stach_s Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 Nie skreslałbym marki po zawodzie jednym produktem!!! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 1 godzinę temu, stach_s napisał: Nie skreslałbym marki po zawodzie jednym produktem!!! Ależ oczywiście, nie skreślam! Napisałem tylko jak to czasami działa w naszym świadku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał: I to jest właśnie tak, że później po takim doświadczeniu ma się już swoje skojarzenia i uprzedzenia co do marki. No ale ceny tych kolumn ja nie zrozumiem. Oj tam, nie znamy się po prostu. HFC.COM.PL jak zwykle w formie 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 13 minut temu, lpomis napisał: HFC.COM.PL jak zwykle w formie 🙃👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 Nikt jeszcze nie napisał o Unitrze:) Najgorsze kolumny jakie miałem to był Tonsil, model Tango, czy jakoś tak, straszny badziew, bardzo łatwo było je przesterować. No ale to historia z przed 25 lat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 14 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 Polecam posłuchać audiovectorow. Ciekawe czy będziecie tak nie zadowoleni jak ja. Cena kosmos jak za takie brzmienie. 6 godzin temu, Grzesiek202 napisał: 🙃👍 W sieci jest mnóstwo opłaconych testów. W ogóle to nie spotkałem nigdy negatywnej opinii na sprzęt audio w branżowych mediach. O czymś to świadczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 Ciekawe co na to powyżej @lpomis??? Wojtek, o ile pamiętam Tobie podobały się małe QR1? Dla mnie były to straszliwe jazgotniki. Najgorsze z monitorów jakie miałem u siebie w domu w ciągu ostatnich kilku lat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 (edytowany) Nasz gust i tyle. T. Karasiński ze Stereolife słucha prywatnie na Audiovector QR5 a słuchał raczej wielu paczek przez ostatnie 20 lat. Osobiście nie dałem rady słuchać QR1 z system Atoll in100/CD100, wysokie tony mnie pokonały Edytowano 14 lipca 2023 przez kaczadupa 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: T. Karasiński ze Stereolife słucha prywatnie na Audiovector QR5 a słuchał raczej wielu paczek przez ostatnie 20 lat. Super info. Edytowano 14 lipca 2023 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 5 godzin temu, Nie wszystko wiedzący napisał: nie zadowoleni Ja proponuję sięgnąć do słownika. To już któryś z kolei wpis z kolegi, gdzie pojawiają się tego typu "kwiatki". 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: To już któryś z kolei wpis z kolegi O, kwiatek Zmień nick na Kocioł albo Garnek. Edytowano 14 lipca 2023 przez Butler 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 1 godzinę temu, Butler napisał: O, kwiatek Zmień nick na Kocioł albo Garnek. Myślę, że drobna literówka nie jest tym samym, co braki w podstawach gramatyki. Pozdrawiam. 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 Ja napiszę Tonsil Maestro II 180. Tragiczne granie. Mimo sporych przetworników bas to było stukanie. Średnica i góra, wszystko brzmiało tak samo. Jakby grał jeden głośnik w całej kolumnie. Dzień w którym je sprzedałem był bardzo przyjemny 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 (edytowany) Eeee tam czepiacie się literówek. Mnie baaardzo intrygują takie wpisy : wykastrowanie muzyki z emocji?? żadne osobiste wycieczki Edytowano 14 lipca 2023 przez gienas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 1 godzinę temu, gienas napisał: Eeee tam czepiacie się literówek. Mnie baaardzo intrygują takie wpisy : wykastrowanie muzyki z emocji?? żadne osobiste wycieczki A w czym problem? Nie musisz się zgadzać. Każdy ma prawo do własnej opinii. Specjalnie dla Ciebie zamienię to "kastrowanie" na precyzyjny opis. Suche, zdystansowane, nijakie. Żadnej przyjemności w każdym gatunku muzyki. Tak grają wzmacniacze Hegla. A że komuś się takie granie podoba... Miłego słuchania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 (edytowany) Hegel jest poprawnie skonstruowany ? pytam ponieważ mierzy bardzo dobrze. Edytowano 14 lipca 2023 przez soberowy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 (edytowany) Można stwierdzić, że chyba tak. Wszak to, co ludzie opisują jako "melodyjne, wciągające, angażujące, emocjonalne" granie to często zasługa harmonicznych. Więc w teorii gorzej mierzące i zniekształcające sygnał sprzęty. Edytowano 14 lipca 2023 przez zolt 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 Kolumny Tonsil Samba 130 , co prawda w latach 90 na wzmacniaczu yamahy był "szał" ,ale jednak słabizna PS: rozumiem iż piszemy o sprzętach które mieliśmy a nie które odsłuchiwaliśmy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 1 godzinę temu, zolt napisał: Można stwierdzić, że chyba tak. Wszak to, co ludzie opisują jako "melodyjne, wciągające, angażujące, emocjonalne" granie to często zasługa harmonicznych. Więc w teorii gorzej mierzące i zniekształcające sygnał sprzęty. A nawet w praktyce, nie tylko w teorii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: A w czym problem? Nie musisz się zgadzać. Każdy ma prawo do własnej opinii. Specjalnie dla Ciebie zamienię to "kastrowanie" na precyzyjny opis. Suche, zdystansowane, nijakie. Żadnej przyjemności w każdym gatunku muzyki. Tak grają wzmacniacze Hegla. A że komuś się takie granie podoba... Miłego słuchania. Brakuje mi zdania, że to u Ciebie w 12 metrowej klitce bez jakiegokolwiek zaangażowania w poprawę akustyki o innych aspektach nie wspomnę. Sucho i nijako to może u Ciebie, jakoś posiadacze Hegli są innego zdania. Owszem jak ktoś przyzwyczajony do plumkania Naimów z podbawrwieniami i muleniem, to taki Hegel ze swoją neutralnością będzie suchotnikiem. Wejdź z tą swoją złota myślą do klubu Hegla na AS, szybko się okaże jak jest. Tam przynajmniej ludziska poważniej podchodzą do swojego audio. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 (edytowany) Z Heglami jest jeszcze jeden problem - ciągłe zmiany konstrukcyjne o których nie wspomina sam producent. Weźmy takiego H95. Ten wzmacniacz to obecnie inna konstrukcja niż na premierę. Stosowane są inne kondensatory, płyta główna ma inną rewizję. Układ "Sound Engine" wygląda inaczej. Nawet front został zmieniony - teraz zamiast plastiku mamy metal. Wystarczy poświecić przez kratki i zerknąć na model wyprodukowany 2 lata temu i obecnie. Podobna sytuacja miała miejsce z H190 w którym z biegiem czasu przeprojektowano układ zasilania i dodano drugie trafo. Brak powtarzalności produkcji może skutkować skrajnymi opiniami. Sam się o tym przekonałem w przypadku właśnie H95 i H190. Dwa takie same (z zewnątrz) wzmacniacze obok siebie, a inne brzmienie. Swego czasu rozmawiałem z bardzo miłymi Panami z Topa w Białymstoku (świetna obsługa, polecam z całego serducha!) - potwierdzili moje obserwacje i stwierdzili, że faktycznie coś jest na rzeczy. Tak czy inaczej zgadzam się, że brzmienie Hegli jest bardzo specyficzne, zdystansowane i mało namacalne - często wyjałowione z emocji. Poniżej fotka dwóch rewizji H190 wewnątrz: Edytowano 14 lipca 2023 przez lpomis 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 4 minuty temu, lpomis napisał: Z Heglami jest jeszcze jeden problem - ciągłe zmiany konstrukcyjne o których nie wspomina sam producent. Weźmy takiego H95. Ten wzmacniacz to obecnie inna konstrukcja niż na premierę. Stosowane są inne kondensatory, płyta główna ma inną rewizję Pytanie które to te poprawnie skonstruowane. 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 2 minuty temu, DiBatonio napisał: Pytanie które to te poprawnie skonstruowane. 😊 Ja wiem ale nie powiem 🙈 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 Asia wszystko czyta. Potem będą memy, poczekajta. Faceci. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 To ja może dla zmiany tematu i celu ataku. Najgorsze sprzęty to Sansui. Ukatrupta mie tera 😆 1 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts