Skocz do zawartości

Wasze systemy...

npl

Recommended Posts

Była potrzeba kupienia dodatkowego wzmacniacza i została ona własnie spełniona. Chciałem na początku coś niedrogiego, chińskiego w klasie D, ale żaden nie miał funkcji balansu, którą uważam za przydatną, więc odpuściłem i skierowałem poszukiwania w stronę używanego sprzęt od renomowanego producenta. Padło na 2-3 letniego Denona PMA-520AE. Wzmacniacz rewelacyjnie wypadający w pomiarach (szerokie pasmo, genialny odstęp sygnału od szumu, bardzo niskie zniekształcenia harmoniczne itd), solidny (7 kg) i zbudowany na przyzwoitych podzespołach (m.in. tranzystory Sankena do których mam zaufanie).

IMG_20230318_101045p.jpg.550c6645d38c13c3cb7d238c46735dbd.jpg

No i mam funkcjonalny wzmacniacz za który zapłaciłem mniej niż za popularnego chińczyka. Wygląda na to, że te chińczyki to wcale nie taka okazja, jak można mieć za te same pieniądze prawie nowy wzmacniacz japoński.

I jeszcze ciekawostka. Gość, który mi go sprzedał wymienił go właśnie na małego chińczyka. I jest bardzo zadowolony. On zadowolony. Ja zadowolony. Jakie fajne to audio.

61ojPJAgfqL._AC_UF10001000_QL80_.jpg.03fde5cb1022f4b9fb08c41f2b849689.jpg

Edytowano przez Kraft

8 minut temu, Kraft napisał:

Wzmacniacz rewelacyjnie wypadający w pomiarach (szerokie pasmo, genialny odstęp sygnału od szumu, bardzo niskie zniekształcenia harmoniczne itd) i zbudowany na przyzwoitych podzespołach (m.in. tranzystory Sankena do których mam zaufanie).

No i wszystkie perełki z wtórnego wykupił. Ma dobre ucho. 

@Kraft - a spójrz na tylną ścianę i zobacz , czy faktycznie to japończyk. Bardzo często to wietnamczyk. A jeśli wietnamczyk , to chyba wolałbym chińczyka😉

Oczywiście pomijając miejsce jego ,,urodzenia,, to gratuluję nowego nabytku. Jesli sprawia radość to niczego więcej nie trzeba. Pozdrawiam. 

Chwali się Kraft, że niezmiennie dążysz do minimalizowania wydatków na rzeczy według Ciebie nie mające wpływu na nic poza ilością podanej mocy i wyglądem. Jak się podoba to gratulacje. :) Z Demonem nie było mi po drodze ale niektóre piece mają fajny wygląd typowych obłych byczków jak stare Marantze.

34 minuty temu, Kraft napisał:

Gość, który mi go sprzedał wymienił go właśnie na małego chińczyka. I jest bardzo zadowolony.

61ojPJAgfqL._AC_UF10001000_QL80_.jpg.03fde5cb1022f4b9fb08c41f2b849689.jpg

Z zasady jestem przeciwny cytowaniu obrazków, ale tym razem nie mogę się powstrzymać. Ogólnie design jest dla mnie bez większego znaczenia, ale to jest potworek, jak rzadko. Mam nadzieję, że dobrze temu człowiekowi gra, bo wygląda tak, że i w kuchni bym się wstydził postawić. Estetycznie Twój nowy nabytek Denona stoi jakieś trzy klasy wyżej. :)

14 minut temu, kaczadupa napisał:

Nie poruszyło mnie to granie, za dopłatą wymieniłem na NAD C 356 BEE i tego zawodnika już miło wspominam. 

Jak nie bylem osluchany to przyznam, ze mi sie na poczatku podobal, ale z perspektywy czasu stwierdzam, ze jednak gral tragicznie. Pamietam, ze swego czasu "chorowalem" na tego NADa, ale ostatecznie niestety nigdy go nie posluchalem. 

18 minut temu, bebbop napisał:

NADa, ale ostatecznie niestety nigdy go nie posluchalem

Jak to mówią NAD się NADa a jak się nie nada to dupa blada ;) Ja właśnie odesłałem w sumie pod wieloma względami bardzo fajnego NADa M10v2. Jednak dla mnie był za grzeczny, za mało zadziorny. O dziwo, bardziej żywy, ekspresyjny  na średnicy okazał się SN3 z Qutestem.

Połączenie paczek miękkich i grających głównie nasyconą, bliską i ciepłą średnicą (ATC scm7) z ultra nowoczesnym NADem było przyjemne, subtelne a zarazem czytelne w całym paśmie pracy monitorów ale bardzo  senne, miękkie, za mało ekspresji. Po 15 minutach bez względu na grający repertuar zasypiałem. Nie te głośniki, do tego NADa dla moich uszu trzeba czegoś raczej z V-ką i pazurem. 

Edytowano przez kaczadupa