Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 380 tematów w tym forum

1. Kolumny do 20m2 1 2

• 25 odpowiedzi
    • 21k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 9,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
  2. Stereo do ok. 2000zł

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
    • 38 odpowiedzi
    • 15,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 7,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń
  3. Zestaw stereo do 14m

• 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 8k wyświetleń
  4. Prośba o wycenę

• 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  5. Pomoc w doborze sprzętu

• 10 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
  6. czy tu jest sens ?

• 3 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  7. Jaki wzmacniacz

• 16 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  8. Problem z Mitsubishi DA-U780

• 0 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 9,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• A czy w sklepie tophifi znali Twój budżet? Jesli znali to faktycznie nietrafione propozycje. Nie wiem w którym topie byłeś Ty, ale ja niestety mam złe doświadczenia z odsłuchami i propozycjami z top hi fi.  Co nie znaczy ze sprzet mają zły. Wręcz przeciwnie. B&W wyższych serii maja bardzo fajne brzminie, które może sie podobać. Możesz odsłuchać też niższe modele, żeby zmieścić sie w budżecie. Weź pod uwagę, ze warunki akustyczne w salce w sklepie sa inne niż u Ciebie w domu. Spróbuj odsluchy też w innych salonach.  Szczegółowe sa kolumny od Audiophysic, ale też może być ciężko znaleźć coś w założonym budżecie.  Szkoda że nie lubisz francuskich produktów, bo mógłbyś spróbować Focale, we Francji sa podobno na nie dobre promocje teraz. 
    • To byłoby dla mnie najlepsze - proj na suficie... tylko w sklepie z projektorami powiedzieli, że nie ma dobrych uchwytów sufitowych do tych projetkorów UST. Dla mnie nawet lepiej byłoby na suficie - bezpieczniejszy tam bedzie proj.    Ja już mam majstrów, którzy mają całe wykończenie mieszkania zrobić. Nie wiem na ile są specjalistami od akustyki - nie zakładam;> Dlatego takie cenne uwagi jak dałeś chętnie przyjmę i będę musiał im powiedzieć jak to zrobić. 
    • Dzień dobry, Szukam kolumn pogłosowych, które nie będą sprawiać kłopotów z ustawieniem, zwłaszcza dosunięciem blisko do ściany. Budżet do około 2000 zł/szt, choć pewnie wolałbym coś w okolicy 1500 zł.  Obecnie w tym pomieszczeniu słucham muzyki na Oberonach 1 i jestem z nich zadowolony, jedynie brakuje mi trochę basu. Znalazłem jednak dla nich inne zastosowanie, a głośniki półkowe w tym pokoju okazały się nie tak super pomysłem (ze względów funkcjonalnych, nie brzmieniowych). Szukam wiec głośników podłogowych o podobnej charakterystyce. Lista kandydatów obecnie wygląda tak: – Dali Oberon 5 (te mam w innym pomieszczeniu i dla urozmaicenia wolałbym coś innego) – Dali spector 6 – PSB Apha T20 (te słuchałem w salonie i mi się podobały, ale nie wiem, jak z ustawieniem w pomieszczeniu) Szukam jeszcze innych pomysłów. Muzyka głównie kameralny jazz i okolice, trochę klasyki, ważna barwa i naturalność brzmienia. Muzyka to głównie akompaniament do pracy, więc potrzebne są takie, które będą grać niemęcząco i sprawdzą się przy cichym graniu. NIE podobają mi się ELAC-e (słuchałem w różnych kombinacjach serii Uni-Fi i Debut Reference, w domu chwilę miałem DB5.2). Z budżetowych opcji NIE podobają mi się też Indiana Line (brzmienie jak spod kołdry z obciętą górą).    Mają grać w małym gabinecie (3,6 m x 4 m + skos). Pokój jest przyzwoicie wytłumiony (dywan, książki, zasłona), ale nie daje wiele opcji do ustawienia głośników.  Sprzęt audio to ChiFi (Fosi Audio ZA3+ZD3), źródło WiiM Pro Plus + Roon.  
    • Problemom z masą skutecznie chyba zapobiega nabycie all-in-one. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...