Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 714 tematów w tym forum

• 6 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 37 odpowiedzi
    • 11,2k wyświetleń
  1. Upgrade zestawu stereo

• 13 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  2. Jakie kolumny wybrać

• 4 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 54 odpowiedzi
    • 12k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
  3. Monitory do Onkyo Tx-8250

• 5 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  4. Głośniki do zabudowy

• 1 odpowiedź
    • 1,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
  5. Jaki odtwarzacz sieciowy? 1 2

• 40 odpowiedzi
    • 12,6k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  6. Problem z chord mojo

• 10 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  7. Wzmacniacz do JBL tlx 150

• 5 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 39 odpowiedzi
    • 19,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  8. Yamaha R-N602-Gapless Playback

• 3 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 37 odpowiedzi
    • 12,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• AMEN! Im nowsze, tym gorsze.  Gdzie tu przekombinowanie? R4 turbo, skrzynia dwusprzęgłowa Getrag, jakich miliony wsadza się do aut w Europie. I koniec.  Prościzna. Choć wolałbym hydrokinetycznego Aisina.  W wersji droższej już się komplikuje bo jest 4x4 więc dochodzi jeszcze wał i mechanizm różnicowy Borg Warner.  Dopiero hybryda Plug-in robi się skomplikowana, ale to już 160 tys. I nawet zakładając oszczędność na paliwie, to nie wiem, czy bym zaryzykował z tymi bateriami, silnikami elektrycznymi itp.
    • Fakt, jedyny dość ciekawy stylistycznie chiński samochód. Ale jak wspomniałem, utrata wartości, przekombinowany napęd oraz niewiadoma co do serwisu i jakości w niedalekiej przyszłości. Ale podstawowa wada absolutnie dla mnie nie do zaakceptowania to to, ze jest to SUV. SUVy fatalnie się prowadzą. Dzisiaj często zapominamy jaki świetne właściwości jezdne i wrażenia z jazdy oferowały nawet zwykłe i niezbyt wyszukane konstrukcje typu sedan czy coupé już nawet wiele lat temu. Próbowałem wielu SUVów. Również w rodzinie jest jeden, całkiem zacny. I nie, nie przekonam się. Dla mnie mega oszustwo. Dostajemy mniejszy samochód, który więcej pali i ma słabsze osiągi, i płacimy za to 20-30% więcej. Nie kupuję tego. Wszystkie SUVy klasy średniej, czyli powyższy i 90% innych jeżdżących po polskich dyogach, mają rozstaw osi - a tym samym przestrzeń w środku - jak ford focus czy vw golf, czyli max. 2.7m. A cena dużo wyższa. Słowem ściema. * Moje rozważania nie dotyczą osób mocno starszych lub z chorym kręgosłupem - to dla nich SUVy zostały stworzone;)
    • "Przejrzystość, barwa i sugestywna głębia – to wszystko układa się w iluzję przedstawienia tu i teraz, na żywo. Bez kotary, z uderzającą bezpośredniością, nadrealizmem, którego trudno szukać nawet na niektórych koncertach. Wokale to dla mnie „najlepsza prezentacja ever”, wciągając do „grupy porównawczej” Wilsony, Utopie i inne wynalazki w cenie małego jachtu. Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że nawet na tym tle stare skrzyneczki z BBC stanowią punkt odniesienia. Tego się nie da opisać, więc nie będę się wysilał."  ^^^ znowu Stryjecki... Ale też w tej samej recenzji bzdury napisał, np. że P3ESR nie zagrają rocka. Nonsens. Oczywiście poniżej 70Hz niczego nie ma, ale od czego suby?  Nawet sam Harbeth robi subopodstawki Nelson do tych maluchów.  Z dobrym subem to robi taki show, że kapcie spadają.  Nie będę pisał, że są to głośniki uniwersalne (bo chyba nawet zamysł konstruktora taki nie był) ale nie ma mowy  o jakimkolwiek ograniczeniu repertuaru.
    • Zgadzam się w pełni, Splendory są bezlitosne dla słabszych realizacji. Nie maskują niedociągnięć. Dla jednych będzie to na plus, dla innych na minus. Kiedyś na początku nie raz dałem się nabrać...czy popsuło się coś. 😁 Ważne że gra muzyka, a reszta to nerwoza audiofila.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...