Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 713 tematów w tym forum

1. Impedancja

• 7 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 9,5k wyświetleń
  2. Porada

• 0 odpowiedzi
    • 860 wyświetleń
    • 36 odpowiedzi
    • 22,7k wyświetleń
  3. Heco Aurora 1000 1 2 3 4 5

• 113 odpowiedzi
    • 56,2k wyświetleń
  4. Sprzęt stereo i do kina 1 2

• 30 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  5. Rozbudowa systemu audio

• 5 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  6. Jaki wybrac zestaw stereo?

• 4 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  7. Kolumny do yamaha r-n602 1 2

• 30 odpowiedzi
    • 11,8k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 12,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  8. zakup zestawu za 2000

• 0 odpowiedzi
    • 750 wyświetleń
  9. Dali Zensor 3 vs Monitor Audio BX2

• 20 odpowiedzi
    • 9,2k wyświetleń
  10. Kolumny pod yamaha a-s700

• 8 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  11. Konwersja mp3 do flac

• 19 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń
  12. Yamaha DSP A2070

• 0 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 663 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 738 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Nie tylko nie chce rad, nie chce też przyjąć do wiadomości zdania innych. 😉 Myślę, że niektórzy już od dawna widzą co się dzieje. Za przykład niech posłuży odzywka w strone @il Dottore w mojej ocenie chamski atak i sprowadzenie dyskusji do twierdzenia, że nie ma sensu dalej dyskutować, to zwykła zagrywka. Mariusz, chyba sam widzisz postawę autora wątku w takich sytuacjach o czym pisał Sebastian @KrólKiczu chyba w innym wątku "Nie sprzęt jest problemem, tylko ludzie".   Na co dzień nie miewam problemów gastrycznych, ale jak zaczynam czytać po raz "enty", jakie to SCM 7ki są świetne i łoją wszystko niemal do 20tys. za parkę kolumn, to zaczyna mnie kręcić na rzyg tęczą. Ile można czytać te bajki? sam kiedyś podsumowałeś te kwieciste opowieści jak dobrze pamiętam 😉 Mój wpis też możesz usunąć, bo i tak za chwilę mi się dostanie i będzie we mnie pstrykać bezpiecznikami i podstawkami 😆😆😆          
    • Proszę o doradztwo, myślę nad DAC + Streamer I tak co mam na oku głównie do radia plus Spotify tylko przesłuchiwania muzy 1. Wiim ultra  2. Wiim ultra plus Dac Laiv uDac 3. Shailing sm 1.3 - bardzo malo opini 4  volumio rivo plus i Laiv uDac 5. GUSTARD x26 III discrete  Co o tym myślicie,  ktora opcja wg Was ciekawa? Zestawu Naima nie ruszam , ale drugi zestaw bym spróbował też z nowym DAC połączonym z Marantz cd6004 i później naimem.  Generalnie potrzebuje czegoś do dwóch systemów 
    • To jest nasza "audiofilska" prawda i tu się zgadzamy. Ale teraz dochodzi proza życia i tutaj Adama rozumiem. Same Contour 20BE to pewnie ponad 20k kaucji. Jeśli dodamy do tego piec znacząco lepszy od Elexa mk4, to zrobi się z tego jakieś 35k. Raz, że jednorazowe wyłożenie większej gotówki, a dwa - zgranie terminów, jeśli bierzemy z dwu różnych źródeł. A wiemy jak jest: salony czasem coś deklarują, ale okazuje się, że demo nie wróciło na czas od poprzedniego klienta itp. Znacznie łatwiejsza logistycznie jest opcja: " Posłucham z tym, co mam, ocenię z grubsza typ brzmienia, podstawowe cechy...". I ta opcja ma sens, jeśli zachowamy świadomość, że odsłuch takiej "mezaliansowej pary" dał nam tylko próbkę możliwości kolumn i potraktujemy to jako pierwszą przymiarkę. Niestety, mam wrażenie, że @kaczadupa (Adam - nie obraź się ) traktuje taki odsłuch jako miarodajny, ostateczny i wyciąga z niego nieco zbyt daleko idące wnioski.  Adam, jak już sprawdzisz wszystkich kandydatów z listy, to namawiam Cię żebyś albo postawił na tego z nich, który Ci się najbardziej spodobał (tzn. kupił i spokojnie budował tor pod jego kątem), albo jednak wypożyczył wzmacniacz, który dobrze rokuje  i zrobił dogrywkę. Bo bez tego, to możesz się w nieskończoność bujać z scm7. A przecież widzę, że nie bawisz się w te wypożyczenia dla chwilowej rozrywki, tylko szukasz w konkretnym celu. Fajnie byłoby, gdyby jednak kiedyś coś z tego wyszło.   Michał, może być też tak, że to nie jest immanentna zaleta Regi, tylko... Adama.  Jak byłem młodszy i miałem mniej płyt, a więcej czasu, to z szacunku do wykonawców słuchałem albumów w całości mimo braku dobrego sprzętu. A teraz - swoich płytowych nowości czy ulubieńców wciąż wysłuchuję od początku do końca, natomiast reszty już różnie.  
    • Ale będzie liczona od dużo niższej kwoty zakupu. Może być więc tak , że na % stracisz a na € zarobisz w porównaniu.   Kumasz? 50% od 300 tys to strata 150 tys, a 70% od 150 tys to strata zaledwie 105 tys.  Od już nie wiem ilu lat mam chiński telefon z ładowarką 80W. Ładuje się to w moment, bateria trzyma jak nowa. A przecież już są telefony z ładowarkami 120W. Zaś poczciwy Samsung wciąż daje 25W. Chinole tymczasem ładują bezprzewodowo 50W.  Także chyba zależy od baterii. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...