Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 375 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 2,2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  1. YAMAHA A-S700 a RX-V671

• 8 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
  2. Pianocraft E730

• 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  3. WZMACNIACZ Do Kef

• 10 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  4. Diora vs. Luxman.

• 3 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  5. Yamaha AX=930

• 5 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 14,3k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 6,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  6. Problem ze wzmacniaczem

• 3 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  7. Co kupić? 1 2

• 33 odpowiedzi
    • 17,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 8,6k wyświetleń
  8. Problem ze wzmacniaczem

• 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  9. ciepłe brzmienie wzmacniacza

• 8 odpowiedzi
    • 8,3k wyświetleń
  10. pomocy co kupić...

• 8 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
  11. Informacje o wzmacniaczach

• 5 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Trochę od końca , ale mnie uprzedziłeś  Zadzwoniłem do moich prywatnych prawników czyli córki i zięcia i usłyszałem to co napisałeś. O ile reklama nie zagraża życiu i zdrowiu , nie ma podstaw do wszczęcia  jakiegokolwiek roszczenia. druga część Twojego wpisu również jest o dziwo prawdziwa  Nie ma takiego biegłego . choć ostatnio jakichkolwiek biegłych jest jak na lekarstwo / , który byłby w stanie się wypowiedzieć na temat.
    • Poniżej pytanie, nie polemika żeby była jasność. Jezeli ta teza jest prawdziwa (no a trudno mi jako laikowi znaleźć argumenty przeciw), to w takim razie odczyt pliku (przed jego przetworzeniem) powinien być zawsze taki sam, no bo skoro zapisujemy 01001, to tak tez musimy to odczytać,  chyba🙄. A więc zapis na płycie CD powinien być zawsze odczytany tak samo przez czytnik, czyli laser. Z czego zatem wynikać mają różnice w brzmieniu transportów, których zadaniem jest tylko odczytanie informacji i przesłanie dalej do DACa? A może jednak transport CD pełni też inną funkcję i stąd owe różnice? ( i mam świadomość że transport to nie sam laser). Przy czym tu powielam tylko pewne ogólnie dostępne przekazy, bo sam transportu po pierwsze nigdy nie miałem, po drugie, nie miałem dwóch transportów,  żeby móc je porównać.  A może to tak jak z kablami? Jedni słyszą te różnice a inni nie. Zależnie od światopoglądu?
    • Wydaje mi się, że najprostszym rozwiązaniem tego zagadnienia są po prostu ślepe testy. Spotkać się na grillu, przywieźć kilka kompletów kabli od takich profesjonalnych jak moje po 4 zł za metr po takie kilkanaście razy droższe i zmieniać. Ja zakładam, że wyjdzie z tego jeden wielki chaos.  Powiem Wam drodzy państwo, że grające druciki to jest nic. Kilka dni temu odkryłem, że zgaszone światło w pokoju powoduje w moim sprzęcie uwolnienie dodatkowej ilości niskich częstotliwości. Mówię całkiem poważnie. Słuchając muzyki przy zgaszonym świetle mój mózg wspomaga odbiór bassu.  Wydaje mi się, że jest go więcej Gdy zapalam światło to czar pryska. Wiem, że brzmi to komicznie ale co poradzę....
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...