Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
16 minut temu, KrólKiczu napisał:

Kolego @Carmion. Możesz jeszcze raz wytłumaczyć jak masz te wzmacniacze połączone z Dakiem? Jeśli można, razem ze zdjęciem. 

Pozdrawiam. 

Na jedną kolumnę gra jeden Roksan.

Za pomocą kabli RCA (dac) -   2x RCA (Roksan)

Screenshot_20241212-170037_Allegro_1.jpg.e4cc90a9ccc6dceffef02663307115d9.jpg

08819e54bcc6f651ee223a3f1a320501.png

Edytowano przez Carmion
Napisano
13 godzin temu, Carmion napisał:

Nie. Pod wejścia na CD. Dlatego są potrzebne rozgałęźniki na kablach RCA. 

Ale to połączenie jest mało "audiofilskie". Grasz na dwóch przedwzmacniaczach - tym w DACu i w Roksanach. No i pytanie w jaki sposób ustawiłeś głośność w obu wzmacniaczach, tak żeby była idealnie równa na każdą kolumnę. 

Napisano
42 minuty temu, KrólKiczu napisał:

Ale to połączenie jest mało "audiofilskie". Grasz na dwóch przedwzmacniaczach - tym w DACu i w Roksanach. No i pytanie w jaki sposób ustawiłeś głośność w obu wzmacniaczach, tak żeby była idealnie równa na każdą kolumnę. 

Dla mnie liczy się finalny efekt 😉 a jest duża różnica. Przy jednym Roksanie i jak Nurpime grał jako sam dac to nie było takich efektów. Może dlatego że nurpime ma już solidny preamp i nie wpływa negatywnie na brzmienie. A że coś jest mało audiofilskie to mi nie przeszkadza. Żeby Roksany grały jako końcówki to bym musiał wysłać na serwis żeby je ustawili. A skoro teraz mi się połączenie sprawdza to nie muszę kombinować. 

Ustawione Roksany mam  równo na 75% a Nuprime steruje i dużo lepiej mi się operuję głośnością bo nie ma takich skoków głośności jak na samym Roksanie 😉

Napisano
2 godziny temu, Carmion napisał:

Dla mnie liczy się finalny efekt 😉 a jest duża różnica. Przy jednym Roksanie i jak Nurpime grał jako sam dac to nie było takich efektów.

efekt może być wynikiem przesunięć fazowych na wzmakach😌, ale jak Ci pasuje nie ma sprawy😏

Pozdr.

Napisano
7 minut temu, Karol64208 napisał:

efekt może być wynikiem przesunięć fazowych na wzmakach😌, ale jak Ci pasuje nie ma sprawy😏

Pozdr.

Możliwe, ale gdy testowałem jednego Roksana z Nuprime jako sam dac + jako preamp to nie byłem w stanie stwierdzić różnicy w brzmieniu.

A gdy jeden Roksan gra na jedną kolumne to jest znacznie lepiej. Wychodzi na to że jeden Roksan to za mało na takie duże kolumny aby w pełni je wysterować. 😉

Pozdrawiam

Napisano (edytowany)

Nie są moje. Osobiście pewnie wybrałbym seryjną wersję ATC SCM20. A największą ochotę mam na białe ATC, model SCM7. 

Ps. Obecnie  kuchnia włoska dostała u mnie swoją szansę. 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano (edytowany)

@tomek4446Wielkości małych butelek. Na święta miały być butelki, a nie lampki. Nie ściemniaj😋. Pewnie wzrok miałeś ,,lekko przymglony,, i jak zobaczyłeś szkło to.... .

PS Od kiedy zaprzestali współpracy z USA to pakują lampy w kartonowe pudełka. Ja załapałem się jeszcze na kasetę. No, ale jak wiadomo, liczy się wnętrze, a nie opakowanie. 

IMG_20241220_195427.jpg

Edytowano przez Rega
Napisano (edytowany)

Moje byle jakie lampy , to nadrobili opakowaniem. Za to po Twoich lampach czuć powiew gotówki. Zmieściłeś się w 10 tys?

Ja nadrabiam sterującymi😋

Edytowano przez Rega