Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 608 tematów w tym forum

• 6 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  1. dobór wzmacniacza i kolumn

• 8 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  2. taga harmony da-300 v.2

• 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  3. Jak nie Onkyo DX 7711 to co? 1 2 3

• 57 odpowiedzi
    • 17,7k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  4. Indiana line Nota 550

• 10 odpowiedzi
    • 9,5k wyświetleń
    • 57 odpowiedzi
    • 12,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  5. Jaki Cd wybrac ...

• 2 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
  6. Subwoofer do DENON RCD CX!

• 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 74 odpowiedzi
    • 34,1k wyświetleń
  7. Odtwarzacz CD

• 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  8. Mp3 i flac - co zakupic

• 8 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  9. Budżetowy amplituner 2.0 z USB

• 7 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• W Ontario w Kanadzie dziewczynka znalazła w ogrodzie coś, co wyglądało jak zwykła ropucha. Wszystko zmieniło się, gdy zwierzę otworzyło pysk. Okazało się, że ropucha miała całkowicie wykształcone oczy wewnątrz jamy ustnej, na sklepieniu podniebienia. Widziała, dosłownie, z wnętrza swojej paszczy. Odkrycie udokumentował fotograf Scott Gardner, a przypadek ten został opisany w literaturze naukowej, m.in. w książce „Animal Anomalies” wydanej przez Cambridge University Press. Naukowcy sądzą, że był to efekt makromutacji embrionalnej, czyli poważnego błędu w rozwoju zarodka. Tkanki, które powinny stworzyć oczy, błędnie przemieściły się do podniebienia. Najbardziej zaskakujące? Ropucha żyła, jadła i potrafiła się orientować – po prostu otwierała usta, aby patrzeć na świat.
    • Zawsze też można spojrzeć na mniejsze opcje z tych samych serii, czy podstawki i do tego dorzucić suba Wtedy na spokojnie się zmieści. Ale we wskazanych zestawach też można podziałać, zwłaszcza z nieco tańszym wzmakiem niż EVO150 SE  
    • Hegle budują scenę w kształcie podkowy w głąb, takie miałem wrażenie z H95 i H190. Nie rozumiem określenia „pompowania” brzmienia, mnie się to kojarzy z wypychaniem na twarz, ale może się mylę. Jeśli chodzi o separację, lokalizację źródeł pozornych to chociaż wzmacniacze mogą się między sobą w tym aspekcie różnić, to jednak w tym zakresie większą rolę odgrywa akustyka i związana z tym adaptacja akustyczna niż wzmacniacz. Jeszcze można by iść dalej z akcesoriami, ale to grząski temat na tym forum. Zatem lepiej zostańmy przy wzmacniaczach i adaptacji akustycznej 😉   Eeeeeee no nie wiem, nie wiem. 😉
    • Ciepłe wzmaki zazwyczaj mają mniej przestrzeni między źródłami pozornymi, a same źródła są większych rozmiarów. Są też często łagodniej zarysowane. Ogółem nie jest tak w 100% przypadków, ale w tym budżecie raczej trzeba patrzeć na te bardziej technicznie grające wzmaki.  Łączącym oba te wymagania wzmacniaczem jest droższy Fezz Silver Luna Evo, ale to też nie jest najbardziej barwne i ciepłe brzmienie. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...