Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hej,

U mnie nieśmiało w okres letni wkroczyło "chłodne" granie.

H120 w połączeniu z H3 to niezły mezalians skutkujący brzmieniem bardzo detalicznym, szybkim, z basem którego po H3 się nie spodziewałem bo nabrał masy i "powagi" jakby kolumny zmieniły wolumen na dwa razy większy.

Ten zestaw jest idealny do sluchania "analitycznego", bardzo odkrywczy, ukazujący prawdę o nagraniu, żadnego maskowania, kolorowania, normalnie soniczna lupa do głębokiej analizy muzycznej treści.

Jak w nagraniu zaszyto przelot komara metr od mikrofonu to H3 z H120 to odtworzą bez wysiłku obrazując skąd przyleciał i gdzie odleciał oraz ile razy zatrzepał w tym czasie skrzydełkami 😉

Chyba zostawię na razie Hegla do codziennego sluchania. Podoba mi się taki styl grania.

Jutro sprawdzę H120 z dwudrożnymi Bifrostami. Wzmacniacz ma potencjał by ożywić te bardzo liniowe monitory.

Pozdrawiam. M

20250629_212728.jpg

Napisano
19 minut temu, MariuszZ napisał:

H120 w połączeniu z H3 to niezły mezalians skutkujący brzmieniem bardzo detalicznym, szybkim, z basem którego po H3 się nie spodziewałem bo nabrał masy i "powagi" jakby kolumny zmieniły wolumen na dwa razy większy.

Akurat H120 nie znam ale znam H190 i mojego H95 i jestem zaskoczony tą masą. Moim zdaniem Heglom właśnie brakuje trochę swobody i soczystości na basie. A jeszcze podobno Twoje paki są mega szybkie i lekkie na basie. A tu proszę jaka niespodzianka. Chyba 10 raz wycofam ofertę sprzedaży swojego Henia :)

Napisano
36 minut temu, MariuszZ napisał:

Tak w nagraniu zaszyto przelot komara metr od mikrofonu to H3 z H120 to odtworzą bez wysiłku obrazując skąd przyleciał i gdzie odleciał oraz ile razy zatrzepał w tym czasie skrzydełkami 😉

Urzekł mnie ten opis i taki do mnie przemawia. Komar w podróży stał się bohaterem trójwymiarowego spektaklu dźwiękowego. Dźwięk stał się obrazem. 😀

Napisano
9 godzin temu, MariuszZ napisał:

Jak w nagraniu zaszyto przelot komara metr od mikrofonu to H3 z H120 to odtworzą bez wysiłku obrazując skąd przyleciał i gdzie odleciał oraz ile razy zatrzepał w tym czasie skrzydełkami

Mariusz zazdroszczę , mój Luxman " łapie " komara dopiero z pół metra :)

To co opisałeś daje mi końcówka BC Acoustique o której rozmawialiśmy.

A tak w ogóle to GRATULACJE.

Napisano
10 godzin temu, MariuszZ napisał:

Jak w nagraniu zaszyto przelot komara metr od mikrofonu to H3 z H120 to odtworzą bez wysiłku obrazując skąd przyleciał i gdzie odleciał oraz ile razy zatrzepał w tym czasie skrzydełkami 😉

Na moim zestawie nawet w kuchni słychać i to kilka komarów :) 

Napisano
3 godziny temu, tomek4446 napisał:

A tak w ogóle to GRATULACJE.

Dzięki, ale ... Tu współczucie raczej wskazane 😉

Nie przez granie, raczej przez chorobę zakupową i nieustającą chęć sprawdzenia czy można lepiej? taniej? inaczej? przyjemniej? dokładniej? bardziej realistycznie? Zabawa trwa 😎

Pozdrawiam. M

1 godzinę temu, kaczadupa napisał:

Kurde, jestem mega zaskoczony tym co piszesz

Bo wszystko jest kwestią oczekiwań. Pasuje mi 3W z lampy, ale H120 wcale nie odstaje w materii moich oczekiwań. Wzmacnia jak wiagra i można pograć w bierki nie męcząc się jakbyś grał makaronem aldente 😉

Pozdrawiam. M

Napisano
4 godziny temu, MMarek napisał:

Na moim zestawie nawet w kuchni słychać i to kilka komarów :) 

Marku, lupa soniczna jaką tworzy Twój zestaw jest z kryształu górskiego, moja z pleksiglasu.

Nie ma startu, ale lampy w Sinusie mam starsze od Ciebie. Wygrałem 😉

Pozdrawiam. M