Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 679 tematów w tym forum

1. Wymiana wzmacniacza

• 7 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  2. Wymiana wzmacniacza

• 1 odpowiedź
    • 770 wyświetleń
  3. Wymiana wzmacniacza

• 4 odpowiedzi
    • 805 wyświetleń
  4. Wymiana wzmacniacza

• 6 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  5. Wymiana wzmacniacza

• 10 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 915 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 90 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń
    • 46 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 40 odpowiedzi
    • 11,1k wyświetleń
    • 25 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 664 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  6. Wymiana zestawu stereo

• 12 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 625 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 963 wyświetleń
  7. Wyście/Wejście optyczne

• 6 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Montujesz niezgodnie z zaleceniami Dolby. Mając sofę pod ścianą nie decydował bym się na układ z czterema Atmosami, wyklucza to symetrię układu przód-tył. Ale przynajmniej robisz to świadomie więc ok, Twój wybór. Potencjalnie zawsze tą kanapę możesz wysunąć bez problemu do przodu. Głośniki z ruchomą kopułką... Im wyższe częstotliwości grające z klasycznych przetworników tym węższe pole opasania. Jeśli nie skierujesz ich na pole odsłuchu to najbardziej tracisz właśnie na tych wyższych tonach. Nie jestem pewien czy akurat ten zabieg może "zniwelować" błędny rozstaw górnej warstwy. Zawsze powinno się celować membrany w pole odsłuchu, przy x.x.2 nie trzeba regulacji bo są praktycznie nad głową, ale przy x.x.4 jak najbardziej tak. 
    • Ja mam takie a nie inne zdanie na ten temat, ponieważ miałem w domu Holo Audio Spring 3. Porownywalem z wbudowanym dakiem w Gato Audio DIA250s.  Pierwsza reakcja, no, no fajnie to gra, żywsze, ogólnie jest różnica której sie nie spodziewałem.  Jednak bylo to do momentu kiedy przełączyłem na Gato, tak kilka razy. Holo grało głośniej, zwiększając głośność w Gato uzyskiwałem ten sam efekt. Co ciekawe przy spokojniejszych częściach utworów różnica zanikała. Jak oni to osiągnęli, nie mam pojęcia. Dlatego dla mnie nie ma czegoś takiego jak dzien do nocy lub zjada... Marketing, wspomagany przez zamożnych audiofili. 
    • Analityczne DACi to właśnie Toppingi, Eversolo, niektóre FiiO. Nowe Audiolaby to granie bardziej zbliżone do serii 7000, więc o jasnym graniu nie ma tu mowy w mojej opinii  
    • Słuchałem ostatnio przetwornika za poniżej 100€ - najtańszy SMSL z ROHM na pokładzie, przy czym to nie jest chip ROHM MU-SIC ale szczebel niżej.  Zdziwiłem się. Tyle powiem. To nie było mniej fajne. To było mocno fajne.  Postęp w Digital Audio nie przestaje mnie zadziwiać. Dziś nawet 100€ nie muszę zapłacić za brzmienie osiągalne powiedzmy 20 lat temu tylko na bardzo kosztownym sprzęcie. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...