kaczadupa Napisano 18 lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 lutego 2023 Lampę chciałbym jedną, za wygląd i tyle. Jeżeli dobrze rozumiem skrót myśliwy - szkło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 18 lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 lutego 2023 Aż sprawdziłem co to Sabaj...i wyskoczyła mi rozdzielnia licznikowa, chyba cos źle szukam.🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 18 lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 lutego 2023 (edytowany) Widać, że na AS dawno nie byłeś. Sabaj skosił już cały asortyment Top HiFi na ich własne życzenie heh. Edytowano 18 lutego 2023 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 18 lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 lutego 2023 Najnowsze testy dowiodły, że Devialety i Rotele Michi też grają na równi a w niektórych aspektach gorzej od Sabaja. Hegle poległy. Nawet zdjęcia z tego pojedynku ma nasz Kolega Piopio. A jak dodasz do tego wybitny wbudowany w Sabaja przetwornik to reszta producentów ma pozamiatane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 18 lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 lutego 2023 (edytowany) 35 minut temu, J4Z napisał: @marcinmarcin a WiFi? U mnie modem stoi daleko. Przewód idzie do konsoli jako mus, bo gram online, ale kolejnego do streamer nie chce za bardzo. Wszystko zależy od streamera. Jeżeli włączenie wifi w streamerze nie daje efektu pogorszenia jakości, to jest to idealne rozwiązanie (izolacja 100%). Ale np zen stream grał lepiej po wyłączeniu wbudowanego wifi... 23 minuty temu, J4Z napisał: Sabaj ma dsp? Presety Edytowano 18 lutego 2023 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 18 lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 lutego 2023 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Najnowsze testy dowiodły, że Devialety i Rotele Michi też grają na równi a w niektórych aspektach gorzej od Sabaja. Hegle poległy. Nawet zdjęcia z tego pojedynku ma nasz Kolega Piopio. A jak dodasz do tego wybitny wbudowany w Sabaja przetwornik to reszta producentów ma pozamiatane. Napisałem że nie zamiata 🤣😎 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 18 lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 lutego 2023 (edytowany) 4 minuty temu, J4Z napisał: @zolt gdzieś tam mi śmignęło że o fotelu pisałeś. To teraz spojrz w ten sposób. Jak masz w oparciu gąbkę i jest wyżej niż uszy to działa jakbyś miał centralnie za głową absorber, żadna magia. Jak siadam wyprostowany to uszy mam ponad oparcie. Ale fakt, jest "niebezpiecznie" wysoko. Natomiast absorber to myślę, że głównie na jakieś wyższe tony. Za cienkie to by średnicę absorbować. Edytowano 18 lutego 2023 przez zolt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 18 lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 lutego 2023 (edytowany) 9 minut temu, J4Z napisał: No jak chcesz. Info dostałeś. Ja wiem, ale fotel nie będzie zmieniany. Zawsze też można coś pod tyłek podłożyć. Poduchę czy cuś. To jest po prostu audiofilski fotel z wbudowanym absorberem. Edytowano 18 lutego 2023 przez zolt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 Szafka skończona i doszły podstawki. Jest już trochę lepiej dźwiękowo. Droga jeszcze długa ale krok po kroku. 6 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 Oj tak. Ale podstawą do pracy już jest. Lubię ten model fotela. Bardzo dobrze kojarzy mi się z dzieciństwem. Wiele książek na nim przeczytałem. Bardzo wygodny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 3 minuty temu, audiowit napisał: Lubię ten model fotela. Bardzo dobrze kojarzy mi się z dzieciństwem Dokładnie! Mam zdjęcie gdzieś jak z siostrą się jeszcze mieściliśmy na jednym , tyle,że był czerwony chyba kiedyś każdy miał taki w domu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 Dawaj zdjęcie z siostrą ! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 (edytowany) 22 minuty temu, audiowit napisał: Dawaj zdjęcie z siostrą ! Gdybym to zrobił, nie dożył bym dnia kolejnego tak bym oberwał. Ona jest jak Seat - niemiecka precyzja, hiszpański temperament Edytowano 19 lutego 2023 przez Tomasz S. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 No dobra, to zdjęcie pustego fotela musi mi wystarczyć. Powodzenia w aranżacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 @Tomasz S. czy możesz napisać jakiej wielkości masz ten swój pokoik? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 1 godzinę temu, audiowit napisał: Lubię ten model fotela. Bardzo dobrze kojarzy mi się z dzieciństwem. Wiele książek na nim przeczytałem. Bardzo wygodny. 🙈🙈🙈 To od tych książek masz dysleksję? Sorry ale czasem trudno Cię czytać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 1 godzinę temu, PaWski napisał: @Tomasz S. czy możesz napisać jakiej wielkości masz ten swój pokoik? Te część salonu z kuchnią. Całość ma około 26 metrów. Tak ,żeby złapać perspektywę tutaj to ściana z cegłą ma około 2,24 metra a od zielonej ściany do cegły jest około 3,20 metra. Blaty szafki mają 160x40 cm. Dopiero powolutku się urządzam ale wiadomo,że muzyka ma wysoki priorytet. Stopniowo będę pracował na akustyką ale na razie to puchy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 30 minut temu, Bebop napisał: 🙈🙈 31 minut temu, Bebop napisał: 🙈🙈🙈 To od tych książek masz dysleksję? Sorry ale czasem trudno Cię czytać. To nie czytaj. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, Tomasz S. napisał: Dokładnie! Mam zdjęcie gdzieś jak z siostrą się jeszcze mieściliśmy na jednym , tyle,że był czerwony chyba kiedyś każdy miał taki w domu. Ja mam ten fotel w dwóch wersjach. Starsza, niestety już w garażu, choć czasami kiedy na niego patrzę, to myślę żeby go przywrócić do życia. Dziadek wypalił na nim nieskończoną ilość papierosów. No i wersja Ikei, która jest naprawdę dobrej jakości i bardzo wygodna. Plus tego modelu, to moim zdaniem, to że ciężko na nim zasnąć 😀. Nie nazwę tego chyba jeszcze systemem, bo ciągle ogarniam mój pokoik, wielu rzeczy brakuje, bo meble leżą nieposkręcane już chyba z miesiąc, ale zapewniem, że brzmi dużo lepiej niż wygląda. Edytowano 19 lutego 2023 przez Grzesiek202 9 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 34 minuty temu, Tomasz S. napisał: Stopniowo będę pracował na akustyką ale na razie to puchy Pomalutku z głową i ogarniesz kwadracik 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 14 minut temu, J4Z napisał: Dlaczego niepionowo te większe pochłaniacze? Z dwóch powodów. Sprawdzałem dwa ustawienia i sądzę że to jest po prostu lepsze. Ta ścianka z tyłu to tylko marne 12 cm Ytonga, skosy z gipskartonu, ale kiedy włączę coś głośniej, to taka pozycja panela daje lepsze tłumienie. A po drugie, za jakiś czas znów kupię paczkę wełny i zrobię jeszcze dodatkowe panele, które mogę tam powiesić. Byleby nie przesadzić. Ustawiałem kiedyś dodatkowo jakieś kołdry, poduchy itp. i efekt wcale nie był lepszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 46 minut temu, Grzesiek202 napisał: Ja mam Świetne gniazdko sobie uwiłeś. Gratki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 Dzięki za miłe słowo. W moim wątku poświęconym temu pokoikowi napisałem kiedyś, że po przeprowadzce do niego chciałem wyrzucić Bowersy przez okno. Było tak jak pisze się o nich w ten gorszy sposób: jasno, jazgotliwie, chaotycznie, bez balansu tonalnego. Wrzucę jeszcze fotkę pokazującą boczne odbicia. Te parę stów na wełnę, kantówki, dywan, lakierobejcę i czekoladę dla szwagierki to były najlepiej wydane pieniądze w audio. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 I nikt nie męczy - wyłącz to g..o bo chcę seriale pooglądać Cisza, spokój, no pięknie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 2 minuty temu, kaczadupa napisał: I nikt nie męczy - wyłącz to g..o bo chcę seriale pooglądać Cisza, spokój, no pięknie. Powiem tak: stereo w salonie/pokoju dziennym też ma swoje plusy. Pod warunkiem, że masz (tak jak ja) gości, którzy... no kurczę lubią pogadać i posłuchać muzyki a nie gapić się w TV. Inny aspekt, to to że ja wyniosłem się z salonu, który mimo niewielkiej powierzchni miał średnio 3-4m do sufitu. W tej mojej klatce teraz już nigdy nie usłyszę takich skrzypiec (Nigel Kennedy&Kroke) czy koncertu fortepianowego (Keith Jarret w Koln). Ale z jednym masz rację, spokój nie ma swojej ceny 😑. Odezwij się gdybyś kiedyś był w mojej okolicy. Mamy tu fajne trasy rowerowe 🙂. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts