MariuszZ Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Hej, U mnie nieśmiało w okres letni wkroczyło "chłodne" granie. H120 w połączeniu z H3 to niezły mezalians skutkujący brzmieniem bardzo detalicznym, szybkim, z basem którego po H3 się nie spodziewałem bo nabrał masy i "powagi" jakby kolumny zmieniły wolumen na dwa razy większy. Ten zestaw jest idealny do sluchania "analitycznego", bardzo odkrywczy, ukazujący prawdę o nagraniu, żadnego maskowania, kolorowania, normalnie soniczna lupa do głębokiej analizy muzycznej treści. Jak w nagraniu zaszyto przelot komara metr od mikrofonu to H3 z H120 to odtworzą bez wysiłku obrazując skąd przyleciał i gdzie odleciał oraz ile razy zatrzepał w tym czasie skrzydełkami 😉 Chyba zostawię na razie Hegla do codziennego sluchania. Podoba mi się taki styl grania. Jutro sprawdzę H120 z dwudrożnymi Bifrostami. Wzmacniacz ma potencjał by ożywić te bardzo liniowe monitory. Pozdrawiam. M 7 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 19 minut temu, MariuszZ napisał: H120 w połączeniu z H3 to niezły mezalians skutkujący brzmieniem bardzo detalicznym, szybkim, z basem którego po H3 się nie spodziewałem bo nabrał masy i "powagi" jakby kolumny zmieniły wolumen na dwa razy większy. Akurat H120 nie znam ale znam H190 i mojego H95 i jestem zaskoczony tą masą. Moim zdaniem Heglom właśnie brakuje trochę swobody i soczystości na basie. A jeszcze podobno Twoje paki są mega szybkie i lekkie na basie. A tu proszę jaka niespodzianka. Chyba 10 raz wycofam ofertę sprzedaży swojego Henia Odpisz, cytując
Amarok Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 36 minut temu, MariuszZ napisał: Tak w nagraniu zaszyto przelot komara metr od mikrofonu to H3 z H120 to odtworzą bez wysiłku obrazując skąd przyleciał i gdzie odleciał oraz ile razy zatrzepał w tym czasie skrzydełkami 😉 Urzekł mnie ten opis i taki do mnie przemawia. Komar w podróży stał się bohaterem trójwymiarowego spektaklu dźwiękowego. Dźwięk stał się obrazem. 😀 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 9 godzin temu, MariuszZ napisał: Jak w nagraniu zaszyto przelot komara metr od mikrofonu to H3 z H120 to odtworzą bez wysiłku obrazując skąd przyleciał i gdzie odleciał oraz ile razy zatrzepał w tym czasie skrzydełkami Mariusz zazdroszczę , mój Luxman " łapie " komara dopiero z pół metra To co opisałeś daje mi końcówka BC Acoustique o której rozmawialiśmy. A tak w ogóle to GRATULACJE. 1 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 10 godzin temu, MariuszZ napisał: Jak w nagraniu zaszyto przelot komara metr od mikrofonu to H3 z H120 to odtworzą bez wysiłku obrazując skąd przyleciał i gdzie odleciał oraz ile razy zatrzepał w tym czasie skrzydełkami 😉 Na moim zestawie nawet w kuchni słychać i to kilka komarów 1 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 6 minut temu, MMarek napisał: Na moim zestawie nawet w kuchni słychać i to kilka komarów No , cóż ta legendarna rozdzielczość B&W , nie każdy ma takie szczęście 2 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, tomek4446 napisał: No , cóż ta legendarna rozdzielczość B&W , nie każdy ma takie szczęście Masz zupełną rację w 150 procentach 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu W moich B&W to już chyba nawet zamieszkały komary, trzeba je w końcu przewietrzyć… Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Legalnie tam zamieszkały? 😄 1 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 11 godzin temu, kaczadupa napisał: Chyba 10 raz wycofam ofertę sprzedaży swojego Henia Szkoda go. Znając życie szybko zatęsknisz bo naprawdę fajnie to gra 😀 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Przed chwilą, MariuszZ napisał: Szkoda go. Znając życie szybko zatęsknisz bo naprawdę fajnie to gra 😀 Kurde, jestem mega zaskoczony tym co piszesz. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 3 godziny temu, tomek4446 napisał: A tak w ogóle to GRATULACJE. Dzięki, ale ... Tu współczucie raczej wskazane 😉 Nie przez granie, raczej przez chorobę zakupową i nieustającą chęć sprawdzenia czy można lepiej? taniej? inaczej? przyjemniej? dokładniej? bardziej realistycznie? Zabawa trwa 😎 Pozdrawiam. M 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Kurde, jestem mega zaskoczony tym co piszesz Bo wszystko jest kwestią oczekiwań. Pasuje mi 3W z lampy, ale H120 wcale nie odstaje w materii moich oczekiwań. Wzmacnia jak wiagra i można pograć w bierki nie męcząc się jakbyś grał makaronem aldente 😉 Pozdrawiam. M Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 10 minut temu, MariuszZ napisał: Wzmacnia jak wiagra i można pograć w bierki nie męcząc się jakbyś grał makaronem aldente Teraz rozumiem. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 4 godziny temu, MMarek napisał: Na moim zestawie nawet w kuchni słychać i to kilka komarów Marku, lupa soniczna jaką tworzy Twój zestaw jest z kryształu górskiego, moja z pleksiglasu. Nie ma startu, ale lampy w Sinusie mam starsze od Ciebie. Wygrałem 😉 Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts