rajdek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 10 minut temu, Rafał S napisał: Tak, będę je ściągał ze ściany. Prawdopodobnie na dobre, bo ta charakterystyka pochłaniania mi nie pasuje Trochę mnie zmartwiłeś, stawiałem na panele tej firmy. Chodzi o nadmierne pochłonięcie góry pasma ? Ktoś już wspominał że wełna zjada za dużo góry, nie do końca to rozumiem. Może kluczowa jest płyta frontowa. Mega Acoustic używa cienkiej miękkiej płyty pilśniowej z papierową okleiną Sonoma. Nie robi dobrego wrażenia, ciekawe czy to oszczędność względem sklejki z naturalnego drewna czy lepiej działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, rajdek napisał: Chodzi o nadmierne pochłonięcie góry pasma ? Ktoś już wspominał że wełna zjada za dużo góry, nie do końca to rozumiem Tak może być, zależy w którym miejscu ustawione i jak blisko kolumn. 11cm na pewno więcej tej góry pochłania niż taki 6cm jakie ma Addictive Sound. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowany) @DiBatonio tylko połowę cieńszy pochłonie mniej niższych częstotliwości. Także zasada im grubszy tym lepszy bo większą część pasma pochłania nie sprawdza się w praktyce ? Edytowano 3 godziny temu przez rajdek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, rajdek napisał: @DiBatonio tylko połowę cieńszy pochłonie mniej niższych częstotliwości. Także zasada im grubszy tym lepszy bo większą część pasma pochłania nie sprawdza się w praktyce ? Tylko, że ja mam jeszcze bas trapy, czy "pułapki basowe" Addictive Sound 4szt w narożnikach za kolumnami kolego 😉 W praktyce to u mnie sprawdza się w jednym miejscu za linią kolumn 6cm taki 100x50 Addictive Sound i ostatnio dostawiam do niego od dołu taki 6cm 50x50 i trzyma za mordkę bas, jednocześnie góry nie wycinając. U każdego sprawdzą się inne rozwiązania dużo zależy od pomieszczenia i tego ile tych płaszczyzn mamy zaadoptowane. U Michała (mikelas76) jest inaczej z bocznymi odbiciami niż u mnie, ja mam tę przewagę, że moje pomieszczenie jest zamkniete i nie jest otwrate na żadną inną przestrzeń jak aneksy kuchenne, czy inne tego typu otwarte przestrzenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, rajdek napisał: tylko połowę cieńszy pochłonie mniej niższych częstotliwości. Także zasada im grubszy tym lepszy bo większą część pasma pochłania nie sprawdza się w praktyce ? Moim zdaniem absorber gr. 10cm czy 12cm lub 14cm jest bezpieczniejszy gdyz pochlania raczej rowniej wiekszosc zakresu, podczas gdy taki 5cm porzadnie pochlonie dopiero od 500-600hz. Jest szansa ze wykastruje to wysokie i czesc srednicy, takze tego... 25 minut temu, DiBatonio napisał: ja mam tę przewagę, że moje pomieszczenie jest zamkniete Oj tam od razu przewage.... Szczescie masz i tyle 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 58 minut temu Udostępnij Napisano 58 minut temu (edytowany) 33 minuty temu, Mikelas76 napisał: 10cm czy 12cm lub 14cm Wiesz, że miałem taki 14cm od kolegi fizyka i chociaż nie był on na PT80, to tak stłumił brzmienie, że nie dało się słuchać. To był dość duży panel, a właściwie dwa. Takie twory, to na prawdę tylko do mało umeblowanych i pustych pomieszczeń. 33 minuty temu, Mikelas76 napisał: Oj tam od razu przewage.... Szczescie masz i tyle 🤭 Ja nazywam to przewagą, a Ty możesz nazywać to szczęściem 🤭 Szczęście to ja miałem, jak przywiozłeś mi te Myrony E, to było szczęście, a miały iść do pieca podobno, czy jakoś tak.🤔 Edytowano 53 minuty temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts