pairtick Napisano 59 minut temu Napisano 59 minut temu 4 godziny temu, MariuszZ napisał: Na przykładzie trzech kolumn dokładnie widać z czym walczymy i kto rządzi niskimi częstotliwościami Kobiety okupujące duży pokój? 😉 2 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 53 minuty temu Napisano 53 minuty temu 14 minut temu, pairtick napisał: Wg mnie, wychodzi na to, że albo mamy kolumny w których producent zadbał o dobre zejście, albo próbujemy to protezować subwooferem do kina domowego. Można też "protezować" subwooferem do stereo. Można też kupić Tannoye i mieć najlepszy dźwięk na świecie. A tak na marginesie - jesteś pewny, że Twoje zdjęcie to na pewno zejście a nie np podbicie basu w jakimś zakresie 😉? 14 minut temu, pairtick napisał: Wg mnie, wychodzi na to, że albo mamy kolumny w których producent zadbał o dobre zejście, albo próbujemy to protezować subwooferem do kina domowego. Można też "protezować" subwooferem do stereo. Można też kupić Tannoye i mieć najlepszy dźwięk na świecie. A tak na marginesie - jesteś pewny, że Twoje zdjęcie to na pewno zejście a nie np podbicie basu w jakimś zakresie 😉? Odpisz, cytując
Kraft Napisano 50 minut temu Napisano 50 minut temu 19 minut temu, pairtick napisał: Dlatego, od lat, preferuję kolumny dwudrożne. W nich też się pasma nakładają:) Jedynie kolumny z jednym głośnikiem pełnopasmowym są od tego wolne. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 46 minut temu Napisano 46 minut temu (edytowany) . Edytowano 45 minut temu przez KrólKiczu Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 39 minut temu Napisano 39 minut temu Tak sobie czytam i proszę o wyjaśnienie. W sumie temat poruszył już @Wing0 , nasze kolumny są strojone przez konstruktora i to konstruktor poprzez między innymi zwrotnice, a więc podział pasma kreuje ich dźwięk. W przykładzie, który podałem wcześniej Alteców sprawa była prosta. Odłączamy wewnętrzne zwrotnice i za pomocą zwrotnicy zewnętrznej kreujemy dźwięk , podziały pod siebie. A jak to zrobić , gdy dublujemy podziały pasma zwrotnicą wewnętrzną i zewnętrzną. Jednym słowem w jaki sposób / czym/ ograniczyć pasmo kolumn ? Odpisz, cytując
pairtick Napisano 35 minut temu Napisano 35 minut temu 18 minut temu, KrólKiczu napisał: Można też "protezować" subwooferem do stereo. Można też kupić Tannoye i mieć najlepszy dźwięk na świecie. A tak na marginesie - jesteś pewny, że Twoje zdjęcie to na pewno zejście a nie np podbicie basu w jakimś zakresie 😉? Moment, jakie zdjęcie? Odpisz, cytując
Kraft Napisano 33 minuty temu Napisano 33 minuty temu (edytowany) 13 minut temu, tomek4446 napisał: Tak sobie czytam i proszę o wyjaśnienie. W sumie temat poruszył już @Wing0 , nasze kolumny są strojone przez konstruktora i to konstruktor poprzez między innymi zwrotnice, a więc podział pasma kreuje ich dźwięk. W przykładzie, który podałem wcześniej Alteców sprawa była prosta. Odłączamy wewnętrzne zwrotnice i za pomocą zwrotnicy zewnętrznej kreujemy dźwięk , podziały pod siebie. A jak to zrobić , gdy dublujemy podziały pasma zwrotnicą wewnętrzną i zewnętrzną. Jednym słowem w jaki sposób / czym/ ograniczyć pasmo kolumn ? Dsp. Masz Yamahę. Odłącz te lampiaki i ustaw sobie wszystko w niej. Edytowano 26 minut temu przez Kraft Odpisz, cytując
pairtick Napisano 30 minut temu Napisano 30 minut temu 16 minut temu, Kraft napisał: W nich też się pasma nakładają:) Jedynie kolumny z jednym głośnikiem pełnopasmowym są od tego wolne. Spoko, piąteczek, trochę sobie żartujemy 😉 Ale ja takiego nie słuchałem i muszę się męczyć z dwudrożnymi... Tannoyami, które są zszyte bezbłędnie 😇 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 17 minut temu Napisano 17 minut temu 16 minut temu, pairtick napisał: Moment, jakie zdjęcie? Przepraszam. Zejście 🙂. Odpisz, cytując
Recommended Posts