terracan1929 Napisano wczoraj o 20:18 Napisano wczoraj o 20:18 15 minut temu, majkel74 napisał: Może to być oczywiście kwestia konkretnego nagrania, które akurat było puszczana. Możliwe. Ale możliwe, że niektóre z tych zestawów po prostu słabo grają. Pisałem już o tym po piątkowej wizycie w Hotelach. Zestawy składające się z wielu dużych klocków, grały jak najzwyklejsze zestawy za kilka tysięcy złotych. 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 4 godziny temu, terracan1929 napisał: Ten zestaw też grał ciekawie, a nawet bardzo dobrze 😀 W całej konstrukcji Maribel nie znajdziemy ani jednej metalowej śruby. To nie fanaberia projektantów, ale konsekwentna filozofia brzmienia - metal mógłby wprowadzać niepożądane koloracje dźwiękowe. Zamiast tego stosowane są termoplastyczne elementy mocujące. https://spidersweb.pl/2025/10/kroma-maribel-glosniki.html Czyli Pylon dobrze kombinował 😉 2 godziny temu, terracan1929 napisał: ale te kable to już gruuuba przesada. Oj tam, on tam... 😉 Świeże z Fejsa, jprdl 🤦 1 2 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 9 godzin temu, pairtick napisał: Świeże z Fejsa, Takiego kabla USB szukam. 11 godzin temu, terracan1929 napisał: natomiast Unitra … szkoda gadać. Jak Unitra kiedyś. To się nazywa "kultywowanie firmowego brzmienia"! Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 13 godzin temu, terracan1929 napisał: Są właśnie na etapie wypożyczania dla członków forum Unitry. Może i u nas na Forum coś się powyjaśnia wreszcie . Odpisz, cytując
Stream Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 2 godziny temu, il Dottore napisał: To się nazywa "kultywowanie firmowego brzmienia"! To się nazywa "subiektywne odczucia". Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 18 minut temu, Stream napisał: To się nazywa "subiektywne odczucia". Szanuję wyłącznie subiektywne odczucia. Małpiarni ASR nie szanuję. Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Rozmawiałem także z Brytyjczykiem-przedstawicielem Cambridge Audio. Zdradził mi coś, co jeszcze jest tajemnicą i prosił abym o tym nie informował. Więc nie informuję. Ale jeśli ziści się to co powiedział, w odpowiedzi na moje pytanie, to w marcu kupię streamer tej marki, chyba że do tego czasu Yamaha wypuści coś swojego. Ale nie zapowiada się. Z resztą Yamahy na wystawie nie było w ogóle. Co jest jednak dziwne. Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 15 godzin temu, terracan1929 napisał: Co do Lorenzo to pełna zgoda, ale te kable to już gruuuba przesada. Każdy kto widział te kable grubości pasztetowej pomyślał chyba to samo. W warunkach domowych nie do ułożenia. Też zrobiłem kilka fotek. Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Ja się tylko zastanawiam po co te kable są takiej średnicy? Już wiele lat zresztą i nigdy nikt nie był w stanie z technicznego punktu widzenia wytłumaczyć mi tego zjawiska. Dla mnie wygląda to po prostu komicznie. Odpisz, cytując
Stream Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Przed chwilą, Artur Charicki napisał: Ja się tylko zastanawiam po co te kable są takiej średnicy? Gruby kabel =gruba cena🙂 3 Odpisz, cytując
pavello Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, Artur Charicki napisał: Ja się tylko zastanawiam po co te kable są takiej średnicy? Już wiele lat zresztą i nigdy nikt nie był w stanie z technicznego punktu widzenia wytłumaczyć mi tego zjawiska. Dla mnie wygląda to po prostu komicznie. Może po to aby ludzie mogli się licytować "kto ma większy" 1 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Wrzucamy krótki filmik o nowym modelu Lira 6 Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 2 minuty temu, Stream napisał: Gruby kabel =gruba cena🙂 Nawet bardzo gruba. Obok gabloty z kabelkami ustawiony był stand z kodem QR do zeskanowania i możliwością wzięcia udziału w konkursie, gdzie do wygrania był interconnect długości 1m w cenie 1800 Euro brutto (tak było dopisane). Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 1 minutę temu, terracan1929 napisał: Nawet bardzo gruba. Obok gabloty z kabelkami ustawiony był stand z kodem QR do zeskanowania i możliwością wzięcia udziału w konkursie, gdzie do wygrania był interconnect długości 1m w cenie 1800 Euro brutto (tak było dopisane). To te 1800 € kosztował ten gruby USB do komputera czy interkonekt? Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Napisane było intercoonetc. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 1 godzinę temu, Artur Charicki napisał: Ja się tylko zastanawiam po co te kable są takiej średnicy? Już wiele lat zresztą i nigdy nikt nie był w stanie z technicznego punktu widzenia wytłumaczyć mi tego zjawiska. Dla mnie wygląda to po prostu komicznie. Tak, że ten 😁 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 2 godziny temu, il Dottore napisał: Szanuję wyłącznie subiektywne odczucia. Małpiarni ASR nie szanuję. Dlaczego miałbyś nie szanować chociażby takiego Erina, z Erin's Audio Corner lub naszego rodzimego Audiofanatyka? Ponieważ nie zgadzasz się z ich poglądami na audio? Jak tak, to strasznie słabe to jest. 1 1 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, Artur Charicki napisał: Ja się tylko zastanawiam po co te kable są takiej średnicy? Już wiele lat zresztą i nigdy nikt nie był w stanie z technicznego punktu widzenia wytłumaczyć mi tego zjawiska. No jak to po co? Im większa średnica, tym więcej dźwięków dociera do kolumn. Podobnie w rurze wodociągowej, większa średnica, więcej wody płynie 5 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, MMarek napisał: No jak to po co? Im większa średnica, tym więcej dźwięków dociera do kolumn. Podobnie w rurze wodociągowej, większa średnica, więcej wody płynie A co z tzw bottle neck? Odpisz, cytując
Rega Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, pairtick napisał: Tak, że ten 😁 To przecież rura od odkurzacza centralnego. 2 Odpisz, cytując
Misio38 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Mój dźwięk wystawy (byłem tylko na stadionie) Unitra mi się podobała. Gato było świetne. A tak to bardziej skupiłem się na słuchawkach i mnóstwo czasu zleciało na płytach. A w sumie to radio by mi wystarczyło. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Dnia 25.10.2025 o 13:22, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Tempo 6 również najnowsza wersja Z czym grały? Miałem okazję słuchać ich w sopockim salonie. Moim zdaniem b. potrzebują muzykalnego pieca z soczystą średnicą. Z Luxmanem 509z kompletnie się nie dogadywały. Dużo lepiej było z moim (wtedy jeszcze Waszym) Pathosem. Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 9 godzin temu, il Dottore napisał: Takiego kabla USB szukam. Ile potrzebujesz ??? 😁🤣 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, Rega napisał: To przecież rura od odkurzacza centralnego. Roman, ja o tym wiem. Popsułeś zabawę ☹️ Odpisz, cytując
Recommended Posts