Skocz do zawartości

Poszukiwany pięknie wyglądający i tak samo grający vintage CD player

Recommended Posts

Napisano
22 minuty temu, misiekx napisał:

Chociaż nie chciałem się ukrywać i dlatego nick też ten sam. Pozdrawiam wszystkich. 

Fajnie, że wróciłeś na Forum. Wracaj szybko do formy.

Pozdrawiam,
Rafał

Napisano
46 minut temu, audiowit napisał:

Sam miałem okazję kupić cd73 ale pomyślałem, że philips 303 ładniejszy. Stały przedemna, a ja wolałem kupić sansui 7070. Gdybym któryś z nich razem z sansui kupił, to pewnie koło 700zl bym zapłacił:). Ale wtedy grałem na sansui 717dr i on był jeszcze ładniejszy. Wtedy tak mi się wydawało.

Ten wątek powinienem zatytułować Pewex. Oczy mnie się palą od oglądania propozycji. Sansui jednak trochę się boję bo jeszcze popłynę i zostanę sansujowcem a podobno odwyku od tego nie ma ;)

Miałem zamiar podać jakieś widełki cenowe ale wiem, że jak znajdę coś wyjątkowego i się przyjaram to cena nie gra roli. 

11 minut temu, Artur Brol napisał:

sklep w ktorym znalazlem tego za 4000 ma chyba nowe bo inaczej tego nie widze - chwile pozniej na innej stronie juz byl, wlasnie blizej tej ceny ze zdjecia. Nie wiem skad ta roznica.

Nawet mi się podoba. Masz go? Jesteś zadowolony? 

Tutaj znalazłem >>>

https://www.ebay.co.uk/itm/126083614071?hash=item1d5b2b4577:g:iygAAOSw-u5k-iVl&amdata=enc%3AAQAIAAAAwMLU8mXt6M3PoE1jNmCvLWUbjbNbYMd7OQ2iCRZ7Tcl6g4pyfZBbeDMSfaJyNi0VHRdYk%2FGql8ylu1Q4GlkQYCg1QEO0NZqV9uVPwzNcyn21AZwtvMCYQnQkIzQ%2FYBP0IkSKGBDNGuVHY9fFsEFE7EzVQsus8BZMJyYgB9XT5xdC%2BViNYmeAEXHHazdcHxBM%2Bt23XJBpkuw732ynOxEuBRRelMgxMBNlJgWItUvb9UH9FcgaM%2F1Tipn4JxZh%2BRT4%2Bg%3D%3D|tkp%3ABk9SR76xhO3PYg

Ło matko a co to jest? 

s-l1600.jpg

Napisano
19 minut temu, Bebop napisał:

Ten wątek powinienem zatytułować Pewex. Oczy mnie się palą od oglądania propozycji. Sansui jednak trochę się boję bo jeszcze popłynę i zostanę sansujowcem a podobno odwyku od tego nie ma ;)

Miałem zamiar podać jakieś widełki cenowe ale wiem, że jak znajdę coś wyjątkowego i się przyjaram to cena nie gra roli. 

Nawet mi się podoba. Masz go? Jesteś zadowolony? 

Tutaj znalazłem >>>

https://www.ebay.co.uk/itm/126083614071?hash=item1d5b2b4577:g:iygAAOSw-u5k-iVl&amdata=enc%3AAQAIAAAAwMLU8mXt6M3PoE1jNmCvLWUbjbNbYMd7OQ2iCRZ7Tcl6g4pyfZBbeDMSfaJyNi0VHRdYk%2FGql8ylu1Q4GlkQYCg1QEO0NZqV9uVPwzNcyn21AZwtvMCYQnQkIzQ%2FYBP0IkSKGBDNGuVHY9fFsEFE7EzVQsus8BZMJyYgB9XT5xdC%2BViNYmeAEXHHazdcHxBM%2Bt23XJBpkuw732ynOxEuBRRelMgxMBNlJgWItUvb9UH9FcgaM%2F1Tipn4JxZh%2BRT4%2Bg%3D%3D|tkp%3ABk9SR76xhO3PYg

Ło matko a co to jest? 

s-l1600.jpg

Nie, nie mam. Oglądałem dzisiaj. Tak z ciekawości i znalazłem sklep ( link trochę wyzej) który vintage sprzedaje. Mają wzmacniacze, odtwarzacze i coś tam jeszcze.

Piękne maszynki kiedyś produkowano.

Tak jakby projektanci coś z artystów mieli.

Napisano
3 minuty temu, Rega napisał:

@misiekx - oj Misiek, Misiek to trochę polezysz. Miałem podobnie przed kilku laty, a rok później druga noga. W dodatku biodro popękane. Teraz jest ok , ale przez cztery lata czułem skutki. Dobrze, ze znowu jesteś!

Cześć Roman. 

No to mamy podobnie, 23 października mam operację biodra. Endoproteza😀Będzie czas na pisanie na forum i muzykę. 😉

4 minuty temu, Rafał S napisał:

@misiekx Michał, ale się cieszę, że wróciłeś! :) Brakowało tu Ciebie!

Dziękuję za miłe słowa. Również się cieszę, że widzę starych ( nie o wiek chodzi) kolegów. 

PS. Mirek😉

Ładniejszy ocznie od Meridiana ale usznie niestety odstaje,stoi sobie u mnie i zbiera kurz. Mnie taki design z lat 80tych bardzo się podoba. Może to nostalgia za tym co - se nevrati. 

IMG_20230910_133720.jpg

Napisano
21 minut temu, Artur Brol napisał:

Piękne maszynki kiedyś produkowano.

Tak jakby projektanci coś z artystów mieli.

Właśnie z tego powodu szukam czegoś co poza dobrym dźwiękiem da mi frajdę dla oczu.

Napisano
15 godzin temu, Rafał S napisał:

Ładny, ale top loader, czyli wymaga trochę uwagi. Ja się zraziłem do tego typu konstrukcji. Jak się człowiek zamyśli, czy zagada z kimś i zapomni o docisku przy zmianie płyty, to może być nieciekawie.

Parę razy zdarzyło mi się o tym zapomnieć gdy uruchamiałem dawno nieużywany CD lub transport. Nic się nie działo, nic nie wybuchło 😎

@misiekx fajnie że wróciłeś👍! A więc jednak są jakieś plusy problemów zdrowotnych i rekonwalescencji 😎

Pozdrawiam

Napisano

Dziękuję za wszystkie sugestie. Kupiłem Marantz CD - 73. 

Jeśli wtopiłem to dam znać. Mam jednak nadzieję, że będę zadowolony. 

@Asia nie ma różu ani cholernych drewienek ;)

Totalny prymityw. Za to frajda bo unikat :)

Napisano

Ciekaw jestem za ile. Chyba nie ten za 4000?🤭

Też nie doszedłem jeszcze,  skąd te różnice w cenach. Chyba że ten za 4ry jest mowiutki.

Czekam na opinie.

A w jakim stanie? To też ważne przy wycenie. 

Mnie się coś z góry ładowane - może nie marzy - ale chętnie bym , jak to ktoś określa, przytulił. Albo Accuphase DP65v lub 75. Jeśli dobrze pamiętam.

Choć na tutaj załączonych zdjęciach są perełki,  jak ta Yamaha z górą z drewna 😍.

Napisano

Nie gratulujcie jeszcze bo może okazać się szajs. Chociaż sprzedawca gwarantuje, że wszystko działa. Parę wiadomości było pisane. 

Po obejrzeniu filmu reduktora szumu trochę mi chęci odeszły i smutek ogarnął.

No nic, jak mi się nie spodoba to pójdzie do piwnicy razem z B&W DM16. Zrobię taką kapsułę czasu i mini muzeum dla prawnuków ;)