Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

9 791 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  1. PC -> KD po HDMI

• 2 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  2. Kino domowe

• 3 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 4,3k wyświetleń
  3. Mała zagwozdka

• 0 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  4. zestaw do kina i muzyki

• 11 odpowiedzi
    • 8,3k wyświetleń
  5. Muzyka w dts

• 2 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  6. Jak to poustawiać ?

• 8 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 11,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,7k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 6,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 6,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  7. Denon 4311

• 6 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
  8. zestaw onkyo pomocy

• 1 odpowiedź
    • 3,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  9. [Poszukuję] Mały wzmacniacz z radiem

• 4 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  10. Kino domowe z PS3

• 6 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Tak. Brałem to pod uwagę. np. gdybym miał sufit bardzo wysoko. Ale mam bardzo nisko   Poszedłem teraz sprawdzić i ogległość od ucha do sufitu 103cm. Z mojego wykresu wyszło mi 111cm. Tylko ,że jak pisałem mam nisko sufit przez co głośniki moga byc za blisko uszu. I teraz sie zasnatawiam czy brac 103 czy 111. Raczej odsłuch nie wchodzi w grę bo próbowałem oddalac atmosy na większe i mniejsze ogległości i różnicę było słychać tylko na dłużych odległościach. A to tylko 8cm   (Sufit mam od podłogi 208cm)
    • Nigdzie z tego nie wychodzi dzielenie przez 3 bo możesz mieć np. inną wysokość sufitu etc. Atmosy najłatwiej umieścić na szerokości frontów (mniej/więcej) i zmierzyć odległość od głowy do sufitu. O tę odległość przesuwasz jedną parę do przodu a drugą do tyłu względem słuchacza. Sugerowanie się jakimikolwiek proporcjami na wykresach o któych piszesz jest bez sensu. Tam zwracasz uwagę na kąty. Proporcje możesz zaczerpnąć z tego co wrzucił przed chwilą ( i nie po raz pierwszy) @Butler.
    • Trzy bardzo ważne filmy - UE chce odebrać wolność obywatelom! [ (TO KONIEC GOTÓWKI! KONIEC WOLNOŚCI! BOSAK Z PRZERAŻAJĄCYMI INFORMACJAMI! - YouTube ] --> [ CZY BĘDZIE ZAKAZ PŁACENIA GOTÓWKA BOSAK - YouTube ] -->   Artur Brol - skąd wiesz co jest, a co nie jest teorią spiskową?!?   Przecież wszystko co niewygodne, nie pasuje komuś można nazwać "teorią spisową" i zamieść pod dywan Kennedy to akurat jedna z najlepszych osób jaka mogła objąć fotel ministra zdrowia w USA. Poczytaj o mafii "Big Pharma" w necie to może zmienisz zdanie i przestaniesz powielać niedorzeczne informacje
    • To błąd, nie tak ustala się Atmosy. Jeśli wyszło Ci ich prawidłowe ustawienie to czysty przypadek. Wiesz dlaczego? Bo czynnikiem zmiennym w takim rozwiązaniu będą proporcje pomieszczenia i odległości. Wyobraź sobie że pomieszczenie masz chociażby 2x większe i rozrysuj po swojemu, nie wyjdzie to ok. Najprościej jest jak pisałem, mierzysz odległość od ucha do suftu, linia łącząca przednie Atmosy jest dokładnie w tej samej odległości przed Tobą, podobnie tylne Atmosy tylko do tyłu. Spójrz na CAD co wrzuciłem gdzie jest 140cm. Rozstaw boczny to 0,5-0,7W gdzie "W" to szerokość pomieszczenia bądź pola odsłuchu. Zgodność że są w linii z frontami to także przypadek, choć można mniej więcej tak przyjmować.  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...