Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, MariuszZ napisał:

Gryphon, ale chyba cały system 3mln.

Oneiros Audio 3mln

Karma Enigma Veyron 2D 1.8mln

B&W Nautilius ?

Goebel Divin Noblesse >1mln

Kroma Maribel 1.8mln

Rockport Technologies Lyra 1.2mln

Było tego trochę 😎

Akurat przy Nautiliusach brak ceny. Nie wiem czy jest zasadnym abym wymieniał swoje B&W  na ten model?😀

Napisano
4 godziny temu, kaczadupa napisał:

Za to Dystrybutor  Dynaudio… w ciągu 15 minut rozmowy  jakieś 20 razy usłyszałem, iż model BE to takie cudo, że jak już usłyszę to nie ma szans, że oddam.  

Przedstawiłeś im się? 😉

Napisano
2 minuty temu, kaczadupa napisał:

Rok powstania 1993. Czas oczekiwania na nową parę to 14 miesięcy. 

Oczekiwanie 14 miesięcy to dla mnie za długo 😀

W jakim salonie w kraju można je posłuchać?

Napisano
9 minut temu, kaczadupa napisał:

Znają. ATC też znają. ;) 

Zapytam szczęśliwców, którzy przystanęli przy najsłynniejszych „ślimakach”. Faktycznie słychać morza szum, znaczy grają tak jak wielką są legendą? Klasa brzmienie ? 

Mnie, mimo kilku minut słuchania, na kolana nie powaliły. Wg mnie, niektóre, dużo tańsze kolumny, zagrały lepiej.

Ale ja jestem stary i przygłuchy, więc nie przywiązywałbym do tej opinii zbyt dużej wagi.

Napisano
33 minuty temu, kaczadupa napisał:

Zapytam szczęśliwców, którzy przystanęli przy najsłynniejszych „ślimakach”. Faktycznie słychać morza szum, znaczy grają tak jak wielką są legendą? Klasa brzmienie ? 

Przystanąłem, ale jakiś gość akurat coś truł o nich czy przy nich..., więc poszedłem dalej. Potem wracając zajrzałem na chwilkę i coś tam grały, ale nie rzuciło mnie to na kolana. Ot grało.

Zagrały jednak lepiej niż ich "kopia" w kształcie wielkich pomarańczowych gruszek, albo jakiegoś ufoludka czy ki diabeł wie czego. Tam bas się lał tak koszmarnie, że nie wytrzyymałem 5 sekund.  

Napisano

Zaglądałem 3 razy w nadziei , że ich posłucham, ale niestety nie udało mi się trafić na ich występy. Grały najwyższe modele z serii Confidence i grały bardzo dobrze. 

Swoją ścieżką sala była chyba za duża dla 20BE.

Napisano
19 godzin temu, Palmos napisał:

Mnie ten system też urzekł. zwłaszcza że w pokoju obok w którym byłem chwilę wcześniej grała Taga na jakiś budżetowych kolumnach więc kontrast był spory.

Ale nic dziwnego. Tak dla informacji na tej karteczce przed kolumnami była cena: prawie 100 000PLN... za szt.!

To nie ma znaczenia. I tak nie kupiłbym skrzynki z kilkoma głośnikami za więcej jak..., no może kilka tysi za szt. Ale po prostu grało, a cena to wymysł marketingu itp.

Napisano

A jakieś wnioski ogólne się komuś nasuwają? Impreza się rozrasta. To lepiej,gorzej ? Może coś można łatwo poprawić lub zmienić? Ludzie od organizatora też pewnie tu zaglądają,może jakieś pomysły padną na podatny grunt.

Napisano (edytowany)
25 minut temu, Nowy75 napisał:

A jakieś wnioski ogólne się komuś nasuwają? Impreza się rozrasta. To lepiej,gorzej ? Może coś można łatwo poprawić lub zmienić? Ludzie od organizatora też pewnie tu zaglądają,może jakieś pomysły padną na podatny grunt.

Z roku na rok coraz więcej audiofili zabiera swoje żony/partnerki na wystawę. 

Jeszcze takie moje wnioski na temat odsłuchów. Często osoby zwiedzające piszą, że warunki na wystawie nie sprzyjają odsłuchom. Owszem, ilość ludzi w wielu pokojach rzeczywiście im nie sprzyja. Ale jeśli chodzi o akustykę, myślę że w wielu pokojach jest ona dużo lepsza niż w naszych "prywatnych". I jeśli tylko trafi się na pusty pokój, w którym nie "przebija" się bas z sąsiedniego pokoju, można, wg mnie, jakieś ogólne wnioski na temat systemu wyciągnąć. Zwłaszcza jeśli wystawca zgodzi się na odtwarzanie znanych nam utworów. 

Pozdrawiam

Edytowano przez KrólKiczu