Bebop Napisano 7 maja 2023 Udostępnij Napisano 7 maja 2023 (edytowany) 38 minut temu, Rega napisał: 2 godziny temu, Bebop napisał: zabytkowych audiofili Cha, cha,cha - zaczynam szukać sobie miejsca w muzeum.🤣 A może minister kultury i dziedzictwa narodowego obejmie ochroną lub patronatem? A ogólnie to masz rację - wielu to trzęsące się dziady. Edytowano 23 minuty temu przez Rega Panie Romanie, nawet bez cyfry w Pańskiej piwniczce czułbym się jak w raju 🙂 Uwielbiam stare sprzęty stereo. Edytowano 7 maja 2023 przez Bebop Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 maja 2023 Udostępnij Napisano 7 maja 2023 Panie???? - na forum wszyscy jesteśmy równi i bardzo proszę po imieniu🙂. A swoją drogą masz wiele racji odnośnie audiofili, mówiąc zabytkowi. Wielu (w tym ja) zatrzymało się na pewnym etapie i nawet siłą nie zmusisz do zmiany . Bez przesady z piwniczką. To zaledwie skład wielu, pokrytych kurzem bibelotów. A częsć z nich faktycznie nadaje się do utylizacji. stoją wyłącznie przez sentyment. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 7 maja 2023 Udostępnij Napisano 7 maja 2023 Z takim audiofilem jak Ty Roman aż chce się rozmawiać 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 maja 2023 Udostępnij Napisano 7 maja 2023 (edytowany) Jedno małe sprostowanie - NIGDY nie uważałem się za audiofila. I niech tak zostanie. Czasem może jestem denerwujący w dyskusjach, ale to wynik mojej ignorancji w tematach audiofilskich. Edytowano 7 maja 2023 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 7 maja 2023 Udostępnij Napisano 7 maja 2023 Mi się zdaje, że każdy kto ma pierdolca na punkcie stereo i sprzętów z tym związanych jest audiofilem. Nikt się nim nie nazywa ale każdy jest 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 13 maja 2023 Udostępnij Napisano 13 maja 2023 Ponieważ tu jest wątek typowo cyfrowy i edukacyjny, chciałbym zapytać o coś bez zakładania nowego tematu. Czy ktokolwiek z Was miał do czynienia z HQplayer? Jakie są korzyści z tego playera? Ponieważ HQplayer jest dość drogi a wersja próbna to jedynie 30 minut, chciałbym mieć wiedzę na temat i przygotować się jakoś. Zanim spróbuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 13 maja 2023 Udostępnij Napisano 13 maja 2023 Dnia 4.05.2023 o 21:19, Mariusz Kopacki napisał: Gubisz kontekst. Roon zainstalowany na Windows korzysta z tych samych sterownikow, co foobar. A skoro w temacie Dirac czy obslugi miniDSP nic nie wniesie, to jedynie zastepuje w tej konkretnej konfiguracji foobara. Grzebania w ogolnosci nie zastepuje. I nie jest tak, ze kazdy chcialby go miec, gdyby byl za darmo. W moim systemie nie bylby w stanie nawet zastapic mi LMS - brak wsparcia dla DLNA, wymagajac przy tym dedykowanej platformy w miejsce zwyklego kontenera. Diraca PC można pożenić z Audirvaną. Mozna tam implementować filtry z DL. Ale może to juz kotos wspominał to sorry.🤪 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 13 maja 2023 Udostępnij Napisano 13 maja 2023 3 godziny temu, Bebop napisał: Ponieważ tu jest wątek typowo cyfrowy i edukacyjny, chciałbym zapytać o coś bez zakładania nowego tematu. Czy ktokolwiek z Was miał do czynienia z HQplayer? Jakie są korzyści z tego playera? Ponieważ HQplayer jest dość drogi a wersja próbna to jedynie 30 minut, chciałbym mieć wiedzę na temat i przygotować się jakoś. Zanim spróbuję. Jak drogi? Jeśli masz cierpliwość tu masz podpowiedź: Robisz obraz systemu, instalujesz triala, sprawdzasz co działa a co nie , jesli coś jest nie tak - przywracasz obraz systemu. Masz znów czystą instalkę... Czynność powtarzasz aż odkryjesz co Ci pasuje a co nie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 maja 2023 Udostępnij Napisano 14 maja 2023 @gienas jasne, że mogę się bawić w takie pierdoły. Myślalem, że może ktoś zna ten player i podpowie czy warto (kiedy już mam roon). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 2 lipca 2023 Udostępnij Napisano 2 lipca 2023 Dnia 24.04.2023 o 10:38, tomek4446 napisał: Witam. Od paru dni znalazłem się w świecie dźwięku cyfrowego , który nie ukrywam nie darzy mnie sympatią i za cholerę nie chce być przyjazny. Urządzenie które posiadam to mini komputer NUC 12 Pro na Win 10 pro. Prosiłbym o porady jak się do tego / cyfry/ zabrać , by połączyć jakość z funkcjonalnością. A jak o jakości mowa to mam kilka pytań. - z jakiego odtwarzacza korzystać , by osiągnąć maksymalnie dobre efekty dźwiękowe ? - jakie ustawić próbkowanie w zakładce " dźwięk" w Win 10 ? - co zrobić , by sygnał wysyłany przez komputer nie był zmieniany , czyli by uzyskać bit perfect ? - jakie i jak zastosować DSP ? - czy korzystać z filtrów REW eksportowanych do ??? - czy ktoś korzystał z rePhase i jakie wyniki ? - jak sobie ułatwić życie w korzystaniu ze streamera w kompie , czyli co zamiast myszy i klawiatury ? - jaki serwis radiowy wgrać w kompa ? C.d.n. Dzień dobry. Nie wiem czy temat jest aktualny i czy już ktoś podesłał więc proszę artykuł. Możliwie treściwie w temacie bez zbędnej gdybologii. https://najlepszeodtwarzacze.pl/page29.php Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 2 lipca 2023 Udostępnij Napisano 2 lipca 2023 Z bzdurami jak takie? "W odpowiednio dobrej konfiguracji PC audio wave brzmią nawet lepiej niż ta sama ścieżka odtwarzana z najlepszych transportów CD, ale zawsze lepiej niż flac." Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 2 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 lipca 2023 36 minut temu, Mariusz Kopacki napisał: W odpowiednio dobrej To słowo klucz. Uwielbiam takie zagrania. To podstawa marketingu. Klient przychodzi do mnie i mówi , że zamówił u konkurencji drzwi ukryte pod malowanie. Pomalował tą samą farbą co ścianę , a drzwi się odcinają. Pyta o co tu chodzi , bo miało być identycznie. Pytam, a co Panu powiedziano ? Ano , że jak pomaluje odpowiednią farbą to będzie tak samo. A powiedzieli jaką ? No, nie . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 lipca 2023 Udostępnij Napisano 2 lipca 2023 Przecież to inny materiał 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 2 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 lipca 2023 14 minut temu, Dedal75 napisał: Przecież to inny materiał Ja to wiem , Ty to wiesz ...... ale jak odpowiednią ..... Co do cyfry to nadal wszystko przede mną i śledzę temat. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 2 lipca 2023 Udostępnij Napisano 2 lipca 2023 2 godziny temu, Mariusz Kopacki napisał: Z bzdurami jak takie? "W odpowiednio dobrej konfiguracji PC audio wave brzmią nawet lepiej niż ta sama ścieżka odtwarzana z najlepszych transportów CD, ale zawsze lepiej niż flac." Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 2 lipca 2023 Udostępnij Napisano 2 lipca 2023 Dosc dobrze obrazuje to poziom przywolanego artykulu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 2 lipca 2023 Udostępnij Napisano 2 lipca 2023 Odsluchowe audio, szczegolnie w wydaniu "high-end", jest zawalone szarlatanizmem. Cos na ksztalt wykladow o fizyce kwantowej w wykonaniu Edyty Gorniak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 2 lipca 2023 Udostępnij Napisano 2 lipca 2023 5 minut temu, Mariusz Kopacki napisał: Odsluchowe audio, szczegolnie w wydaniu "high-end", jest zawalone szarlatanizmem. A czy niżej jest lepiej? "Amplituner nigdy nie zagra", "z portem BR z przodu", "minimum 12 cali", "tylko 3-way", "bez 100 W nie podchodź", "srebro wyostrza" i setki podobnych, oderwanych od realiów wydumek. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 2 lipca 2023 Udostępnij Napisano 2 lipca 2023 Dodałbym to tego: wszystkie wzmacniacze grają tak samo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts