Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 619 tematów w tym forum

1. Problem ze wzmacniaczem PM6006

• 17 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  2. problem ze wzmakiem

• 1 odpowiedź
    • 2,7k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
  3. Problem.

• 2 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  4. Problemu z wzmacniaczem

• 5 odpowiedzi
    • 916 wyświetleń
  5. Problemu z wzmacniaczem

• 3 odpowiedzi
    • 802 wyświetleń
  6. Problemy z JBL flip 5

• 5 odpowiedzi
    • 18k wyświetleń
  7. problemy z akustyką

• 23 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 677 wyświetleń
  8. Problemy z aplikacją Onkyo

• 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
  9. problemy z cd

• 4 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 966 wyświetleń
  10. Problemy z Tidalem

• 6 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 675 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  11. Procesor dźwięku

• 13 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  12. Produkcja Tonsilu

• 3 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
    • 35 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  13. Project DC 2m red+TH hta 800+B&W 606

• 13 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Jasne - np. Kayah & Bregovic. Chyba nagrywana w PL. Bardzo fajny bas!  A ze starszych - I Ching. Ileż tam powietrza! Realizatorzy (przez duże R!): Wojciech Przybylski, Jarosław Regulski. Fachury ze starej szkoły.  Nagrywane jeszcze z Havaną a PC jako źródło.  Bez subwoofera.  https://rumble.com/v6p90mr-i-ching.html  
    • @kaczadupa Adam, sorry ale płyta Ani „Samotność po zmierzchu” nie jest wysokich lotów realizacją, szału ni ma. Płyta do auta się nada. W sumie mógłbym napisać, że” jakość” jest taka ile za nią zapłaciłem (35zł). No sorry. A kilka utworów znam z radyjka, teraz tę panią kojarzę. (i podziękuję) Czyli to nie to co myślałem, że kasztani MQA na Tidalu. Już o tej godzinie nie będę wyciągać zewnetrznego napędu, żeby zrobić rip płyty i sprawdzać w MAAT DRoffline, ale za dnia to zrobię. Zobaczymy, czy potwierdzi się ta „jakość” w programie. Na szczęście kosztowała mnie „guziki”. Ale posłucham przy okazji przez głośniki, tak jak obiecałem 😉      
    • Czyli jednak… Ech…. Nie są, pisałem już na jakie wytwórnie warto spojrzeć. To akurat prawda jeśli chodzi o filmy i seriale. W twojej ocenie może tak, są polscy wykonawcy, których albumy były realizowane tu w Polsce i świetnie się ich słucha. Nie mówię tu o tych, którzy poszli w komercję i których słuchamy najczęściej w radio.  
    • Może dlatego współczesne nagrania i mastering są tak ciulowe?  Może dlatego w polskich filmach dialogi są do tego stopnia niezrozumiałe, że muszę oglądać je z napisami? Polski "inżynier dźwięku" to jak papuaski neurochirurg. Taki sam oksymoron. I Bogu dziękować, że w końcu naród przejrzał na oczy!  W końcu dzięki Chińczykom (tanie drabinki rezystorowe) można posłuchać muzyki w komforcie i bez stresu.  W całym jej pięknie i majestacie.  Do czasu wprowadzenia technologii drukowanych drabinek byliśmy skazani na konstrukcje na 40-letnich chipach, których zapasy nie są nieskończone.  A teraz można technologię R2R pchać wreszcie do przodu i "sky is the limit".   Mój człowiek!   Też wolę Targety od nowych wydań czy (Boże, uchowaj!!!) remasterów.  Ale muszę jednocześnie  przyznać że nowy remix "Animals" Floydów jest GENIALNY!!! Amen!  Ale brzmienia The Cure nawet na R2R nie trawię.  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...