Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 587 tematów w tym forum

• 15 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  1. Wzmacniacz? Amplituner ?

• 2 odpowiedzi
    • 668 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 742 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 472 wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 800 wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 9,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 759 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 835 wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Nie kwestionuje że lanie betonu, to motor napędowy.  Pytanie. Jakich decyzji oczekiwałbyś od Tuska i jego ekipy w tej konkretnej sytuacji w roku 2025?
    • Hmm to u mnie tryb stereo działa normalnie, ale nie wiem czy to PCM czy jakiś inny... Po prostu odpala mi się tryb stereo tam gdzie dźwięk jest dwukanałowy. Korzystam z tego tylko w przypadku dekodera do kablówki i deezera, natomiast w youtube mam jakiś bug, że zamiast w stereo odpala mi się właśnie jakaś pseudoemulacja 5.1 i tu nawet przełączenie na tryb direct nie pomaga, ale to już wina TV LG, a nie samego amplitunera. Wiem, bo z marantzem też tak było, a we wcześniejszej konfiguracji marantz + tv panasonic yt działał normalnie.
    • Przyjmując że nie nastąpi tąpnięcie i Tusk nie wywiesi białej flagi wczesnej, to ja bym nie przykładał aż tak wielkiego znaczenia do tego co wygaduje Giertych, bo: - do wyborów daleko, a ja osobiście nie jestem  przekonany czy w międzyczasie kolejne  konflikty, wojny, aferki i afery nie wyprą tej wiedzy(pojemność Naszych mózgów jest ograniczona). Ile to razy słyszałem - po tej akcji to się już nie podniesie, to jego polityczny koniec - a dziś świetnie sobie radzą jako obserwatorzy obecnej sceny politycznej(gdzie są moje dolary z Klewek ;-)). Z polityków aktywnych najlepszym przykładem Natanjahu. Gdzie były jego notowania przed brawurowa akcja z pagerami, a gdzie są dziś. Podobnie za przykład mogą posłużyć ostatnie wybory w Kanadzie. Dlatego osobiście mam zdanie jak Ty, ale zawsze zostawiam sobie margines błędu, patrzać jak dzisiejsza polityka bywa nieprzewidywalna i dynamiczna. - dwa; patrząc w skali mikro(Kaczyński w 2014 krzyczący z mównicy sejmowej że wybory zostały sfałszowane) czy makro(wybory w USA i atak na Kapitol), to nie dzieje się nic czego nie obserwowalibyśmy wcześniej; patrze jak na pewne zjawisko, które zostanie z nami na długo. Mimo to partie te/os dochodziło później do władzy.  Tu jest ten problem, że Tusk w zasadzie został bezzębny, bo nie  ma opowieści, celu do którego  mielibyśmy dążyć jako wspólnota, taka narracja nie była też zbudowana przed tymi wyborami... to i mamy tego wynik. Ogólnie ciężko tę nicość skonfrontować z zewnętrznym zagrożeniami(napływ imigrantów),  z kulturą WOKE(były 2 płcie i komu to przeszkadzało itd). Ci drudzy dają/dali ludowi namiastkę normalności w tym - chyba wszyscy się  zgadzamy - bardzo rozchwianym świecie, a Nasze mózgi nie zostały stworzone  do myślenia, a do przetrwania(proste odpowiedzi jak naprawić  świat vs brak odpowiedzi i recept) Cała agenda liberalno - demokratyczna chyba musi zbudować się na nowo, ale chyba najpierw czeka Nas to co napisałeś na samym końcu;  czas na prawice i ich rządy. Jeśli dojdzie do koalicji PiS z Konfą, to będzie równie zabawnie jak ma to miejsce dziś gdzie konserwatywny PSL ściera się z postępowymi kobietami z Lewicy. Liberałowie od Metzena vs socjaliści z PiSu, brzmi równie egzotycznie(no będzie ciekawie) Reasumująć. Uważam że kto nie będzie u steru, to najbliższe lata - w tak niepewnym i przebodźcowanym świecie - nie będą proste do rządzenia, tym bardziej że  stoimy u progu wielkich wyzwań, które pociągną  za sobą  nie miliardy, a pewnie już  biliony złotych: -starzejące się społeczeństwo i związane z tym wydatki na NFZ, domy starości, emerytury które też trzeba waloryzować -wydatki na zbrojenie; kupić  to jedno, ale utrzymanie w pełnej gotowości to inna para kaloszy -transformacja energetyczna. Jakby tak patrzeć, to prezydenta USA wybrali Polacy z ''czikago''. Może nie będzie tak źle
    • Dla mnie 10-letni to jak nówka !
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...