Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

2 minuty temu, KrólKiczu napisał:

Tak, gdzieś tam niżej jest też DAC. 

Nooo widzę IFI'ego  :)

5 minut temu, MarcKrawczyk napisał:

po co ci niepoprawnie skonstruowany wzmacniacz?

Może poprawnie gra... ?

Edytowano przez terracan1929
Napisano
15 minut temu, MarcKrawczyk napisał:

A to wszystko w porządku z marantzem!  A już myślałem, że coś się z nim STANĘŁO…

Oczywiście że w porządku 🙂. W żadnym wypadku nie mam zamiaru się go pozbywać. A że trafiła się na olx rega w super cenie (którą sprzątnąłem sprzed nosa jednemu z forumowych kolegów, tak jak kiedyś @Kraft sprzątnął mi kefy 😉) to długo się nie wahałem. Do tego jeszcze okazało się, że ten niepoprawnie skonstruowany wzmacniacz gra bardzo fajnie z moimi PMC, dlatego chyba zostanie on u mnie na dłużej. 

Napisano (edytowany)

Jak zwał, tak zwał. Waży 2 kg. Sam młynek.😉+ 8 kg horn.

200W/106 dB.

Na oryginały mnie nie stać - dwa jednakowe to ok 1400 euro. Może zdecyduję się na propozycję znajomego z Danii. Chce 2000 koron za dwa sterowniki.

Edytowano przez Rega
Napisano (edytowany)

To próba odpięcia łatki miłośnika vintage. Całośc zaprezentuję w listopadzie, kiedy będzie już stał(a) w mojej piwnicy. Na razie stoi u córki w Danii.

Edytowano przez Rega
Napisano

Nie tylko ma dobre opinie, ale jeszcze dobrze wygląda i gra, oraz zapewnia "odpowiedni wykop" 👍
A w dodatku może być na pokładzie DAC i pre gramofonowe.

Gratuluję nowej zabawki - no i powiewu świeżości (nie tylko u Ciebie, ale i na Forum).

Pozdrawiam
PS. Jak to - pilotem sterować? To tak można? To już nie tylko przedwzmacniacze będą u Ciebie pachniały nowością 🙂

Napisano

Tak, to Audia. Jednak nie ten model który  zamieścił na zdjęciu @AudioTube.

Mój jest ten. Starsze modele mają lepsze opinie od tych ,,uśmiechniętych,,

AF-3.jpg

3 godziny temu, MarcKrawczyk napisał:

wyjątkowo paskudny design

Marcin, ale sobie teraz nabruździłeś😉, a już miałem podać Ci link do rzeczy , która mogłaby Cię zainteresować. 

Napisano

Zatem napiszesz trochę mam nadzieję, jak to brzmienie odbierasz w porównaniu do brzmienia na co dzień. 

Może się mylę, ale ze świecą szukać informacji o tej marce, tzn mało audiofili chyba, którzy opisują swoje obserwacje. 
Ponad dwa lata temu odważyłem się zadzwonić do Audia i zadałem kilka pytań, ot taka trochę kurtuazja, trochę o serwisie, trochę o tym czy mają w sprzedaży jakieś modele/powystawowe itp

Sam swoje wzmacniacze i CD odbierałem w Niemczech. W Benelux już dystrybucja padła a od tamtej chwili bardzo rzadko wpada mi ta marka na rynku używanych. 

Powodem dla którego się nią zainteresowałem były głosy o tzw muzykalności. Sama jej nazwa „Audia” jednoznacznie kojarzy mi się z płynnością, gładkością, aksamitem, a stąd już mi blisko było, by podjąć decyzję o przyłożeniu ucha do wyrobów tej manufaktury z Italii.  Dziś nie pamiętam nic, dosłownie.  Zabijcie a słowa nie wyduszę.

Integry model 9 i 10 kupili „okazyjnie” moi znajomi poprzez pewnego przypadkowo poznanego Warszawianina i do dnia dzisiejszego mam okazję dwa, trzy razy w roku posłuchać w ich systemach. 

Także Roman @Rega, gdy trochę posłuchasz dawaj znać i daj się i nam ponieść na nutach fantazji i wyobrażeń. Do rychłego.