Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 836 tematów w tym forum

1. dwie pary głośnikow

• 1 odpowiedź
    • 477 wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 993 wyświetleń
  2. Topping D90SE

• 18 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
  3. Stereo do 10k 1 2 3 4 7

• 152 odpowiedzi
    • 18,3k wyświetleń
  4. Co do Lyngdorf tdai-1120 ? 1 2 3 4 11

• 263 odpowiedzi
    • 43,9k wyświetleń
    • 26 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
  5. Nowy EQ na rynku

• 1 odpowiedź
    • 721 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 427 wyświetleń
  6. Mini wieża do 1500 zł

• 16 odpowiedzi
    • 10,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 398 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 937 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 779 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 74 odpowiedzi
    • 13,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 933 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 616 wyświetleń

• Ostatnie posty

• Panowie,negowanie wszystkiego w czambuł jest równie niezdrowe jak tworzenie magicznych opowieści.  Ja tam daję swoim lampkom paręnaście minut na optymalizację parametrów nim zacznę bawić się potencjometrem😁. Podobnie autko, też ma trochę okresu ochronnego,nawet jak grafika pokazuje ,że temperatura płynów jest okej .   
    • Pokój zrobił tam swoje, nie zagrało to za specjalnie... ale jak widzisz w salonie już było inaczej wiadomość na priv
    • Jak dla mnie to dominował tam niekontrolowany, zalewający wszystko bas.  Pamiętam kilka lat temu odsłuch w Waszym salonie w Sopocie bo się zastanawiałem czy wziąć tego małego Devialeta czy Vifa Copenhagen 2.0. Ostatecznie staneło na Vifa ze względu na baterię i przenośność lepszą. Różnica w cenie też swoje zrobiła. Jednak posłuchaliśmy jeszcze potworów, czyli dużych Phantomów i brzmiało to świetnie.  Na AVS jednak był dramat według mnie. Niemniej, widziałem ludzi zachwyconych jak z takiego maleństwa tyle dźwięku wychodzi. Dziwne to, ale mimo wszystko szanuję     Spoko, nie spieszy mi się tak bardzo. Chciałem się tylko przypomnieć. A życie wiadomo jakie jest. Czasami się nie da i trzeba się uzbroić w cierpliwość.
    • To dodam rzutem na taśmę, że robiłem porównanie sb-1000 (bez pro) z ht1003 mk1 i akurat przy tych modelach nie potwierdzam tego co głosi legenda na forum tj. 'svs niżej schodzi' - niższego zejścia ani nie poczułem, ani tego nie wykazały pomiary REW. Testy robione zamiennie (jeden zastępował drugiego), ale też pokusiłem się o zgranie ich razem (bardziej pod kino). Styl grania obu sub'ów bardzo bardzo zbliżony, ale jak dla mnie REL lepiej się zszywał. Przy tych modelach to takie nienachalne, uzupełniające zestaw, granie, bez przewracania wnętrzności / to bardziej miękka poducha niż łupanie młota jeśli bym miał pokusić się o obrazowanie. Chciałem jeszcze w/w porównać z magnatem cs12, który w stereo sobie podobno też nieźle radzi, no ale na razie nie wyszło. Jedno jest pewne - na te 'zabawy' schodzi sporo czasu, więc powodzenia i wytrwałości
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...