Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 803 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  1. Moc głośników

• 6 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 669 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
  2. Wzmacniacz do 1500 zł 1 2 3 4 6

• 143 odpowiedzi
    • 31,1k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
  3. Zestaw stereo do 3000zł

• 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,6k wyświetleń
  4. głośniki do 300zł

• 0 odpowiedzi
    • 849 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
  5. Zestaw z euro-rtv za 2250

• 0 odpowiedzi
    • 762 wyświetleń
  6. Kolumny do Marantz 6007

• 5 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  7. Stereo do 8000zł 1 2

• 31 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Elo,  Wątek strasznie długi, ale przebrnąłem przez jego większość. Dużo ciekawych informacji o tak niepopularnym amplitunerze. Nigdzie w sieci nie znalazłem nawet namiastki jego schematu, a zdjęć wnętrza jak na lekarstwo. Instrukcji serwisowej tez nie ma nawet we fragmentach. No ale koniec końców kupiłem ten wzmacniacz z drugiej ręki prawie 3 latka, który nie był rozbierany, przerabiany. Ma przyjechać do mnie w przyszłym tygodniu, wtedy będę mógł stwierdzić czy pasuje w moje gusta. Długo zastanawiałem się na co wymienić Pioneera SX-P01 w klasie D. W między czasie kupiłem używaną Tagę HTA-25B, która po wymianie lamp z chińskich na radzieckie z lat 60-tych i 70-tych położyła Pioneera na łopatki i on już tam został. Miałem na oku inną hybrydę. Wzmacniacz stereo bez DAC i całej tej cyfryzacji ALE jego cena i potrzeba zakupu nowego odtwarzacza strumieniowego były poza moim budżetem na zabawki. Więc padło na Magnata MR780. Wbudowany DAC (Toslink/SPDIF) posłuży za wejście z TV i nie ruszając czterech liter z sofy mogę do obsługiwać.  Wymiana lamp pozwoli dopasować jego brzmienie, do tego które bardziej pasuje mi i domownikom. A jak mi się znudzi lub nie spełni moich oczekiwań, będzie rozwiązaniem tymczasowym aż znajdą się fundusze na docelową hybrydę lub może pełną lampę. Pozdrawiam Klaudiusz
    • @il Dottore dziękuję, że wybrałeś tą chwilę i odpisałeś. Przeczytałem 3x.    Przy wyborze satysfakcjonującego mnie brzmienia zwracam uwagę na różnice. W taki sposób krok po kroczku gdzieś tam w „głowie” punkty odniesienia pomagały w tymże wyborze. Jestem ciekawy, jaki to obrót dalej przybierze. Prawdopodobnie mój narząd słuchu mi podpowie. Spekuluję, że to proces. To fascynujące.  
    • Ja nic nie myślę - po prostu nie używam. Nie interesuje mnie ten temat.  Jak założę studio to się zainteresuję.
    • To nie jest kwestia że ktoś sobie tak myśli, tylko Ty sobie tak myślisz że nie poprawi. Zachęcam do zapoznania się z podstawową wiedzą wpływu akustyki pomieszczenia na dźwięk.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...