kaczadupa Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 2 godziny temu, Arko55 napisał: A w 3 słowach jak ci podeszły proac? ProAc to głównie średnica , i właśnie dla niej je kupiłem. @Kraft Jarek , pisałem już o różnym postrzeganiu dźwięku. Kolega , który dzisiaj ich u mnie słuchał, zwrócił uwagę właśnie na bas i miał odmienne zdanie od Twojego. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 10 minut temu, tomek4446 napisał: ProAc to głównie średnica , i właśnie dla niej je kupiłem. @Kraft Jarek , pisałem już o różnym postrzeganiu dźwięku. Kolega , który dzisiaj ich u mnie słuchał, zwrócił uwagę właśnie na bas i miał odmienne zdanie od Twojego. Średnica - to chyba dominująca cecha dużej części angielskiego sprzętu audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 2 minuty temu, KrólKiczu napisał: Średnica - to chyba dominująca cecha dużej części angielskiego sprzętu audio. Mam jeszcze B&W 685 S2 i tam jest jakoś inaczej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 Przed chwilą, tomek4446 napisał: Mam jeszcze B&W 685 S2 i tam jest jakoś inaczej Ja mam PMC 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 4 minuty temu, KrólKiczu napisał: Ja mam PMC Wiem , czytałem w Wikipedii 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 A żeś mnie teraz rozbawił heh Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 14 minut temu, tomek4446 napisał: Wiem , czytałem w Wikipedii Gdybyś kupił angielski wzmacniacz, miałbyś z nich średnicę większą niż średnica naszego słońca 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 7 minut temu, KrólKiczu napisał: Gdybyś kupił angielski wzmacniacz, miałbyś z nich średnicę większą niż średnica naszego słońca B&W grają z NAD-em 3100 / w tej chwili u córki /. Nie wrzucam zdjęć ,bo ustawienie kolumn to dramat. Głównie miały nie rzucać się w oczy , więc jedna jest za ....zasłonką .... ech. Jak to grało u mnie to muszę przyznać , że nawet się zgrało. Nad tonował , agresywność B&W. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 12 minut temu, tomek4446 napisał: B&W grają z NAD-em 3100 / w tej chwili u córki /. Nie wrzucam zdjęć ,bo ustawienie kolumn to dramat. Głównie miały nie rzucać się w oczy , więc jedna jest za ....zasłonką .... ech. Jak to grało u mnie to muszę przyznać , że nawet się zgrało. Nad tonował , agresywność B&W. Ja pamiętam z Łódzkiego zlotu, połączenie moich PMC z Twoimi WBA (pisałem już o tym nie raz). Bardzo mi się to podobało. Ale raz - nie mam miejsca na takie kloce, dwa - nie mój budżet, a trzy - to chyba jednak ATC z moim biedamarantzem podobają mi się bardziej 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 2 godziny temu, KrólKiczu napisał: Gdybyś kupił angielski wzmacniacz, miałbyś z nich średnicę większą niż średnica naszego słońca 🙂. No nie w każdym przypadku. Cyrus 8.2 oraz i7XR zdecydowanie nie idą w tym kierunku. To samo jest w modelu 3510 Exposure. Nie ma tam śpiewających mord wielkości tytanów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 Też po cichu czuję że PMC są wybredne od toru ale jak już dobrać coś odpowiedniego to zaskakują klasą, skalują się z drogim torem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 12 minut temu, Arko55 napisał: Też po cichu czuję że PMC są wybredne od toru ale jak już dobrać coś odpowiedniego to zaskakują klasą, skalują się z drogim torem Oj tak, Naim zdecydowanie jest drogi. PMC mogą zagrać kapitalnym wokalem, to dla mnie ich największa zaleta a potem niskie tony. Góra chyba potrzebuje więcej swobody i nasycenia zarazem ale to już nie pamiętam... Muszę się przypomnieć w sprawie PMC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 3 minuty temu, kaczadupa napisał: Góra chyba potrzebuje więcej swobody i nasycenia Jeszcze więcej? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 @kaczadupa w sensie i tak uważam że akustyka ma sporo większe znaczenie od drogiego wzmacniacza, ale to co chwilę słyszałem z WBA brzmiało nieźle 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 4 minuty temu, marcinmarcin napisał: Jeszcze więcej? 😉 Śmiej się śmiej z PMC ale one naprawdę mogą zagrać tak, że kopara opada. 1 minutę temu, Arko55 napisał: @kaczadupa w sensie i tak uważam że akustyka ma sporo większe znaczenie od drogiego wzmacniacza, ale to co chwilę słyszałem z WBA brzmiało nieźle Drogi wzmacniacz nie znaczy dobry a dobra akustyka zawsze jest dobra. Ciężko się z Tobą nie zgodzić. Jednak naszych pokoików nie powiększymy, zostaje bliskie pole i ostrożność z niskimi tonami. Chociaż na końcu i tak jest nasz gust i co kto lubi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 7 minut temu, kaczadupa napisał: Śmiej się śmiej z PMC ale one naprawdę mogą zagrać tak, że kopara opada. Ja się nie śmieje 🙂 ale raczej kojarzę je ze sporej ilości góry... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 Która jest bardzo precyzyjna, jak dobrze pamiętam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 6 minut temu, kaczadupa napisał: Która jest bardzo precyzyjna, jak dobrze pamiętam. Ale wiesz, że góra może być precyzyjna i rozdzielcza, bez sporego dawkowania góry z kolumn? Co tam teraz na pokładzie u Ciebie, bo już się gubię i nie nadążam za Tobą ? 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 Gościnnie mam teraz tydzień z NAD. A prywatnie dalej mój "stary" wzmacniacz czyli SN. I chyba już tak zostanie. Ps. Dobry żart? Hehe 6 minut temu, DiBatonio napisał: Ale wiesz, że góra może być precyzyjna i rozdzielcza, bez sporego dawkowania góry z kolumn? Oczywiście, pytanie czy taką akurat się lubi. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 46 minut temu, DiBatonio napisał: już się gubię i nie nadążam za Tobą ? 😁 A mnie nie zapytasz? U mnie też zmiany 😁 5 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 12 marca 2023 Udostępnij Napisano 12 marca 2023 2 godziny temu, kaczadupa napisał: I chyba już tak zostanie. Tzn. który zostanie: NAD czy Supernait 3? Proszę, powiedz, że jednak Naim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 marca 2023 Udostępnij Napisano 12 marca 2023 1 godzinę temu, marcinmarcin napisał: A mnie nie zapytasz? U mnie też zmiany 😁 No to, co u Ciebie? 😄 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 12 marca 2023 Udostępnij Napisano 12 marca 2023 6 godzin temu, DiBatonio napisał: No to, co u Ciebie? 😄 A dziękuję, wszystko gra 😉 Patriotyzm lokalny, polska manufakturka podgryza zachodniego sąsiada po kostkach 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 12 marca 2023 Udostępnij Napisano 12 marca 2023 9 godzin temu, Arko55 napisał: Też po cichu czuję że PMC są wybredne od toru ale jak już dobrać coś odpowiedniego to zaskakują klasą, skalują się z drogim torem Być może. Tylko na czym ta "wybredność" ma polegać? Na utemperowaniu wysokich tonów? Wiem, że moje zdanie, jako właściciela marantza, jest mało wiarygodne😁, ale wg mnie to co mają do zaoferowania PMC to właśnie ich rozdzielczość i odrobinę nachalna góra. Ubijanie tych cech wzmacniaczem, kablami czy czymkolwiek jest wg mnie równie celowym zabiegiem jak zakładanie przez kobietę z pięknym biustem, golfa. W obu przypadkach można stosować różne zabiegi, żeby było "ciekawiej" ale wg mnie kamuflowanie tego co mają najlepsze PMC mija się z celem. Kiedy kupiłem ATC i PMC, zaprosiłem swojego kolegę, żeby posłuchał jednych i drugich. Na pierwszy ogień poszły ATC. Kolega posłuchał i bez entuzjazmu orzekł, że przyjemne kolumienki, ale niczym szczególnym się nie wyróżniają. PMC słuchał natomiast z otwartą paszczą i zachwycał się jak na nich wszystko pięknie "cyka". Nie jest to oczywiście wszystko, co oferują te paczki, bo owszem są tutaj też bardzo fajne kobiece wokale (wystarczy włączyć Adele, która jakoby nagrywa na tych paczkach) czy super sprężysty bas. Wg mnie trzeba być po prostu fanem takiego grania ... albo można trzymać te kolumny po to żeby od czasu do czasu "rozerwać" się przy nich. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts