Wing0 Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Niby tak Elektron ale wiesz jak to bywa... Ja już miałem strzał praktycznie idealnej lampy ;). Jeszcze el84 to nie majątek ale takie 300b za kilka tysięcy niech ci rąbnie to łza poleci ;). Ważne by z głową użytkować nie odpalać muzyki sekundę po włączeniu pieca, nie podpinać kolumn o trudnych dla lamp parametrach itd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 No bo 300b to w zasadzie tylko produkcja współczesna a to jest loteria..lampa to fakt nie sprawdza się aby posłuchać na chwile ale już na dłuższe wieczorne odsłuchy to coś fajnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Mi dźwięk lampy bardzo pasuje. Jakoś po przesłuchaniu całej masy różnych wzmakow to właśnie lampa w niskich cenach (4-8 tyś) wypada mi brzmieniowe najlepiej. Lubię taki dźwięk góra jest znacznie lepsza niż w tranzystorach, środek to samo ewentualnie bas jeśli ktoś lubi taki twardy punktowy to bardziej klasa D czy tranzystory niektóre, ale to jest coś za coś, całościowo lampy bardziej mi podchodzą, ale to dla mnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 31 minut temu, Wing0 napisał: Jakoś po przesłuchaniu całej masy różnych wzmakow to właśnie lampa w niskich cenach (4-8 tyś) wypada mi brzmieniowe najlepiej. Lubię taki dźwięk góra jest znacznie lepsza niż w tranzystorach Pod tym sam bym się podpisał. Soprany z lamp, nawet tych tańszych, uważam za wyjątkowo atrakcyjne. Górne rejestry fortepianu - bajka. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 (edytowany) A co myślicie o tym? Dynaco ST 70. Edytowano 12 sierpnia 2023 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 (edytowany) No st70 jest uznawany za najlepszy wzmacniacz lampowy w historii firmy. Widzę że ten ma nowsze trafo zasilające ale głośnikowe wyglądają na orginał. Kondensatory też zmienione. Edytowano 12 sierpnia 2023 przez Wing0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 (edytowany) Tu inna wersja. Ciekawe która lepsza. Prawdopodobnie w poprzedniej celowo wymieniono trafo zasilające na lepszej jakości. No, ale i jedna i druga wersja sa dostępne w cenie niższej niż forumowe😉 Magnaty na lampach JJ lub ruskich Mullardach. . O jakości się nie wypowiem, bo nie słuchałem. Edytowano 12 sierpnia 2023 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Do mojego zestawu dołączył po 20 latach oczekiwania w pudełku ostatni set wagi ciężkiej😀. Delikatne czyszczenie i smarowanie i odpalił od razu🙂. Nawet szpule grają jak dawniej. Dla nie których to archaizm 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Akai wieczny szpulowiec, fajny! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 @Karol64208 - a co wyszło z Twoimi kolumnami do których nie mogłeś znaleźć zawieszeń? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Laszenko Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 (edytowany) Nowe zabawki wjechały Edytowano 12 sierpnia 2023 przez Pawel Laszenko 6 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 (edytowany) 14 minut temu, Rega napisał: @Karol64208 - a co wyszło z Twoimi kolumnami do których nie mogłeś znaleźć zawieszeń? Sorki Roman, ale chyba pomyliłeś mnie z innym Karolem😁 28 minut temu, elektron6 napisał: Akai wieczny szpulowiec, fajny! Teraz to mogę potwierdzić, myślałem że nie przetrwa. Nawet tych kilka szpul spokojnie przeczekały🙂 10 minut temu, Pawel Laszenko napisał: Nowe zabawki wjechały fajne🙂, a jak sobie radzisz z akustyką pomieszczenia. Edytowano 12 sierpnia 2023 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 (edytowany) @Karol64208 - zupełnie możliwe. Przepraszam. To jednak nie był Karol😉 , tylko John Doe. Ostatnio rzadko bywasz na forum, jednak płyty od Ciebie słucham dość często. Edytowano 12 sierpnia 2023 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 @RegaWiesz , praca, częste wyjazdy. Byłem ostatnio w Pl myślałem nawet nad odwiedzeniem Ciebie. Nie było mnie długo i tak zeszło z rodziną i znajomymi. Pamiętam o zaproszeniu. Cieszy mnie że płytka sprawia Ci przyjemność. Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 (edytowany) 24 minuty temu, Pawel Laszenko napisał: Nowe zabawki wjechały Co to za sprzęt? Widzę, że Heco, ale jaki model? Edytowano 12 sierpnia 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 12 godzin temu, elektron6 napisał: Akai wieczny szpulowiec, fajny! Widać sprawne oko fachowca🙂. Miałem problem z NAB, musiałem kupić nowe i do tego dwie pary, z tych dwóch par wybrałem jedną parę która nie powoduje drgań podczas przewijania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Ciekawa strona stereohifi.nl z wymienionym sprzętem produkowanym na świecie. Ze zdjęciami i cenami. Dla zainteresowanych. https://www.stereohifi.nl/loudspeakers/stereowise-l-speaker-high-end Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Laszenko Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 17 godzin temu, Adi777 napisał: Co to za sprzęt? Widzę, że Heco, ale jaki model? Heco Aurora 700 Black edition 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 18 godzin temu, Rega napisał: - a co wyszło z Twoimi kolumnami do których nie mogłeś znaleźć zawieszeń? 18 godzin temu, Karol64208 napisał: Sorki Roman, ale chyba pomyliłeś mnie z innym Karolem 18 godzin temu, Rega napisał: - zupełnie możliwe. Przepraszam. To jednak nie był Karol😉 , tylko John Doe. Roman, zawieszeń do niskotonowców (B&W DM16) nie znalazłem bo ich po prostu nie ma nigdzie. Znalazłem i kupiłem na eBay sprawną parę głośników w Holandii. Zwrotnice wysyłałem do pomiarów, wszystkie części oryginalne, kolumny 100% sprawne. Ostatnio zapakowane w pudła i folię stoją w piwnicy bo nie mam miejsca na wszystkie ulubione zabawki. Trochę szkoda. Rozważam sprzedaż DM16 skoro u mnie się marnują w tych pudłach. Może komuś dadzą radość. Kolumny w pięknym stanie mimo wieku. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Tylko, że dobre brzmienie i jakość nie idą w parze z zainteresowaniem potencjalnych nabywców. Wolą nowe, ładne i przede wszystkim modne i pasujące do otwartych salonów, prosto z marketu pachnące nowością. A ci, którzy mogliby docenić jakość brzmienia, najczęsciej nie są zainteresowani bo... mają już to czego szukali latami🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 (edytowany) Ładne, czy nie, to już kwestia gustu. Dla mnie DM16 są piękne. Grają wyśmienicie ciężkie metalowe gatunki, bas jest obłędnie punktowy i taki 'zawsze na czas'. Do tego piękna średnica. Nawet nadają się do słuchania małych składów jazzowych. Niestety, ja słucham niemal wszystkich gatunków i potrzebuję bardziej uniwersalnych kolumn - obecnie KEF107 zadowalają mnie - zwłaszcza w muzyce klasycznej - są super. B&W DM16 kupi ktoś, kto zna te kolumny. Trochę mi szkoda sprzedawać bo to piękny zabytek jest. Edytowano 13 sierpnia 2023 przez Bebop 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Ja, ja, wybierz mnie, wybierz mnie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Asia, jeśli tylko masz kogoś w UK, kto zabierze je do Ciebie to są już Twoje. Bardzo chętnie oddam je takiej miłośniczce jak Ty. 7 minut temu, Asia napisał: Ja, ja, wybierz mnie, wybierz mnie! 😆👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 To powinien być klub miłośników brzydali ;). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Ale ja właśnie uwielbiam takie "brzydale". Czasem mam wrażenie, że wręcz słyszę je z obrazka. Twoje też takie są, chociaż nie wiem co to jest 😍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts