ciszyn11 Napisano 18 listopada 2023 Udostępnij Napisano 18 listopada 2023 U mnie z vpn nie działało. Tzn konto Qobuz się tworzyło, ale nie przechodziły płatności. Tyle, że miałem polskie karty, ale np Revolut też nie działał. Ostatecznie dołączyłem do konta grupowego znajomego, który ma rodzinę w Niemczech. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 23 listopada 2023 Udostępnij Napisano 23 listopada 2023 Prezentowałem kilka modeli Marantz PMxx zatem dzisiaj czas na model 17mkii. To jeden z mniejszych wzmacniaczy tej serii ale wykonany równie solidnie. Standardowo porządny toroid, dobrej klasy kondensatory. Wydaje się ze w danej kategorii cenowej to dobry wybór. Gra dosyć dobrze z możliwością korekcji bas i treble. Dla purystów jest opcja ominięcia direct tone. 8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 24 listopada 2023 Udostępnij Napisano 24 listopada 2023 Na razie koniec historii Marantz i zobaczmy coś z wagi ciężkiej. Denon POA-3000 w najwyższej wersji RG. Początek lat 90 tych wersja naczynek Japan z mocą rms 2x250w na 8ohm. Na kanał mamy 6 par tranzystorów łącznie 24 trany mocy. Wejście zbalansowane i możliwość pracy w trybie mono z mocą 400w. Piękne wskaźniki, drewniane boczku. Gra referencyjne, wyśmienicie:) 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 24 listopada 2023 Udostępnij Napisano 24 listopada 2023 @elektron6 czy dalej obok stoi tam ten piękny Merc Vintage? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 24 listopada 2023 Udostępnij Napisano 24 listopada 2023 Jak najbardziej Merc czeka na wiosnę, teraz już pauza i odpoczywa:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 listopada 2023 Udostępnij Napisano 25 listopada 2023 Wróciłem do gry. Cholernie mi brakowało tego dźwięku. Dzięki Grzesiek / @Audio Autonomy/ 10 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 @tomek4446 piękny i dobra robota @Audio Autonomy Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 (edytowany) Co, prawda to już jakiś czas minął, ale to też upgrade Audio Autonomy. Może nie jest tak ładny jak Tomka, ale myślę, że wyposażony niegorzej😋. Musimy chwalić Grześka , bo..... On jest NASZ. Edytowano 26 listopada 2023 przez Rega 6 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 I u mnie zaszły małe zmiany. Także związane z muzyką zapisaną na krążkach, ale jednak trochę mniejszych. Wprawdzie za często CD nie słuchałem, ale udało mi się w niezłej cenie nabyć odtwarzacz, więc zamieniłem playera od Pianocrafta na CD-S1000. Od kilku dni leci tylko CD, lecą stare płyty i jest miło. Także gdy szuflada z płytą wjeżdża do środka Fantastyczny dźwięk 11 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 15 godzin temu, tomek4446 napisał: Wróciłem do gry. Cholernie mi brakowało tego dźwięku. Dzięki Grzesiek / @Audio Autonomy/ Cieszę się, że mogłem pomóc. Może następnym razem uda się spotkać na dłużej i będzie trochę więcej czasu na pogaduchy. No i może odgród uda się też posłuchać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 12 minut temu, Audio Autonomy napisał: Może następnym razem uda się spotkać na dłużej i będzie trochę więcej czasu na pogaduchy. No i może odgród uda się też posłuchać Też na to liczę. Zawsze cieszą mnie nasze spotkania. 3 godziny temu, Rega napisał: Może nie jest tak ładny jak Tomka, ale myślę, że wyposażony niegorzej Bez zbytniej skromności. Jest ładny i ma ramię SME , a to już coś znaczy. Zastanawiałem się u siebie nad zmianą ramienia , ale sumienie by mnie zagryzło gdybym zmodyfikował staruszka. 1 godzinę temu, terracan1929 napisał: Od kilku dni leci tylko CD, lecą stare płyty i jest miło. Natchnąłeś mnie Jak szaleć to szaleć ! Mała zmiana aranżacji i zmieścił się magnetofon. Doszły co prawda kolejne kable , ale powyżej pięćdziesięciu to już ma marginalne znaczenie. Podłączyłem do Luxmana i jest miodzio Nagrywanie bezpośrednio z Eversolo z pominięciem DL i RME. Naprawdę dźwiękowo z kaseciaka wstydu nie ma . P.S. Ten słonik to tam stoi na szczęście. Ot tak , że jak się walnę na wpięciu jakiegoś kabelka to , żeby to wszystko nie wyleciało w kosmos 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 6 minut temu, tomek4446 napisał: Natchnąłeś mnie 😁 Ty to masz tego sprzętu..... 😵 Ale kaseciak first class.... trzygłowicowy i do tego mojego ulubionego producenta 😁 Taśma Maxellka też niczego sobie, ale chyba bezchromowa (?) Miałem kiedyś trochę Maxellek złotych (z chromem), ale najwięcej miałem Tidikej , czyli dla niewtajemniczonych TDK. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 18 minut temu, tomek4446 napisał: Też na to liczę. Zawsze cieszą mnie nasze spotkania. Bez zbytniej skromności. Jest ładny i ma ramię SME , a to już coś znaczy. Zastanawiałem się u siebie nad zmianą ramienia , ale sumienie by mnie zagryzło gdybym zmodyfikował staruszka. Natchnąłeś mnie Jak szaleć to szaleć ! Mała zmiana aranżacji i zmieścił się magnetofon. Doszły co prawda kolejne kable , ale powyżej pięćdziesięciu to już ma marginalne znaczenie. Podłączyłem do Luxmana i jest miodzio Nagrywanie bezpośrednio z Eversolo z pominięciem DL i RME. Naprawdę dźwiękowo z kaseciaka wstydu nie ma . P.S. Ten słonik to tam stoi na szczęście. Ot tak , że jak się walnę na wpięciu jakiegoś kabelka to , żeby to wszystko nie wyleciało w kosmos Ładnie, bardzo ładnie, tyle zabawek które cieszą oczy i uszy. 🫡 Zakładam że ta komoda drewniana, tyle skrzynek pewnie swoje waży 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 51 minut temu, terracan1929 napisał: 😁 Taśma Maxellka też niczego sobie, ale chyba bezchromowa (?) Miałem kiedyś trochę Maxellek złotych (z chromem), ale najwięcej miałem Tidikej , czyli dla niewtajemniczonych TDK. Tzw. żelazówka. A napis rzymska dwójka na tej taśmie to oznaczenie taśm z warstwą chromu tak dla wtajemniczonych 😉 Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 (edytowany) Dnia 18.11.2023 o 15:41, AudioTube napisał: Mnie świta, że zaczynając z Qobuz wyraziłem ochotę na 30 dni darmowych najtańszego abonamentu. Nie wiem jak, ale poszło, działa. Sublime +. Opłaciłem na rok, przez PayPal. Przewalutowało mi z funtów na euro. Yupiii 😁 AJ pyta się, czy chodzę na siłownię, bo podobno ciężkie są 😄 33×40×60 cm. Później ma mi wysłać pomiary. Edytowano 26 listopada 2023 przez Adi777 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 Spore te skrzynki 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 (edytowany) Heheheh oby grały pięknie, ale Adi, Michał Anioł to ich nie rzeźbił to już moje topory bardziej subtelne 😜 Edytowano 26 listopada 2023 przez Wing0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 (edytowany) Adi Michał Anioł, nie znam ziomka. 🤣 Ale chociaż nie są banalną, całkowicie kwadratową skrzynką 😜 Edytowano 26 listopada 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 A masz ten przecinek 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 Co to za edycja? 😆 Ważne, żeby przyzwoicie grały, reszta ma drugorzędne znaczenie, choć dla mnie brzydkie nie są, ot, kolumny jak kolumny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 Heheh no wiadomo każdy ma swoje upodobania. Wklejaj i opisuje jak coś więcej będziesz miał. Może podasz koszta z ciekawości? Jeśli nie tajemnica. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 @Adi777 zatem Qobuz działa. Jakie standy wymyśliłeś i jak wysokie? Zostaje zatem przetwornik do zamówienia. Czyżby Lampizator?? Od razu poproś niech Tobie lapka na źródło przystosują. Mają w tym doświadczenie. I system gotowy👍 A po suba to już do Piotra😃 Wiesz zapewne o kim mowa. Ze świecą lepszego inżyniera Tobie szukać. Powodzenia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 5 godzin temu, terracan1929 napisał: Ale kaseciak first class.... trzygłowicowy i do tego mojego ulubionego producenta Tak to K-1020 , ile razy na niego patrzę to przypominam sobie co 1985 roku produkowaliśmy w Polsce. 5 godzin temu, terracan1929 napisał: Taśma Maxellka też niczego sobie, ale chyba bezchromowa Zgadłeś Właśnie przytargałem ok. 200 kaset z piwnicy , głównie jak pamiętam Pewex , firmy chyba wszystkie. 5 godzin temu, Artur Brol napisał: Zakładam że ta komoda drewniana, tyle skrzynek pewnie swoje waży Deski palisandrowe calówki. Nawet tylna ścianka jest z desek. A na górze ok. 80 kg. 4 godziny temu, Adi777 napisał: Później ma mi wysłać pomiary. Adi. Nie wiem czy to ważne , ale ktoś Ci przykręcił głośnik na górze kolumny. Przesłać Ci " Protokół reklamacyjny " ? Będzie szybciej .... 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 6 godzin temu, tomek4446 napisał: Naprawdę dźwiękowo z kaseciaka wstydu nie ma . 😏czy to moja inspiracja, słuchanie taśm. Robią klimat 🙂 Mój szpulak przypomina i wprowadza w klimat fajek, dymiących świec 🍻........ Miłego słuchania. Pozdr. 7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 7 minut temu, Karol64208 napisał: Mój szpulak przypomina i wprowadza w klimat fajek, dymiących świec Kurna , jest śliczny. Karol , ale z umieszczeniem drapaka to przegiąłeś. A , fajny psiak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts