Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

9 948 tematów w tym forum

• 17 odpowiedzi
    • 8,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  1. wybór subofera

• 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  2. kino domowe 1 2

• 29 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  3. Jaki amplituner wybrać

• 8 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  4. czy yamaha zagra

• 3 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  5. CD Player do Yamahy 479

• 2 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• A żeby klawiatury nie strzępić: https://youtu.be/Z8Bcqhk_lxw?si=hZUS8GflHpT8RjGS Myślę, że dość trzeźwe spojrzenie na otaczającą rzeczywistość. 
    • A z Anthemem masz takie same odczucia jak z Arcamem? U mnie właśnie czym głośniej tym lepiej (ale nawet na -70 czy -60 jest oczywiście zauważalnie lepiej niż w Yamaha) tylko mniej efekciarsko, za to czyściej i większą finezją
    • Dzień dobry Bardzo dziękuję za odpowiedź. Kolumny są YB Destino. One dość  mocno „grają”  niskie jak zaobserwowałem z wykresu mi przesłanego z komory przez wykonawcę. Te pomiary wykonywałem z 50 razy i te wykresy się bardzo pokrywają. Czemu Pan ich kupuje ? Co w nich aż tak nie jest moźliwe ? Załączam wykres kolumn z komory od YB Ja chyba pójdę w stronę otworzenia tych przestrzeni KartonG i wypełnienia czymś możliwe gęstym, tym co Pan sugeruje. Powstanie piękny   bardzo duźy powierzchniowo absorber KG z węlną w srodku . Jak dobrze dobierze się wypełnienie to może być cudowy pomysł bo  będzie przeszkadzało a  powierzchnia absorbera naturalnego z tych przestrzeni z 20 m 2  Wydaje się że powinno to zafunkcjonować bardzo fajnie Jeszcze jedno, jeśli kupiłbym do rogów absorbery to one w realu nie będą mogly być do roku do ściany betonowej dosunięte bo jest ten KGips a więc w realu byłby odsunięte aż z 80 cm…. przez te wystające pólki szafki, do podłgi idące. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odpowiedź. PS. pomiary wykonywane i załączone w poprzednim poście przez REW mikrofonem UMIK zamocowanym miękko na fotelu odsłchowym ok 2, 9 metra od lini kolumn na poziomie głowy.  Mikrofon nowy więc nie bardzo rozumiem  czemu miałby pomiar być fałszywy.
    • Jestem za! Nie róbmy sobie jaj...
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...