HQ150 Napisano 19 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2021 Ja ma WD RED one są dedykowane do pracy ciągłej w NAS-ach. Mają 5400 obrotów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz8370 Napisano 19 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2021 2 minuty temu, HQ150 napisał: są dedykowane do pracy ciągłej Wszystkie dyski talerzowa sa dedykowane do pracy ciągłej. To właśnie przerywanie ich pracy skraca ich żywotnoć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 19 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2021 Te WD RED mają niby mtbf 1000000 godzin. Gdyby tak chociaż 1/10 tego faktycznie wytrzymały:-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 19 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2021 Pierwszy komputer miałem gdzieś w 1998 r. Od tego czasu jeszcze nigdy nic mi się nie zepsuło - dysk, karta, procesor, płyta. Nie wiem, czy to moja przesadna dbałość o sprzęt, szczęście, czy może przyczyna jest inna. W każdym razie tego typu dyskusje, ile to dysk może wytrzymać, to dla mnie abstrakcja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 19 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2021 17 minut temu, Dzik napisał: Pierwszy komputer miałem gdzieś w 1998 r. Od tego czasu jeszcze nigdy nic mi się nie zepsuło - dysk, karta, procesor, płyta. Nie wiem, czy to moja przesadna dbałość o sprzęt, szczęście, czy może przyczyna jest inna. W każdym razie tego typu dyskusje, ile to dysk może wytrzymać, to dla mnie abstrakcja. Mam podobnie, używam komputerów od 25 lat i tez nigdy mi się nić nie zepsuło. Może mam farta. 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 19 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2021 Moja mama kiedyś chwaliła się koleżance, że jeszcze nigdy, przenigdy nie zaspała do pracy. I zgadnijcie co się stało następnego poranka? 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 19 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2021 5 minut temu, Asia napisał: Moja mama kiedyś chwaliła się koleżance, że jeszcze nigdy, przenigdy nie zaspała do pracy. I zgadnijcie co się stało następnego poranka? 😜 Aśka, nie demonizuj 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m@sZ3k Napisano 20 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2021 18 godzin temu, Audio Autonomy napisał: @m@sZ3k nie od razu Rzym zbudowano. Fajny sprzęt (szczególnie kolumny) Droga długa, ale jakże przyjemna. Przed APC 3 słuchałem w tym ustawieniu Tannoy XT6F ( za duże, bas zrzucał z kanapy ), APC 5 - trochę za duże ale już wiedziałem, że ta barwa jest tym czego szukam, Heco Celan Revolution 3 - pięknie wykonane, potężne podstawki - na pewno wrócę do Heco w przyszłości. Niestety do mojego pomieszczenia za duże. Potem B&W 606 S2 - jasny, detaliczny dźwięk. Bas zbyt twardy, suchy. Następnie wjechały MA Silver 100. Nie bardzo już pamiętam szczegóły ale również pozycja bardzo interesująca. Wszystkich kolumn słuchałem na Marantzu jak i Smsl Q5pro i ku mojemu zdziwieniu, ten drugi nie odstawał jakoś szczególnie. APC 3 zastąpiły Magnaty 673, które w swoim pułapie cenowym uważam za bardzo dobre kolumny - granie mięsiste z dobrą sceną ale jednak przekazujące zbyt mało detali. W niedalekiej przyszłości planuję zmianę wzmacniacza na coś z wyższej serii Marantza lub Atolla IN80/100, którego odsłuchiwałem w pewnym sklepie i bardzo fajnie zgrywał się z APC 3. 15 godzin temu, marcinmarcin napisał: Z tego co znam AP, Marantza i z tego co słyszałem o Nostromo powinno się to wszystko fajnie zgrywac, bez uwypuklen jakis cech poszczególnych urządzeń 👍 8.2 to wzmacniacz 😉 ale w sumie mam tylko 1 wiarygodna opinie o współpracy z Psxr. Sam się będę musiał przekonać chyba. Nie lubię bólu głowy po whisky 😉 Dac Nostromo był kiedyś do sprzedania. Na szczęście został. Jestem bardzo zadowolonym użytkownikiem. Planuję skonfrontować go z czymś ze "stajni" Toppinga żeby wyrobić sobie opinię. 19 godzin temu, Były-Forumowicz napisał: No i Jack 👍 Pewka ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 Ostatni element układanki właśnie odebrałem i oświadczam wszem i wobec , że to koniec zmagań. System kompletny. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 No proszę, i od razu bliźniaki 👍. Lampki 2a3? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 No widzę, że niekompletny, bo lampki seryjne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 6 minut temu, Asia napisał: Lampki 2a3? Zgadza się. 2 minuty temu, audiowit napisał: bo lampki seryjne Witek , pozwolisz że najpierw wyprę z mózgownicy tą kwotę jaką trzy godziny temu zapłaciłem. A dopiero jak już dojdę do siebie , to się zastanowię nad lampami ? No dobra już wiem : https://www.premiumsound.pl/psvane-we-rca-replica-we2a3.html lub jak mi rozum już całkiem odejmie to https://www.premiumsound.pl/psvane-acme-2a3.html A na razie na fabrycznych jest zajebiście , i tego się będę trzymał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 20 minut temu, tomek4446 napisał: i oświadczam wszem i wobec , że to koniec zmagań. System kompletny. A chcesz się założyć? Bardzo ładny zestaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 Ja długo się zbierałem po kupnie swojego. Ale świadomość tego, że przez pół roku nie znalazłem nic w kwocie do 10kzl wartego uwagi ( oczywiście mówię o uzywkach) to jakoś lepiej mi się robiło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 Koledzy, dajcie wybrzmieć tym bębenkom triumfu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 Asia, żeby Tomek nie za bardzo się cieszył ( bo od śmiechu brzuch boli;) to niech spojrzy na ceny dobrych nosów 2A3 ;))) Ale przyznaję, że te konkretne Elektroharmoniksy to najbardziej udane lampy w ofercie firmy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 6 minut temu, Asia napisał: Koledzy, dajcie wybrzmieć tym bębenkom triumfu. Triumfu granicy nie wdać. Jeno na bębenku zagram dla Tomka 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 38 minut temu, tomek4446 napisał: Ostatni element układanki właśnie odebrałem i oświadczam wszem i wobec , że to koniec zmagań. System kompletny. taaa jasne... Gratuluję chwili wytchnienia. Szczelam że na jakieś 4miechy wystarczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 (edytowany) Nie wiem jak Was, ale mnie cieszy radość innych 😁. Edytowano 29 sierpnia 2021 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 (edytowany) Aśka, mnie też 😘 ....jednak wiem, że Tomek jeszcze nie skończył... budować Edytowano 29 sierpnia 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 5 minut temu, Asia napisał: Nie wiem jak Was, ale mnie się cieszy radość innych 😁. Jasne, ale ja jestem realistą - stawiam na 4 miesiące szczęścia (max 4) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 I mnie. Ale jak sobie pomyślę ile jeszcze będzie trwało doszlifowanie " zestawu kompletnego" Tomka, to mu współczuję :))) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 @tomek4446 - w razie czego uważniej będę obserwował moje lampowe źródła i jakby coś to trzymam rękę na pulsie i dam znać, choć ostatnio i tam posucha. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 3 minuty temu, JohnDoe napisał: ....jednak wiem, że Tomek jeszcze nie skończył... "Bo mężczyznę poznać po tym nie jak zaczyna tylko ...... " 7 minut temu, Fafniak napisał: Szczelam że na jakieś 4miechy wystarczy No to mnie chłopie pocieszyłeś 6 minut temu, Asia napisał: Nie wiem jak Was, ale mnie się cieszy radość innych Ich też , tylko nie chcą się przyznać Witek a tak przy okazji odebrałem całkiem przerobionego , całkiem zbalansowanego Firebirda. Poznajesz ? / zdjęcie/ Dziękuję wszystkim za miłe słowa . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 Auidiowit, wszystko trwa u każego inaczej. Nie każdy jest też na takim poziomie jak Ty. Daj małym ludziom złapać oddech 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts