Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 219 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 1,5k wyświetleń
  1. Wybór wzmacniacza do KEF r700

• 16 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  2. Wymiana kolumn

• 1 odpowiedź
    • 899 wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 8,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 969 wyświetleń
  3. Wzmacniacz hk3700

• 0 odpowiedzi
    • 640 wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  4. Jaki sprzęt na dyskoteki

• 4 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 38 odpowiedzi
    • 20,4k wyświetleń
  5. Chromecast Audio-problemy 1 2 3

• 56 odpowiedzi
    • 15,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 942 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 892 wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 8,5k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Znam te statywy. Często stoja w jakichs rezyserkach czy studiach. Zeczywiscie się bujają ale raczej ciężko je przewrocić. W Twoim przypadku są ergonomicznie bo dość wysoko sie wysuwają.
    • Najbezpieczniejszą na takie "wypadki" opcją jest zapisywanie sobie filtrów na komputerze przed wysłaniem do amplitunera, ja to stosuję i mam zapisane różne filtry (jeszcze z czasu) jak testowałem - uczyłem się Dirac-a. Odpowiednia nazwa pliku żeby wiedzieć co w danym filtrze było korygowane, w ten sposób również łatwo jest znaleźć idealne ustawienia dla siebie. Jednak z drugiej strony szkoda że np. nie ma możliwości zaczytania na kompa filtrów ze slotów, czy chociażby eksportu na jakiś pendrive żeby po konieczności resetu nie "rzeźbić" ze wszystkim od nowa. Najbardziej kłopotliwe w tym momencie zrobienie nowych pomiarów - bo trzeba zapewnić dobre warunki tj. ciszę.
    • Nie ma takiej opcji. Możesz próbować odzyskać ostatnia sesje jeżeli masz dostep do komputera na którym był uruchamiany Dirac.
    • Pewnie tak. Ja akurat kable słyszę średnio ale nawet jeśli ich zmiana coś daje, nie wydaje mi się, żeby z "jasnych" kolumn dało się "zrobić" takie o cieplejszym "odcieniu". Już sama Rega brio jest dość ciepłym wzmakiem i skoro on nie daje pożądanych rezultatów to ratunku na pewno nie szukałabym ratunku w kablach.  A same emity i oberony to "misie" a pomiędzy nimi a bronzami można znaleźć wiele pośrednich propozycji, które zagrają ani niezbyt jasno ani niezbyt ciemno. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...