Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 576 tematów w tym forum

• 78 odpowiedzi
    • 12,8k wyświetleń
    • 38 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 908 wyświetleń
    • 27 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
    • 34 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 957 wyświetleń
  1. Advance Paris X-i75 1 2

• 27 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  2. Topping D70

• 15 odpowiedzi
    • 6,6k wyświetleń
  3. zestaw stereo do 6000zł.

• 24 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 905 wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  4. Zestaw za 10-15 k

• 10 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,4k wyświetleń
    • 166 odpowiedzi
    • 31,5k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 992 wyświetleń
  5. Zestaw Stereo

• 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• @fp74 Pominąłem na razie nagrania z orkiestrą i dotarłem do płyty nr 13 - utworów kameralnych: głownie na fortepian i wiolonczelę, pod koniec dołączają skrzypce. Mastering jak zwykle dobry (brak kompresji), ale znów tak sobie zarejestrowane.  To samo wrażenie dużej odległości, ale tym razem jeszcze bardziej razi. Smyczkom brakuje masy. Mało mam płyt z tymi instrumentami, ale dla porównania wrzuciłem sobie: Trilogy plays Ennio Morricone (1998 r.) - przy okazji polecam. Szybko okazało się, ze to jednak nie była wina tandemu Pathosa + Dynaudio. Tutaj skrzypce z wiolonczelą brzmią już jak trzeba.   Ale żeby za dużo nie narzekać na boks "The Real Chopin": płytka dwunasta (Dina Yoffe grająca scherza, nokturny i mazurki) bardzo mi się podobała (podobnie jak wcześniej Shebanova i Kevin Kenner), również realizacyjnie Yoffe wypadła trochę powyżej średniej tego zestawu.
    • @MacieQ Zapraszam do mnie to pogadamy, porównamy, możesz nawet zabrać swoje graty bo na razie zdanie na mój temat jakiegoś nołnejma to średnio mnie obchodzi.  
    • @666janek A jakie masz pomieszczenie? Bo jeśli powyżej 18m2, to warto zauważyć, że w cenie scm19 konkurencyjne marki oferują większe monitory.
    • Gdzie obecnie 2025 roku kupujecie płyty CD Patrzyłam lupkę stare tematy to po tych sklepach ani śladu już a te co są widać nikt nie zaopatruje ich już w muzykę tylko czeka aż się to wyprzeda co ma
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...