Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 380 tematów w tym forum

1. KEF R5 czy Vela FS407

• 15 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 28 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  2. B&W 602 Orginał vs podróba

• 0 odpowiedzi
    • 297 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 245 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  3. nowy początek 1 2 3 4 5

• 101 odpowiedzi
    • 12,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 402 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 414 wyświetleń
  4. Amplituner do 3000 zł.

• 5 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 519 wyświetleń
  5. Nad c368

• 9 odpowiedzi
    • 972 wyświetleń
  6. Porównanie streamerów

• 12 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 42 odpowiedzi
    • 9,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 290 wyświetleń
  7. Yamaha MCR-N470D

• 0 odpowiedzi
    • 397 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 482 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 511 wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  8. 380 SE

• 0 odpowiedzi
    • 338 wyświetleń
  9. Yamaha RX-V396RDS

• 0 odpowiedzi
    • 461 wyświetleń
    • 45 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  10. Yamaha rn 602

• 21 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  11. Marantz

• 11 odpowiedzi
    • 884 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 811 wyświetleń

• Ostatnie posty

• PiS i Trump jak komuniści i Stalin Nikogo nie powinno dziwić, że PiS adoruje Donalda Trumpa, mimo że proputinowska polityka prezydenta USA zagraża bezpieczeństwu Polski i całej Europy. Ultrareakcyjna, opresyjna ideologia, jaką wyznaje PiS, wcześniej kojarzona głównie z Putinem, dziś nosi bardziej strawne miano trumpizmu i stoi za nią potęga Ameryki. To ideowe związanie się z Zachodnim supermocarstwem pozwala PiS-owi odrzucać oskarżenia o naśladowanie putinizmu i przede wszystkim zachować nadzieje na odzyskanie władzy. I na wygraną w wyborach prezydenckich. A ten cel, czyli ustanowienie światowego porządku putino-trumpowego z pisowską filią w Polsce jest ważniejszy niż los Ukrainy. Jak niegdyś komuniści marzyli o światowej rewolucji, tak teraz PiS i putino-trumpiści całego Zachodu wypatrują globalnej kontrrewolucji. Jej dynamiczny rozwój obserwujemy w USA. Najprościej mówiąc, ów nowy ład ma opierać się na nieograniczonej wolności silnych, którzy mogą bezkarnie niszczyć słabszych, odbierać im prawa, podmiotowość czy wybór drogi życiowej. A kto się nie ugnie, niech idzie do piachu. Ta opresyjna ideologia „naturalnej" dominacji silniejszych obejmuje wszystkie sfery życia, politykę zewnętrzną, stosunki społeczne oraz biznes. Trump traktuje Ukrainę z taką samą pogardą, jak słabsze mniejszości we własnym społeczeństwie, choćby osoby LGBT+. Podobne zapędy – wszystko dla silnych, poddaństwo dla słabszych – charakteryzowały władzę PiS.  Dziś najważniejszym przeciwnikiem owej ideologii putinowsko-trumpowej jest Unia Europejska. Stąd nienawiść do niej nowych władców Ameryki, jakże bliska PiS-owi. Również dlatego, w nadziei na zniszczenie Unii, PiS będzie trwał przy Trumpie i putinowsko-trumpowej ideologii. Nie zmieni tego reset stosunków z Rosją, jaki już przeprowadza Trump. PiS przełknie i to, nie bacząc na rozdwojenie partyjnej jaźni. Toż o ów dawny reset wciąż oskarża Donalda Tuska, przedstawiając to, fałszywie zresztą, jako haniebną uległość wobec Putina. PiS jest więc jak komuniści w 1939 roku, gdy niespodzianie Stalin zawarł sojusz z Hitlerem i został wspólnikiem faszyzmu. Wtedy wyznawcy komunizmu w całej Europie przeżyli szok, nawet protestowali, ale większość pozostała wierna Stalinowi i swym marzeniom o rewolucji. Dziś PiS konfrontuje się ze współczesną odmianą tamtego paktu Ribbentrop-Mołotow. Ba, w jednej kwestii odmianą etycznie gorszą. W 1939 r. Niemcy i Związek Sowiecki byli wrogami Polski, a nie jej sojusznikami. I cynicznie umówili się na podbój oraz rozbiór sąsiada i na swobodę w wojennych działaniach w Europie. Natomiast nowa oś Trump-Putin oznacza nagłe radykalne odwrócenie sojuszy. Jest ze strony Ameryki wzorcowym przykładem zdrady.Ale najpewniej PiS, jak niegdyś komuniści, pozostanie przy Trumpie oraz swych marzeniach o światowym przewrocie i własnej władzy. Stanie się bez reszty partią-filią Putina-Trumpa. Marek Beylin
    • @Butler Ty u siebie widziałem, że dawałeś wełnę mineralną na cały sufik i na całą ścianę z zabudową RTV. Jakąś konkretną tę wełnę? Potem już tylko płyta GK? Jakaś specjalna? Pisałeś o podwójnych płytach?   Sorry, że tak dopytuję, ale bardzo doceniam Twój wkład do dyskusji - mega mi pomogłeś... i liczę na więcej;) 
    • Zauważ, że Sam rozpocząłeś wątek z żartami, żarty kojarzą mi się z kabaretem. Jeżeli możesz to proszę powiedz jak zlikwidować połączenie masowe na gniazdach RCA we wzmacniaczu. Tego nie wiem i chętnie się do uczę. Jedyne co mi się kojarzy to odciąć brzeszczotem, ale to nie będzie na krótką chwilę.
    • A czy w sklepie tophifi znali Twój budżet? Jesli znali to faktycznie nietrafione propozycje. Nie wiem w którym topie byłeś Ty, ale ja niestety mam złe doświadczenia z odsłuchami i propozycjami z top hi fi.  Co nie znaczy ze sprzet mają zły. Wręcz przeciwnie. B&W wyższych serii maja bardzo fajne brzminie, które może sie podobać. Możesz odsłuchać też niższe modele, żeby zmieścić sie w budżecie. Weź pod uwagę, ze warunki akustyczne w salce w sklepie sa inne niż u Ciebie w domu. Spróbuj odsluchy też w innych salonach.  Szczegółowe sa kolumny od Audiophysic, ale też może być ciężko znaleźć coś w założonym budżecie.  Szkoda że nie lubisz francuskich produktów, bo mógłbyś spróbować Focale, we Francji sa podobno na nie dobre promocje teraz. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...