzam, bo to bardzo dobra oferta a i sklep sprawdzony, osobiście kupowałem u nich kilka rzeczy, w tym grubsze tematy, jak podłogówki czy sub.

https://www.md-sound.de/Elac-Vela-BS-403-Regallautsprecher-Stueck-Weiss-HG-Neu Przy obecnym niskim kursie € to mega cena. Od tej ceny przy przelewie na konto odejmują jeszcze 2%. Czyli para wychodzi za lekko ponad 5 000 zł... plus DHL do Polski może ze 150 zł.

Napisano
Dnia 1.12.2023 o 19:22, tomasz1w napisał:

Wrzucałem już na sąsiednim forum, ale powtarzam, bo to bardzo dobra oferta a i sklep sprawdzony, osobiście kupowałem u nich kilka rzeczy, w tym grubsze tematy, jak podłogówki czy sub.

https://www.md-sound.de/Elac-Vela-BS-403-Regallautsprecher-Stueck-Weiss-HG-Neu Przy obecnym niskim kursie € to mega cena. Od tej ceny przy przelewie na konto odejmują jeszcze 2%. Czyli para wychodzi za lekko ponad 5 000 zł... plus DHL do Polski może ze 150 zł.

Bardzo dobry DEAL!

Napisano

W Top HiFi promocja na 3-drożne monitory Elac Concentro. Przyznam, że jestem b. ciekaw jak gra ta konstrukcja i ile wnosi w stosunku do Veli 404. Ze względu na wcześniejszą cenę, do tej pory wiele salonów nie sprowadzało tego modelu. Być może teraz się to zmieni...

https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-concentro-s-503.html?utm_source=Criteo&utm_medium=retargeting&utm_campaign=criteo_lowerfunnel&cto_pld=QUuJBIOdAAAEp-UHp0pCgw#additional

@Top Hi-Fi & Video Design Napiszecie coś na temat tych kolumn? Jak wypadłyby np. w porównaniu do Proac-ów Response D2R, z którymi teraz niemal zrównały się cenowo?

Napisano (edytowany)

Tidal HIFI na rok za 5zł.

Patent działa od jakiegoś czasu, ale opiszę go tutaj, może ktoś jeszcze nie zna:

1. Idziemy do żabki i kupujemy zestaw Plush na kartę za 5zł (z misiem).
2. Rejestrujemy kartę - bezpośrednio w żabce lub w innym punkcie sprzedaży sieci. Można to też zrobić przez stronę banku, m.in. Millenium.
3. Po zamontowaniu nowej karty w telefonie wysyłamy SMS o treści ZGODA na numer 80066. Tym sposobem wyrażamy zgodę na otrzymywanie ofert marketingowych, ale i otrzymujemy 5zł doładowania.
4. W telefonie wklepujemy *121*11*365#, zatwierdzamy przyciskiem "zadzwoń". Przedłużamy w ten sposób ważność konta na rok dzięki otrzymanemu wcześniej doładowaniu.
5. Wklepujemy kod *101*11*555# przez co aktywujemy Tidal HIFI na 12 miesięcy. W kilka minut powinien przyjść kod PIN od operatora oraz potwierdzenie aktywacji serwisu.
6. Wchodzimy na stronę offer.tidal.com/pluspl - wpisujemy na niej swój numer telefonu i otrzymany PIN. Na kolejnej stronie zakładamy nowe konto tidal na niewykorzystany wcześniej adres mailowy. Można ponoć skorzystać z istniejącego już profilu, ale nie sprawdzałem tego osobiście więc nie potwierdzę :)
7. Pobieramy aplikację Tidala na smartfona lub komputer, logujemy się nowymi danymi i cieszymy z pakietu HIFI na rok.

Nie wiem do kiedy aktywna jest promocja. Radzę się więc spieszyć. Dziś przetestowałem. Działa! Jakby co to zestaw startowy Plush wygląda tak:

plush.jpg.475402b96bebd8e7c3cd3aa6a3422010.jpg

Edytowano przez lpomis
Napisano
Dnia 4.12.2023 o 17:56, lpomis napisał:

Tidal HIFI na rok za 5zł.

To, chyba już jest nieaktualne, albo coś poszło, nie tak....
Poleciałem według instrukcji i nie dostałem żadnego powiadomienia o subskrypcji, na rok.
Zalogowałem się przez komputer. Na stronie "Twoja subskrypcja" na tidalu , tam nie ma żadnego info, na jak długo ta subskrypcja jest.
Na górze okna jest informacja:
"woja subskrypcja jest zarządzana przez użytkownika PLUS.
Odwiedź stronę Strona PLUS, aby zarządzać subskrypcją."

Kliknąłem w zawarty w niej link i przekierowało mnie do przedłużenia na 90 dni.

tidal-sub.PNG

TIDAL.PNG

Napisano
5 minut temu, Palmos napisał:

Ja w tamtym roku w plusie klikałem w styczniu i poszło. Ale to było w plusie

Przyszedł później ten sms z info "Możesz słuchać muzyki na tial przez 12 m-cy", Zarejestruj konto na podany adres, tylko ja tę rejestrację zrobiłem, jakby wcześniej i w sumie, nie wiem, czy jest, ok, czy nie.
Bo smsy dostawałem i od plusa i od tidala...
No, na razie gra..

ps, jest możliwość pobierania FLAC-ów na dysk komputera z tego konta "od plusa", bo ja nie mogę  znaleźć takiej opcji.
...ale, to mój pierwszy dzień używania tidala, w ogóle , i nie ogarnąłem jeszcze wszystkiego tam.

Napisano
6 minut temu, Eltanianin napisał:

jest możliwość pobierania FLAC-ów na dysk komputera z tego konta "od plusa", bo ja nie mogę  znaleźć takiej opcji.

Raczej nie ma takiej możliwości.

Ja teraz z kompa rzadko słucham.

Ale w telefonie możesz słuchać offline. Wtedy tidal ściąga na telefon pliki muzyczne w znanym sobie formacie i nie można ich uruchomic poza tidal.

Napisano
13 minut temu, Palmos napisał:

Raczej nie ma takiej możliwości.

Ja teraz z kompa rzadko słucham.

Ale w telefonie możesz słuchać offline. Wtedy tidal ściąga na telefon pliki muzyczne w znanym sobie formacie i nie można ich uruchomic poza tidal.

No, to jeszcze ostatnie pytanko...Skoro nie można pobierać z konta "via plus", to z takiego w pełni komercyjnego,  z tego za 39,99?

Napisano (edytowany)
7 minut temu, Eltanianin napisał:

No, to jeszcze ostatnie pytanko...Skoro nie można pobierać z konta "via plus", to z takiego w pełni komercyjnego,  z tego za 39,99?

Też nie można.

Możesz pobrać dany album do aplikacji na smartfonie, a później nawet off line odtwarzać, ale pliki nie są fizycznie zapisane w formacie flac i każdy utwór=plik.

To tak nie działa, a piractwo miałoby się w najlepsze, chociaż i tak jest w cholerę stron do pobierania całych płyt nawet w jakości HiRes.

Edytowano przez DiBatonio
Napisano

To nie ma znaczenia z jakiego pakietu

Właśnie Tidal chroni się żeby pobrane pliki odtwarzać tylko w tidal. Może są jakieś sposoby na to ale ja ich nie znam bo nie jest mi potrzebne.

Czy z kompa można słuchać offline? Też nie wiem bo nie było mi potrzebne

Napisano
26 minut temu, DiBatonio napisał:

To tak nie działa, a piractwo miałoby się w najlepsze, chociaż i tak jest w cholerę stron do pobierania całych płyt nawet w jakości HiRes.

Nie, chodzi mi o piractwo, tylko pytam, bo dopiero poznaję te usługi. A gdzieś wyczytałem, że niby można.... i że tylko wtedy niby jest rzeczywiście ten hi-res, jak się ściągnie., bo inaczej, czyli on-line, ponoć  serwer przycina jakość. a sam jestem ciekaw, czy usłyszę, to hi-res. Pierwszej młodości nie jestem, to i ucho też pewnie zwapniałe nieco 😛

....ale, może jednak, to było zanulowana informacja o piratowaniu...  :)
a że jest za free od tego plusa, no to aż głupio nie wziąć ;)

Napisano

No ja właśnie wziąłem to z plusa rok temu w styczniu. I teraz też chciałem ale odpisali że mam to aktualne właśnie do stycznia na moim koncie.

Więc kliknąłem w telefonie żony jak coś to założę sobie kolejne.

W razie czego😎

Napisano
4 godziny temu, Eltanianin napisał:

"Twoja subskrypcja jest zarządzana przez użytkownika PLUS.
Odwiedź stronę Strona PLUS, aby zarządzać subskrypcją."

Tak to powinno wyglądać. Wszystko jest w porządku :)

Na podstronie plusa możesz zarządzać ewentualną płatnością po upływie 12 miesięcy.

Dnia 5.12.2023 o 13:12, Palmos napisał:

Chyba że się ma telefon w plusie...

https://www.plus.pl/tidal

Zgadza się. Patent działa też w klasycznym Plusie. Tak czy inaczej - jeśli ktoś nie ma numeru w tej sieci to starter Plusha za 5zł jest najprostszą i najtańszą opcją.

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Bardzo dobra cena, ale coś mi tu nie gra. Normalnie wykończenie w orzechu jest najdroższe w tych Elacach. A tutaj BS403 w orzechu stoją za 499€, a tymczasem w białym lub czarnym lakierze za 588€. Podejrzewam, że coś może być na rzeczy, może są mocno zakurzone;)

Swoją drogą obecna cena Carin w Topie też jest dobra, 3400 za monitory to, że tak powiem, uczciwie skrojona oferta.

Edytowano przez tomasz1w
Napisano
5 minut temu, tomasz1w napisał:

Bardzo dobra cena, ale coś mi tu nie gra. Normalnie wykończenie w orzechu jest najdroższe w tych Elacach. A tutaj BS403 w orzechu stoją za 499€, a tymczasem w białym lub czarnym lakierze za 588€. Podejrzewam, że coś może być na rzeczy, może są mocno zakurzone;)

Pózniej doczytałem, że te akurat to są nówki , ale ze zwrotu.

Napisano
17 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Zna ktoś tą stronę?

Nakręcam kumpla na nie.

Ale nie chciał bym go utopić :/

14 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Pózniej doczytałem, że te akurat to są nówki , ale ze zwrotu.

Też spoko.