terracan1929 Napisano 5 października 2023 Udostępnij Napisano 5 października 2023 (edytowany) 2 minuty temu, KrólKiczu napisał: Tak, gdzieś tam niżej jest też DAC. Nooo widzę IFI'ego 5 minut temu, MarcKrawczyk napisał: po co ci niepoprawnie skonstruowany wzmacniacz? Może poprawnie gra... ? Edytowano 5 października 2023 przez terracan1929 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 5 października 2023 Udostępnij Napisano 5 października 2023 14 minut temu, KrólKiczu napisał: Bo poprawnie skonstruowany już mam 😉. A to wszystko w porządku z marantzem! A już myślałem, że coś się z nim STANĘŁO… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 5 października 2023 Udostępnij Napisano 5 października 2023 15 minut temu, MarcKrawczyk napisał: A to wszystko w porządku z marantzem! A już myślałem, że coś się z nim STANĘŁO… Oczywiście że w porządku 🙂. W żadnym wypadku nie mam zamiaru się go pozbywać. A że trafiła się na olx rega w super cenie (którą sprzątnąłem sprzed nosa jednemu z forumowych kolegów, tak jak kiedyś @Kraft sprzątnął mi kefy 😉) to długo się nie wahałem. Do tego jeszcze okazało się, że ten niepoprawnie skonstruowany wzmacniacz gra bardzo fajnie z moimi PMC, dlatego chyba zostanie on u mnie na dłużej. 2 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 5 października 2023 Udostępnij Napisano 5 października 2023 1 minutę temu, KrólKiczu napisał: dlatego chyba zostanie on u mnie na dłużej. Dlaczemu nie na zawsze? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 5 października 2023 Udostępnij Napisano 5 października 2023 1 minutę temu, DiBatonio napisał: Dlaczemu nie na zawsze? 😉 Bo jak śpiewał jeden z artystów lat mojej młodości: "niebezpiecznie jest wierzyć, że coś trwa wiecznie" 🙂. 2 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 5 października 2023 Udostępnij Napisano 5 października 2023 No, wreszcie Seba dojrzałeś do decyzji, że każda para kolumn zasługuje na własny piec 😜 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 6 października 2023 Udostępnij Napisano 6 października 2023 W końcu połączone 4 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 7 października 2023 Udostępnij Napisano 7 października 2023 Młynek do kawy czy mała betoniarka? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 października 2023 Udostępnij Napisano 7 października 2023 (edytowany) Jak zwał, tak zwał. Waży 2 kg. Sam młynek.😉+ 8 kg horn. 200W/106 dB. Na oryginały mnie nie stać - dwa jednakowe to ok 1400 euro. Może zdecyduję się na propozycję znajomego z Danii. Chce 2000 koron za dwa sterowniki. Edytowano 7 października 2023 przez Rega 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 9 października 2023 Udostępnij Napisano 9 października 2023 (edytowany) Wziąłem przykład z Kolegi @KrólKiczu i postanowiłem coś zmienić u siebie. A raczej może coś nowego dodać. W oczekiwaniu na przyjazd. Edytowano 9 października 2023 przez Rega 4 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 9 października 2023 Udostępnij Napisano 9 października 2023 A tak bez zgadywanek. Coz to takiego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 9 października 2023 Udostępnij Napisano 9 października 2023 (edytowany) To próba odpięcia łatki miłośnika vintage. Całośc zaprezentuję w listopadzie, kiedy będzie już stał(a) w mojej piwnicy. Na razie stoi u córki w Danii. Edytowano 9 października 2023 przez Rega 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 9 października 2023 Udostępnij Napisano 9 października 2023 Roman, miałem okazję gościć JĄ pod moim dachem. W sumie 3 sztuki, jeden CD. ci vediamo a novembre 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 9 października 2023 Udostępnij Napisano 9 października 2023 No to jedna z marek, bez zgadywanek ,mająca bardzo dobrą prasę. Gratuluję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 9 października 2023 Udostępnij Napisano 9 października 2023 Nie tylko ma dobre opinie, ale jeszcze dobrze wygląda i gra, oraz zapewnia "odpowiedni wykop" 👍 A w dodatku może być na pokładzie DAC i pre gramofonowe. Gratuluję nowej zabawki - no i powiewu świeżości (nie tylko u Ciebie, ale i na Forum). Pozdrawiam PS. Jak to - pilotem sterować? To tak można? To już nie tylko przedwzmacniacze będą u Ciebie pachniały nowością 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 @Rega czy nam maluczkim można zdradzić co to za marka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 Wszyscy którzy wiedzą nie napisali, tylko trzymają maluczkich w napięciu. Taka elyta 😂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 teraz się pokłócić tylko 😂 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 Znalazłem zdjęcie. Podobała mi się kształt i kolor obudowy. Prosta, bez kiczu, jak lubię. 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 Jak można nie znać tej marki... wystarczy cokolwiek czytać by zapamiętać znaczek firmy Audia nie dla każdego to tajemnica Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 ano można, wyjątkowo paskudny design ... dla mnie znaczek nie wart zapamiętania... 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 Ostatnio coś czytałem o wzmacniaczach Audia, ale znaczek jakoś nie utkwił mi w pamięci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 Najważniejszy jest znaczek ,widać 🤨 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 Tak, to Audia. Jednak nie ten model który zamieścił na zdjęciu @AudioTube. Mój jest ten. Starsze modele mają lepsze opinie od tych ,,uśmiechniętych,, 3 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: wyjątkowo paskudny design Marcin, ale sobie teraz nabruździłeś😉, a już miałem podać Ci link do rzeczy , która mogłaby Cię zainteresować. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 Zatem napiszesz trochę mam nadzieję, jak to brzmienie odbierasz w porównaniu do brzmienia na co dzień. Może się mylę, ale ze świecą szukać informacji o tej marce, tzn mało audiofili chyba, którzy opisują swoje obserwacje. Ponad dwa lata temu odważyłem się zadzwonić do Audia i zadałem kilka pytań, ot taka trochę kurtuazja, trochę o serwisie, trochę o tym czy mają w sprzedaży jakieś modele/powystawowe itp Sam swoje wzmacniacze i CD odbierałem w Niemczech. W Benelux już dystrybucja padła a od tamtej chwili bardzo rzadko wpada mi ta marka na rynku używanych. Powodem dla którego się nią zainteresowałem były głosy o tzw muzykalności. Sama jej nazwa „Audia” jednoznacznie kojarzy mi się z płynnością, gładkością, aksamitem, a stąd już mi blisko było, by podjąć decyzję o przyłożeniu ucha do wyrobów tej manufaktury z Italii. Dziś nie pamiętam nic, dosłownie. Zabijcie a słowa nie wyduszę. Integry model 9 i 10 kupili „okazyjnie” moi znajomi poprzez pewnego przypadkowo poznanego Warszawianina i do dnia dzisiejszego mam okazję dwa, trzy razy w roku posłuchać w ich systemach. Także Roman @Rega, gdy trochę posłuchasz dawaj znać i daj się i nam ponieść na nutach fantazji i wyobrażeń. Do rychłego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts