Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 085 tematów w tym forum

1. Cd do CXN

• 11 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 6,6k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  2. Pierwszy zestaw

• 11 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  3. Pomoc w doborze mini stereo

• 11 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 34,5k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  4. Mały zestaw stereo.

• 11 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  5. lokalizacja stereo

• 10 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  6. Kolumny do YAMAHA A-S501

• 10 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  7. Zestaw Do radia Szkolnego

• 10 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 6,6k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 8,3k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
  8. Wzmacniacz do Oberon7

• 10 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Cześć. Uprzejmie proszę o pomoc doświadczone grono. Przeprowadziłem się i mam pytanie, jak traktować obecną przestrzeń. Załączam rysunek poglądowy - część salonowa ma 16 m2 w kwadracie, natomiast połączona jest z kuchnią, a po prawej stronie od miejsca odsłuchu jest otwarta przestrzeń. Teoretycznie dźwięk powinien głównie odbijać się od ściany z sofą, jednak tak duże otwarcie na resztę domu powoduje wątpliwości. Kiedyś miałem 16 metrowy kwadratowy salon w bloku i np. Pylon Pearl 20 dawało spokojnie radę. Czy obecnie traktować taką przestrzeń też jako 16 metrów, czy doliczyć trochę i potraktować np. jako 30 m2, czy też objąć to jako całość z korytarzami z tyłu i szukać mocniejszych kolumn? Może ktoś ma doświadczenie z tego typu wnętrzami i testował kolumny różnej mocy/wielkości? Z góry dziękuję za każdą radę.   
    • Pewnie jest to skala decybelowa. Tzn kiedy robisz głośniej to cyfry idą w stronę 0. Skala zazwyczaj zaczyna się od bardzo niskich wartości ujemnych (np. -90 dB lub -80 dB), co oznacza niemal całkowite wyciszenie. Punkt odniesienia: W miarę pogłaśniania, liczby na wyświetlaczu "rosną" w stronę zera (czyli np. z -40 dB na -20 dB). Zero i powyżej: Wartość 0 dB oznacza zazwyczaj maksymalne wzmocnienie bez tłumienia sygnału wejściowego. W niektórych trybach lub konfiguracjach wzmacniacz może pozwolić na wyjście powyżej zera (np. do +10 dB), co oznacza aktywne wzmocnienie sygnału.
    • Ależ to jest płyta! Nie słyszałem jej od lat .... Zaskakuje niezwykłym kontrastem między jej artystycznym wyrazem - nastrojowym, czasem podszytym subtelnoscią (Pilots), a czasem silnym niepokojem (Human) a z drugiej strony sposobem prezentacji - bardzo bezpośrednim, wręcz ofensywnym!  Rok 2000. To było pół mojego życia temu... 
    • No właśnie do nich będzie raczej ok, chodzi mi o oberony 9, czy napędzenie ich magnatem da jakiś satysfakcjonujący efekt czy to raczej bez sensu i odpuścić sobie wgl. wypożyczenie tego zestawu. Głośno nie słucham muzyki, ale i do umiarkowanego sluchania pewnie potrzeba też im troche prądu
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...