Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 523 tematów w tym forum

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 788 wyświetleń
  1. Jaki wzmacniacz?

• 3 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  2. Kabel głośnikowy. 1 2

• 25 odpowiedzi
    • 7,2k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
  3. Q Acoustics 3020

• 4 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  4. Zestaw Stereo

• 6 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 971 wyświetleń
  5. Wybór kolumn do wzmacniacza

• 2 odpowiedzi
    • 890 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  6. Głośny sprzęt do 1000zł

• 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  7. Infinity Kappa 8.1 + lampa

• 4 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  8. Kolumny podstawkowe

• 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  9. Wzmacniacz 500zł do Tannoy f3

• 24 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
  10. Low czy High we wzmacniaczu

• 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Ciekawe co jeszcze Dirac wymyśli aby wyciągać kolejne $ od użytkowników już posiadających DL lub DLBC. Na ile ta kolejna bardziej zaawansowana wersja "poprawi" dźwięk względem poprzedniej. Generalnie problemem są niskie częstotliwości i z materiału wynika, że ART będzie korygował zakres 20-150Hz wspomagając się głośnikami (oprócz subwoofera -ów) jeżeli te pozwolą na przeniesienie tego zakresu. Z tego wynika że w pewnym sensie kończymy "zabawę" z odcięciem na 80Hz, bo będziemy potrzebować niższego zakresu w pozostałych głośnikach do ART, ewentualnie większej liczby subwooferów. Ja od dawna ustawiałem fronty na Full Band, a z DL pracują od 40Hz, lepiej mi się to brzmienie podoba względem odcinania ich na 80Hz. No i w tym momencie rodzi mi się pytanie czy nie lepiej poprawiać (oczywiście jeśli ktoś może - nie każdy też może sobie wstawić 2,3 czy więcej subwooferów) akustykę samego pomieszczenia bo robisz/wydajesz raz i praktycznie sprawdza się z każdym sprzętem. Oczywiście w dzisiejszym świecie mamy mnóstwo (również widać to na forum) "baboli architekto-akustycznych" i tam już jest inny problem, być może taka elektroniczna/aktywna korekcja się sprawdzi.
    • Cześć ciekawą opcją będą moim zdaniem Sennheisery Accentum Plus Wireless. Dużo czerpią z wyższego modelu, prezentują uniwersalne granie z dużym dołem i fajnym ANC  
    • Dziwne zobrazowanie ma ten kalkulator. Nie zmienia się kształt, ale liczy wiec spoko. Wychodzi na to, że dwie sztuki załatwiłyby sprawę. Zastanawiam się jeszcze czy jednorodną wyspę zrobić czy rozszyć nieco (ok10cm) ze względów estetycznych    
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...