MMarek Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Gryphon, ale chyba cały system 3mln. Oneiros Audio 3mln Karma Enigma Veyron 2D 1.8mln B&W Nautilius ? Goebel Divin Noblesse >1mln Kroma Maribel 1.8mln Rockport Technologies Lyra 1.2mln Było tego trochę 😎 Akurat przy Nautiliusach brak ceny. Nie wiem czy jest zasadnym abym wymieniał swoje B&W na ten model?😀 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Rok powstania 1993. Prawidłowa nazwa to chyba Nautilus a nie Nautilius. Czas oczekiwania na nową parę to 14 miesięcy. Coś wyjątkowego bez dwóch zdań. 3 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 4 godziny temu, kaczadupa napisał: Za to Dystrybutor Dynaudio… w ciągu 15 minut rozmowy jakieś 20 razy usłyszałem, iż model BE to takie cudo, że jak już usłyszę to nie ma szans, że oddam. Przedstawiłeś im się? 😉 3 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Znają. ATC też znają. Zapytam szczęśliwców, którzy przystanęli przy najsłynniejszych „ślimakach”. Faktycznie słychać morza szum, znaczy grają tak jak wielką są legendą? Klasa brzmienie ? Odpisz, cytując
MMarek Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 2 minuty temu, kaczadupa napisał: Rok powstania 1993. Czas oczekiwania na nową parę to 14 miesięcy. Oczekiwanie 14 miesięcy to dla mnie za długo 😀 W jakim salonie w kraju można je posłuchać? Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 9 minut temu, kaczadupa napisał: Znają. ATC też znają. Zapytam szczęśliwców, którzy przystanęli przy najsłynniejszych „ślimakach”. Faktycznie słychać morza szum, znaczy grają tak jak wielką są legendą? Klasa brzmienie ? Mnie, mimo kilku minut słuchania, na kolana nie powaliły. Wg mnie, niektóre, dużo tańsze kolumny, zagrały lepiej. Ale ja jestem stary i przygłuchy, więc nie przywiązywałbym do tej opinii zbyt dużej wagi. 3 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Przed chwilą, MMarek napisał: W jakim salonie w kraju można je posłuchać? Marek, to chyba niemożliwe. Taka okazja jak w tym roku na AVS chyba szybko się już nie powtórzy. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 33 minuty temu, kaczadupa napisał: Zapytam szczęśliwców, którzy przystanęli przy najsłynniejszych „ślimakach”. Faktycznie słychać morza szum, znaczy grają tak jak wielką są legendą? Klasa brzmienie ? Przystanąłem, ale jakiś gość akurat coś truł o nich czy przy nich..., więc poszedłem dalej. Potem wracając zajrzałem na chwilkę i coś tam grały, ale nie rzuciło mnie to na kolana. Ot grało. Zagrały jednak lepiej niż ich "kopia" w kształcie wielkich pomarańczowych gruszek, albo jakiegoś ufoludka czy ki diabeł wie czego. Tam bas się lał tak koszmarnie, że nie wytrzyymałem 5 sekund. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu A ile te, bo nie byłem na AVS @soberowy Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 5 godzin temu, majkel74 napisał: Dynaudio przygotowało salę i prezentację z rozmachem i profesjonalnie. Coś więcej? Słyszałeś może C20 BE? Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Zaglądałem 3 razy w nadziei , że ich posłucham, ale niestety nie udało mi się trafić na ich występy. Grały najwyższe modele z serii Confidence i grały bardzo dobrze. Swoją ścieżką sala była chyba za duża dla 20BE. Odpisz, cytując
Misio38 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 19 godzin temu, Palmos napisał: Mnie ten system też urzekł. zwłaszcza że w pokoju obok w którym byłem chwilę wcześniej grała Taga na jakiś budżetowych kolumnach więc kontrast był spory. Ale nic dziwnego. Tak dla informacji na tej karteczce przed kolumnami była cena: prawie 100 000PLN... za szt.! To nie ma znaczenia. I tak nie kupiłbym skrzynki z kilkoma głośnikami za więcej jak..., no może kilka tysi za szt. Ale po prostu grało, a cena to wymysł marketingu itp. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu A jakieś wnioski ogólne się komuś nasuwają? Impreza się rozrasta. To lepiej,gorzej ? Może coś można łatwo poprawić lub zmienić? Ludzie od organizatora też pewnie tu zaglądają,może jakieś pomysły padną na podatny grunt. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) 25 minut temu, Nowy75 napisał: A jakieś wnioski ogólne się komuś nasuwają? Impreza się rozrasta. To lepiej,gorzej ? Może coś można łatwo poprawić lub zmienić? Ludzie od organizatora też pewnie tu zaglądają,może jakieś pomysły padną na podatny grunt. Z roku na rok coraz więcej audiofili zabiera swoje żony/partnerki na wystawę. Jeszcze takie moje wnioski na temat odsłuchów. Często osoby zwiedzające piszą, że warunki na wystawie nie sprzyjają odsłuchom. Owszem, ilość ludzi w wielu pokojach rzeczywiście im nie sprzyja. Ale jeśli chodzi o akustykę, myślę że w wielu pokojach jest ona dużo lepsza niż w naszych "prywatnych". I jeśli tylko trafi się na pusty pokój, w którym nie "przebija" się bas z sąsiedniego pokoju, można, wg mnie, jakieś ogólne wnioski na temat systemu wyciągnąć. Zwłaszcza jeśli wystawca zgodzi się na odtwarzanie znanych nam utworów. Pozdrawiam Edytowano 12 godzin temu przez KrólKiczu 6 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Było Onkyo ? Jak wypadło? 1 Odpisz, cytując
maskun Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Byłem też pierwszy raz ja ale dość krótko.....szkoda że prawie z nikim z forum nie zamieniłem zdania. Jakoś nikt z Was nie miał na czole napisu że jest z forum albo mogliśmy się umówić że będziemy w pomarańczowych bluzach itp ;-D Przez kilka dobrych godz chłonąłem widowisko jak dziecko w sklepie z Lego – z tą drobną różnicą, że te „klocki” rozbijały skarbonki w makro skali. Liczyłem jadąc na targi że muzyka będzie miała fakturę jedwabiu a scena będzie głębsza niż Bałtyk a tu jednak akustycznie było w wielu "stoiskach" średnio. Być może tak też mamy my w dużych salonach i nie przygotowanych pod audio pokojach ale jednak człowiek liczył na cud dźwiękowy. Wrażanie ogólnie fajne ale tak jak napisali @Nowy75 i @tomek4446 to tylko show a żeby nie obrażać tych co przygotowywali pod kątem akustyki : show 90% a realna ocena grania 10% bo za dużo tego wszystkiego. Coś jak w pefumerii - jedź tam i nie wiedząc po co konkretnie przyjechałem po "n" zapachu ból głowy i dezorientacja. Klientów będzie pewnie ostatecznie tylu, co na aukcji abstrakcyjnego obrazu – jednostki🙂 Drogie zabawki które opisał cenowo @MariuszZ też sprawdziłem ale przecież nikt tego na poważnie nie kupi. To takie platynowe decybele dla jednego ucha - abstrakcyjnie drogi sprzęt, którego magia „działa” wyłącznie w wyobraźni nabywcy... @kaczadupa te Nautilus'y że coś wyjątkowego to prawda - to arcydzieło i takie targi mieszają w tej półce cenowej ludziom którzy chcą wspaniałego dźwięku a nie wizualnie czegoś co płacą za wygląd no ale tak jest z wszystkim premium - praktyczne zastosowanie to ułamek ceny a reszta to wygląd i marketing. 4 godziny temu, Misio38 napisał: po prostu grało, a cena to wymysł marketingu itp. heh no tak wymysł dlatego ja tam wole sprzęt (kolumny) na zamówienie a najlepiej DIY gdzie licząc koszt wniesionych materiałów równy jest końcowej cenie. Takie też kolumny mam i nawet recenzowałem na forum i gdy wróciłem z Wa-wy oczywiście puściłem kilka utworów (koledzy tez tu do Spotify dali linki) które tam grali (ja tam polegałem na Shazam'ie na swoim telefonie:-) ) i u mnie w domu gra to świetnie i nie zamieniłbym za inne.....serio. Lubię też jeździć na wystawy moto lub komputerowe targi i podobnie - dużo irracjonalnie drogiego towaru ale dla show dobrze że coś takiego istnieje. Czy jednak można sobie wyrobić zdanie że akurat np. B&W Spendor czy Levinson grają tak jakbym chciał w domu hmm chyba nie. Na pewno za rok tez pojadę ale jednak poświęcę też troche czasu na pogadanie z ludźmi na miejscu a najlepiej z tego forum bo kiedy indziej na żywo jak nie wtedy...:-) 2 Odpisz, cytując
Palmos Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 21 minut temu, maskun napisał: koledzy tez tu do Spotify dali linki A właśnie... są już jakieś playlisty? Możecie podrzucić/przypomnieć jakieś linki do Tidal, Spotyfy? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 18 godzin temu, lpomis napisał: Prawda. Tak czy inaczej pokuszę się o wybór największej wtopy targów na Narodowym. Daleko nie trzeba było szukać. To, co zaprezentował set od Q21 było totalnym nieporozumieniem. Wąskie, prostokątne pomieszczenie i wielkie paki Viena Acoustics - The Music w połączeniu z dzielonką Regi. Chaos i jedno wielkie dudnienie, które było słychać aż na korytarzu. Kto w ogóle wpadł na taki pomysł? Ktoś przed otwarciem sal dla zwiedzających posłuchał jak to gra w tym pokoju? Jeden z większych, jeśli nie największy salon audio w Polsce, doświadczeni pracownicy, tysiące porad na forum, a taka wtopa. Całkowicie zignorowaliście potencjalne problemy związane z akustyką. Jak Wam teraz zaufać w kwestii doboru sprzętu? @Q21 - co Wy żeście narobili? Plan na pokój był znacznie inny, ale ostatecznie ten pokój był jedyną możliwością... Pamiętasz może, jaka muzyka wtedy grała? Ja byłem znaczną większość czasu na iFi, ale jak akurat byłem w tamtym pokoju, to jak na warunki stadionowe grało to bardzo przyzwoicie Może trafiałem na momenty z dużo mniejszą ilością dołu po prostu. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu @maskun dobrze się czyta ,ciekawe świeże spojrzenie . Ja się wybieram drugi rok z rzędu, są przeszkody,ale w przyszłym to chyba zabukuję hotel, żeby nie mieć wykrętów, najwyżej pojadę sflaczały i zmęczony 😁. Jakoś mi się tak zbiega AVS z pikiem w robocie. Co do spotkań,to już parę razy temat był poruszany,chłopaki telefoniczne i na privie się zamawiają,ale może w przyszłym roku jakiś znak rozpoznawczy zostanie ustalony przed imprezą. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 10 minut temu, Nowy75 napisał: może w przyszłym roku jakiś znak rozpoznawczy zostanie ustalony przed imprezą Może stare dobre, sprawdzone hasło - Żyrafy wchodzą do szafy 🤔🤣 2 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 1 godzinę temu, Q21 napisał: jak akurat byłem w tamtym pokoju, to jak na warunki stadionowe grało to bardzo przyzwoicie Hej, Też byłem i mogę jedynie potwierdzić słowa Wojtka. Nie grało to przyzwoicie w momencie gdy byłem przy odtwarzaniu muzyki. Nie chcę się znęcać opisując wrażenia jakie odniosłem, ale słabo było. Proszę nie brać tego jako złośliwość z mojej strony, a jedynie chęć zaznaczenia problemu, który w kolejnej edycji AVS można i trzeba poprawić. Zawiodła prawdopodobnie akustyka, może jakość nagrań. Trudno oceniać bez głębszej analizy. Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) Cóż, nawet na zdjęciu widać, że pomieszczenie do takich sporych paczek za małe, ich rozstaw to jakieś 2m, zbyt blisko ścian bocznych no i zagrało jak zagrało… Harbethy p3 ESR grały w większym pomieszczeniu mając wokół siebie znacznie więcej miejsca. Edytowano 8 godzin temu przez majkel74 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 48 minut temu, majkel74 napisał: Harbethy p3 ESR grały w większym pomieszczeniu mając wokół siebie znacznie więcej miejsca. Grały z inną elektroniką, innej przestrzeni i geometrii, i widać, że nawet ktoś posprawdzał bo i zaznaczył jak mają paczki stać 😎 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu I starania się opłaciły, bo grały bardzo przyjemnie, z przyzwoitą skalą dźwięku jak na wielkość paczek. Przy czym na Twoim zdjęciu są większe 30-tki, które swoją ścieżką również grały bardzo dobrze. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 15 godzin temu, kaczadupa napisał: Rok powstania 1993. Prawidłowa nazwa to chyba Nautilus a nie Nautilius. Czas oczekiwania na nową parę to 14 miesięcy. Coś wyjątkowego bez dwóch zdań. 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts