Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 942 tematów w tym forum

• 22 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 9,3k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 9,2k wyświetleń
  1. Zestaw Pylon Audio + HK

• 22 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
  2. Onkyo TX-8270 + Klipsch R-26F

• 22 odpowiedzi
    • 10,5k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 6,6k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 14,9k wyświetleń
  3. Pomoc w doborze wzmacniacza

• 22 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 8,2k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 8,7k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  4. Denon 520ae+dcd 520ae+1500ae?

• 22 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  5. Zestaw stereo do 2,5k

• 22 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 7,5k wyświetleń
  6. Kolumny podstawkowe

• 22 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 8,5k wyświetleń
  7. CD czy nowe kolumny?

• 22 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Już pisałem. Przy cichych odsłuchach tracą niestety.
    • Ciężko jednoznacznie powiedzieć. Znów mam wrażenie delikatnego spadku energii w muzyce. Nie tak bardzo jak wtedy, gdy ustroje typowo pochłaniające miałem za plecami, ale jednak. Ja chyba po prostu lubię jak jest nieco żywiej. Dziwnie mi z pogłosem poniżej 0,3s w klitce. Z drugiej strony, u Ciebie pomieszczenie jest jeszcze mocniej wytłumione, a w ogóle mi to nie przeszkadzało. Wręcz przeciwnie, bardzo mi się podobało. Może też kwestia przyzwyczajenia i tego, że widzę jakieś nowe ustrojstwa kątem oka na bocznych ścianach. Nie wiem, muszę dłużej posłuchać 
    • W dębie nawet niebrzydkie. Tak patrzę na tą serię i do kina się wydaje być OK.  Niestety - nie słuchałem, w kwestii soundu trzymam za słowo. Ale... tytanowy tweeter już wzbudza u mnie wątpliwości. I ta membrana Continuum... zamiast tej beznadziejnej plecionki kevlarowej jakiś inny syntetyczny kompozyt. Obiecują, że zagra jeszcze czyściej. Co to znaczy? Jeszcze bardziej sucho? Jeszcze bardziej bezdusznie?  Konstrukcyjnie mi to wygląda na brnięcie w tę samą ślepą uliczkę co zwykle w B&W. Ale nie musisz się ze mną zgadzać. Ja jestem do B&W uprzedzony.  Nawet Diamondy (duże i małe) mnie w ogóle nie ruszyły. Przynajmniej nie drażniły, jak niższe serie, ale od tak drogich głośników powinniśmy wymagać więcej niż bezstronności (a właściwie - bezduszności). Znacznie więcej.  
    • I tu się mylisz. Wystarczy przyzwoity sprzęt bez "pure direct". A przyzwoite wzmacniacze takiego nie mają, ta jak i żadnej innej regulacji barwy.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...