Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 709 tematów w tym forum

1. Stereo do ok. 2000zł

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  2. Jak to możliwe?

• 1 odpowiedź
    • 2,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 830 wyświetleń
  3. Problem z dźwiękiem

• 1 odpowiedź
    • 916 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 573 wyświetleń
  4. Znalezione na Allegro

• 1 odpowiedź
    • 3,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 554 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 918 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,5k wyświetleń
  5. Monitory 20m2 do 2000

• 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 926 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 4,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
  6. Sprzęt audio do dużego salonu

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
  7. ZG 40c\5 4ohm

• 1 odpowiedź
    • 3k wyświetleń
  8. kompletowanie sprzetu

• 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Co za świat.  I ci młodzi maja to dalej pchać? 
    • Na twoim miejscu spróbował bym dla samego sprawdzenia ustawić je na drugiej ścianie przed kaloryferem. Tylko tak by tył kolumn był co najmniej 40-50cm od ściany. Tylko jak byś próbował przesuwać tą szafkę RTV to podkleić podkładki pod nóżki, by nie rysować paneli. No i dobrze by przed kolumnami był jakiś grubszy dywan. U siebie co prawda z innym sprzętem miałem podobny problem. Gdy sprzęt stał na krótkiej ścianie (ale nie tak w kącie jak u ciebie), to miałem problemy z basem. Przez mod basowy znikał on w miejscu odsłuchowym(a wtedy do kolumn miałem około 4-4,5 metra), a było go słychać w innych miejscach. Wtedy pomógł mi Dirac, ale za namową gościa ,który go robił po jakimś czasie przeniosłem sprzęt na drugą dłuższą ścianę. Ustawiłem wszystko w trójkącie równobocznym(trójkąt równoboczny to bardzo często najlepsze ustawienie) po 230cm od siebie(czyli kolumny i miejsce odsłuchowe), i problem z basem zniknął jak ręką odjął. Nawet dirac zrobiłem ponownie i nie był w stanie nic lepszego wnieść bo akustyka w takim ustawieniu jest bardzo dobra. Ale też dobrze jak na ścianach o ile nie mamy paneli akustycznych to było sporo obrazów, czy półek z ksiązkami lub płytami. Takie duże kwiaty dobrze poustawiać z boku na lini odbić kolumn, potrafią też sporo wnieść. U siebie teraz na obu bocznych ścianach mam grube aksamitne zasłony, z jednej strony zasłaniają okna, a z drugiej wejście do pokoju, gdzie nie mam drzwi. To także pomaga ,dzięki temu mam mniej odbić dzwięku.
    • W pokoju 12 m2 najczęściej lepiej pójść w porządne 5.1 niż tracić pieniądze na „Atmos na kolumnach”  w małym pomieszczeniu bardzo zależy od akustyki pokoju. Jeżeli nie da się powiesić (albo wpuścić) głośników sufitowych, lepiej przeznaczyć kasę na lepsze kolumny frontowe, porządny centralny i konkretny subwoofer oraz amplituner z korekcją pokojową.  Subwofer np.  SVS SB-1000 Pro, SVS SB-2000 Pro, KEF Kube 12b, REL T/5x. Amplituner jesli priorytet to kino np Denon AVR-X1800H lub X2800H onkyo tx-rz30, Onkyo TX‑NR7100  jeśli priorytet to muzyka to jakiś Marantz
    • A wszystko dzięki Chińczykom! Teraz to samo, co w audio,  zaczyna się dziać w motoryzacji.  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...