Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 710 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
  1. stereo do kina domowego

• 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  2. yamaha + Q Acoustics

• 14 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  3. Pytanie

• 10 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  4. Low czy High we wzmacniaczu

• 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
  5. Audio do pc [1000zł]

• 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  6. stereo

• 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  7. Pomoc marantz nr1200

• 7 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  8. Stereo do 9000zł

• 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  9. Focal JM Lab Chorus SW 700S

• 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
  10. Porada kolumny

• 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Córce kupiłem automat ale sam jadę na zwykłej ręcznej kolbie Lelit Grace. Po prostu nie potrzebuję automatu ani nawet dwubojlerowca. Ani żona ani ja nie używamy mleka do kawy.  Musi mieć PID, manometr i wyświetlać czas ekstrakcji - i tyle. Wystarczy. Dobrze, jeśli jest preinfuzja (a jest)  ale tu już nacisku nie kładę. Od wielu lat ekspres działa bez zarzutu, zero problemów. Chciałbym jakiś nowy, śliczny, bajerancki, ale odstraszają mnie długie czasy nagrzewania. Tutaj 15 minut to więcej niż potrzeba. Pół godziny na kawę nie chce mi się czekać.  Tak wygląda moja maszyna. To nie jest reklama, bo już jej nie produkują i nie można jej kupić.     Ja od czerwonej zacząłem.   Jak byłem na Teneryfie, to była włoska lodziarnia w pobliżu hotelu i tam dawali Lucaffe właśnie czerwoną. I to z firmowego ekspresu i w firmowych filiżankach. Bardzo nam zasmakowała, ale oczywiście musiałem wypróbować wszystkie, no i wolimy czarną.  Porównywałem chyba ze wszystkim na rynku i z tych kaw masowo produkowanych ta mi najlepiej wchodzi. Pewno że można z jakichś butikowych palarni korzystać ale nam schodzi kawy naprawdę dużo i cenowo byśmy nie wyrobili kupując jakąś egzotykę. Choćby i lepszą.  Nie mówię, że Blue Mountain nie trzymam na specjalne okazje, ale to naprawdę od wielkiego dzwonu. Nawet w Białym Domu nie piją czystej Blue Mountain, tylko mieszają 50/50 z kolumbijską.   
    • Szybkie śniadanie i jedziemy.  
    • U nas podobny wybór. Kiedyś bylo czerwone opakowanie a bohater w troche innej pozie. Przerobiliśmy ostatnio kilka czerwonych, czarna i niebieską i chyba zostaniemy przy tej klasycznej czerwonej. Kiedyś z taniego kolbiwca, dzis z automatu Melitty.
    • @Rafał S normalnie mam skręcone tak ,że przecięcie jest tam , gdzie moja głowa. Kiedyś jak jeszcze słuchałem z kanapy /czyli dalej od kolumn niż teraz/ próbowałem metody na Ishiwatę czyli przecięcie przed słuchającym,nie pamiętam dokładnie co,ale też mi coś tam nie leżało wyraźnie. Obecne ustawienie jest wynikiem odsłuchów,a nie teorii . Oczywiście z teorią się zapoznawałem na Forum i poza ,a potem sprawdzałem w warunkach salonowych , które mam. Pewnie można by jeszcze coś tam wymyślić,ale to przy absurdalnym ustawieniu mebli. Moja pani i tak się śmieje z fruwającego fotela i marudzi na wystawiane do odsłuchu monitory😁 Aha,eksperyment na Dali,czyli na ścianę też był,klapa.  Zapamiętałem najbardziej ten z przecięciem za głową,bo odsłuch trwał dość długo na paru płytach,na Ishiwatę i Dali, było krótko,bo nie,że jakoś inaczej tylko ewidentnie źle grało 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...