Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Pierwszy komputer miałem gdzieś w 1998 r. Od tego czasu jeszcze nigdy nic mi się nie zepsuło - dysk, karta, procesor, płyta. Nie wiem, czy to moja przesadna dbałość o sprzęt, szczęście, czy może przyczyna jest inna. W każdym razie tego typu dyskusje, ile to dysk może wytrzymać, to dla mnie abstrakcja.

Napisano
17 minut temu, Dzik napisał:

Pierwszy komputer miałem gdzieś w 1998 r. Od tego czasu jeszcze nigdy nic mi się nie zepsuło - dysk, karta, procesor, płyta. Nie wiem, czy to moja przesadna dbałość o sprzęt, szczęście, czy może przyczyna jest inna. W każdym razie tego typu dyskusje, ile to dysk może wytrzymać, to dla mnie abstrakcja.

Mam podobnie, używam komputerów od 25 lat i tez nigdy mi się nić nie zepsuło. Może mam farta. 😁 

Napisano
5 minut temu, Asia napisał:

Moja mama kiedyś chwaliła się koleżance, że jeszcze nigdy, przenigdy nie zaspała do pracy.

I zgadnijcie co się stało następnego poranka? 😜

Aśka, nie demonizuj 😄

Napisano
18 godzin temu, Audio Autonomy napisał:

@m@sZ3k  nie od razu Rzym zbudowano. Fajny sprzęt (szczególnie kolumny) :)

Droga długa, ale jakże przyjemna. Przed APC 3 słuchałem w tym ustawieniu Tannoy XT6F ( za duże, bas zrzucał z kanapy ), APC 5 - trochę za duże ale już wiedziałem, że ta barwa jest tym czego szukam, Heco Celan Revolution 3 - pięknie wykonane, potężne podstawki - na pewno wrócę do Heco w przyszłości. Niestety do mojego pomieszczenia za duże. Potem B&W 606 S2 - jasny, detaliczny dźwięk. Bas zbyt twardy, suchy. Następnie wjechały MA Silver 100.  Nie bardzo już pamiętam szczegóły ale również pozycja bardzo interesująca.

Wszystkich kolumn słuchałem na Marantzu jak i Smsl Q5pro i ku mojemu zdziwieniu, ten drugi nie odstawał jakoś szczególnie.

APC 3 zastąpiły Magnaty 673, które w swoim pułapie cenowym uważam za bardzo dobre kolumny - granie mięsiste z dobrą sceną ale jednak przekazujące zbyt mało detali.

W niedalekiej przyszłości planuję zmianę wzmacniacza na coś z wyższej serii Marantza lub Atolla IN80/100, którego odsłuchiwałem w pewnym sklepie i bardzo fajnie zgrywał się z APC 3.

15 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Z tego co znam AP, Marantza i z tego co słyszałem o Nostromo powinno się to wszystko fajnie zgrywac, bez uwypuklen jakis cech poszczególnych urządzeń 👍

8.2 to wzmacniacz 😉 ale  w sumie mam tylko 1 wiarygodna opinie o współpracy z Psxr. Sam się będę musiał przekonać chyba. 

Nie lubię bólu głowy po whisky 😉

Dac Nostromo był kiedyś do sprzedania. Na szczęście został. Jestem bardzo zadowolonym użytkownikiem.

Planuję skonfrontować go z czymś ze "stajni" Toppinga żeby wyrobić sobie opinię.

19 godzin temu, Były-Forumowicz napisał:

No i Jack 👍

Pewka !

• 2 weeks later...
Napisano
6 minut temu, Asia napisał:

Lampki 2a3?

Zgadza się.

2 minuty temu, audiowit napisał:

bo lampki seryjne

Witek , pozwolisz że najpierw wyprę z mózgownicy tą kwotę jaką trzy godziny temu zapłaciłem. A  dopiero jak już dojdę do siebie , to się zastanowię nad lampami ? :) 

No dobra już wiem :

https://www.premiumsound.pl/psvane-we-rca-replica-we2a3.html

lub jak mi rozum już całkiem odejmie to

https://www.premiumsound.pl/psvane-acme-2a3.html

A na razie na fabrycznych jest zajebiście , i tego się będę trzymał :) 

Napisano

Koledzy, dajcie wybrzmieć tym bębenkom triumfu.

Triumfu granicy nie wdać. Jeno na bębenku zagram dla Tomka 😉

Napisano
38 minut temu, tomek4446 napisał:

Ostatni element układanki  właśnie odebrałem i oświadczam wszem i wobec , że to koniec zmagań. System kompletny.

taaa jasne...

Gratuluję chwili wytchnienia. Szczelam że na jakieś 4miechy wystarczy

Napisano (edytowany)

Aśka, mnie też 😘

....jednak wiem, że Tomek jeszcze nie  skończył... budować 

Edytowano przez Gość
Napisano
3 minuty temu, JohnDoe napisał:

....jednak wiem, że Tomek jeszcze nie  skończył... 

"Bo mężczyznę poznać po tym nie jak zaczyna tylko ...... " :) 

7 minut temu, Fafniak napisał:

Szczelam że na jakieś 4miechy wystarczy

No to mnie chłopie pocieszyłeś :) 

Nie wiem jak Was, ale mnie się cieszy radość innych

Ich też , tylko nie chcą się przyznać :) 

Witek a tak przy okazji odebrałem całkiem przerobionego , całkiem zbalansowanego Firebirda. Poznajesz ? / zdjęcie/

Dziękuję wszystkim za miłe słowa .

IMG_2493.JPG

Napisano

Auidiowit, wszystko trwa u każego inaczej. Nie każdy jest też na takim poziomie jak Ty. Daj małym ludziom złapać oddech 😉