Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hej,

U mnie nieśmiało w okres letni wkroczyło "chłodne" granie.

H120 w połączeniu z H3 to niezły mezalians skutkujący brzmieniem bardzo detalicznym, szybkim, z basem którego po H3 się nie spodziewałem bo nabrał masy i "powagi" jakby kolumny zmieniły wolumen na dwa razy większy.

Ten zestaw jest idealny do sluchania "analitycznego", bardzo odkrywczy, ukazujący prawdę o nagraniu, żadnego maskowania, kolorowania, normalnie soniczna lupa do głębokiej analizy muzycznej treści.

Jak w nagraniu zaszyto przelot komara metr od mikrofonu to H3 z H120 to odtworzą bez wysiłku obrazując skąd przyleciał i gdzie odleciał oraz ile razy zatrzepał w tym czasie skrzydełkami 😉

Chyba zostawię na razie Hegla do codziennego sluchania. Podoba mi się taki styl grania.

Jutro sprawdzę H120 z dwudrożnymi Bifrostami. Wzmacniacz ma potencjał by ożywić te bardzo liniowe monitory.

Pozdrawiam. M

20250629_212728.jpg

Napisano
19 minut temu, MariuszZ napisał:

H120 w połączeniu z H3 to niezły mezalians skutkujący brzmieniem bardzo detalicznym, szybkim, z basem którego po H3 się nie spodziewałem bo nabrał masy i "powagi" jakby kolumny zmieniły wolumen na dwa razy większy.

Akurat H120 nie znam ale znam H190 i mojego H95 i jestem zaskoczony tą masą. Moim zdaniem Heglom właśnie brakuje trochę swobody i soczystości na basie. A jeszcze podobno Twoje paki są mega szybkie i lekkie na basie. A tu proszę jaka niespodzianka. Chyba 10 raz wycofam ofertę sprzedaży swojego Henia :)

Napisano
36 minut temu, MariuszZ napisał:

Tak w nagraniu zaszyto przelot komara metr od mikrofonu to H3 z H120 to odtworzą bez wysiłku obrazując skąd przyleciał i gdzie odleciał oraz ile razy zatrzepał w tym czasie skrzydełkami 😉

Urzekł mnie ten opis i taki do mnie przemawia. Komar w podróży stał się bohaterem trójwymiarowego spektaklu dźwiękowego. Dźwięk stał się obrazem. 😀

Napisano
9 godzin temu, MariuszZ napisał:

Jak w nagraniu zaszyto przelot komara metr od mikrofonu to H3 z H120 to odtworzą bez wysiłku obrazując skąd przyleciał i gdzie odleciał oraz ile razy zatrzepał w tym czasie skrzydełkami

Mariusz zazdroszczę , mój Luxman " łapie " komara dopiero z pół metra :)

To co opisałeś daje mi końcówka BC Acoustique o której rozmawialiśmy.

A tak w ogóle to GRATULACJE.

Napisano
10 godzin temu, MariuszZ napisał:

Jak w nagraniu zaszyto przelot komara metr od mikrofonu to H3 z H120 to odtworzą bez wysiłku obrazując skąd przyleciał i gdzie odleciał oraz ile razy zatrzepał w tym czasie skrzydełkami 😉

Na moim zestawie nawet w kuchni słychać i to kilka komarów :) 

Napisano
3 godziny temu, tomek4446 napisał:

A tak w ogóle to GRATULACJE.

Dzięki, ale ... Tu współczucie raczej wskazane 😉

Nie przez granie, raczej przez chorobę zakupową i nieustającą chęć sprawdzenia czy można lepiej? taniej? inaczej? przyjemniej? dokładniej? bardziej realistycznie? Zabawa trwa 😎

Pozdrawiam. M

1 godzinę temu, kaczadupa napisał:

Kurde, jestem mega zaskoczony tym co piszesz

Bo wszystko jest kwestią oczekiwań. Pasuje mi 3W z lampy, ale H120 wcale nie odstaje w materii moich oczekiwań. Wzmacnia jak wiagra i można pograć w bierki nie męcząc się jakbyś grał makaronem aldente 😉

Pozdrawiam. M

Napisano
4 godziny temu, MMarek napisał:

Na moim zestawie nawet w kuchni słychać i to kilka komarów :) 

Marku, lupa soniczna jaką tworzy Twój zestaw jest z kryształu górskiego, moja z pleksiglasu.

Nie ma startu, ale lampy w Sinusie mam starsze od Ciebie. Wygrałem 😉

Pozdrawiam. M

Napisano (edytowany)

W końcu dotarły i już stoją na swoim miejscu. @Kraft - Jarek, cos dla Ciebie - monitory, ale porównaj ich wielkość z KEFami, które widziałeś. Spodziewałem się mniejszych, a tu monitory wielkości pralki😀. A będą jeszcze większe bo dedykowane podstawki dotrą do mnie dopiero po 20 lipca. 

IMG_20250705_114359.jpg

IMG_20250705_160600.jpg

IMG_20250705_152735.jpg

Edytowano przez Rega
Napisano (edytowany)

Jeden z nich ,,robi,, za sredniowysokotonowy. Poza tym to są studyjne, więc stawiam bardziej na wierność przekazu. Posłucham jutro. Ale musisz przyznać, że jak na monitory to wielkość robi wrażenie.😉. No i waga - 33kg/szt. Adres znasz. Mozesz ocenic Sam. 

Edytowano przez Rega
Napisano
12 minut temu, Kraft napisał:

Obawiam się takich rozwiązań z dwoma wysokotonowymi. Zobaczymy jak je ocenisz. 

Nie miałem okazji ich słuchać, ale osoby którym ufam odnośnie sprzętu bardzooo mocno polecają te kolumny, wątpię by miały problem przez dwa wysokotonowece. Co jak co ale bez dwóch zdań tych warto posłuchać. 

Napisano (edytowany)
3 minuty temu, Wing0 napisał:

Zobaczymy jak je ocenisz. 

@Kraft - nie czuję się autorytetem. Po prostu je mam . I będę próbował z różnymi wzmakami. W tym z Tandbergiem TR 2055. W/g @pmcomp to jest najlepsze z mozliwych połączeń w brzmieniu lampowym z tranzystora. Zobaczymy.

Edytowano przez Rega