danny Napisano 2 września 2015 Udostępnij Napisano 2 września 2015 Kupiłem w Empiku płytke Sarsy - Zapomnij mi. Nie wiem kto to, ale było w promo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Revo Napisano 23 października 2015 Udostępnij Napisano 23 października 2015 Trochę nowoczesnych beatów, trochę nostalgii... Raczej dla fanów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 15 lutego 2016 Udostępnij Napisano 15 lutego 2016 Od dłuższego czasu wałkuję kilka płyt brazylijskiej grupy UAKTI której członkowie chyba jako pierwsi na świecie zaczęli grać na wymyślonych przez siebie i własnoręcznie zbudowanych instrumentach. Dźwięki bardzo oryginalne, niekiedy zabawne, często zaskakujące (LINK) co najważniejsze znakomicie zrealizowane studyjnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dra.ka88 Napisano 16 marca 2016 Udostępnij Napisano 16 marca 2016 Ostatnio kupiłem sobie dwie płyty zespołu Metallica. Świetne brzmienie i niezłe utwory. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 22 marca 2016 Udostępnij Napisano 22 marca 2016 Kolego Dra.ka88 napisałeś, że kupiłeś sobie płyty Metalici, jednak nie podałeś ich tytułów. Twój wpis jest z gruntu nie merytoryczny i odnoszę wrażenie, że jest formą zaistnienia na forum za wszelką cenę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Note Napisano 23 marca 2016 Udostępnij Napisano 23 marca 2016 Witam. Ostatnio zakupiłem dwie płytki. Pierwszą z nich jest UDO - "Navy Metal Night". Gratka dla fanów ciężkiego brzmienia. Świetne wydanie , które zawiera 2 płyty cd oraz 1 płytę blu-ray. Na płytkach znajdują się same perełki zespołu w wydaniu koncertowym. Na uwagę zasługuję fakt , że wraz z UDO gra wojskowa orkiestra symfoniczna Bundeswehr'y - Marinemusikkorps Nordsee. Ta współpraca wypadła rewelacyjnie co słychać na płytach Cd i widać na zapisie koncertu na nośniku Blu-Ray. Na pochwałę zasługuje bardzo dobrze zrealizowana płyta, co w cięższej muzyce nie jest to oczywiste.Drugą płytką jest o wiele lżejsze granie , jednak bardzo ciekawe i wciągające klimatem -The Shadows - "Platinium Collection" gdzie znajdują się jedne z najlepszych utworów tego zespołu w wydaniu remasterowanym.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 23 marca 2016 Udostępnij Napisano 23 marca 2016 Cytat Drugą płytką jest o wiele lżejsze granie , jednak bardzo ciekawe i wciągające klimatem -The Shadows - "Platinium Collection" gdzie znajdują się jedne z najlepszych utworów tego zespołu w wydaniu remasterowanym. A jakiego to wydawnictwa ta składanka Shadows'ów i gdzie kupiłeś?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Note Napisano 23 marca 2016 Udostępnij Napisano 23 marca 2016 Wydawca - Parlophone Records. Kupiłem na allegro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiolover Napisano 6 lipca 2016 Udostępnij Napisano 6 lipca 2016 A ja ostatnio zakupilem reedycje Kata ,,oddech wymarlych swiatow". Moze juz nie ma tego klimatu, co sluchana za czasów liceum, ale i tak warto bylo miec fizyczną wersje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 8 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2016 ostatni zakup : Tiger Lillies - Brothel To The Cemetry , od dluższego czasu szukam płyty tego zespołu ''Births, Marriages & Deaths'' gdyby ktoś coś to proszę o wiadomość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToTameALand Napisano 11 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2016 Nabyłem ostatnio do kolekcji dwie klasyczne płyty z gatunku ciężkich brzmień. Odmienne stylistycznie, ale naprawdę doskonałe w swym rodzaju.Dream Theater "Metropolis Pt. 2" - dla wielu osób to opus magnum gigantów prog-metalu, concept album, w którym za każdym odsłuchem odkrywam coś nowego.Sepultura "Arise" - mój nr 2 tego, trochę ostatnio niedocenianego, zespołu. Przepełniony agresją album, ostatnie dzieło Sepultury nagrywane w duchu thrash metalu. Oba albumy zdecydowanie warte polecenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostek32 Napisano 14 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2016 moje nowe nabytki to otrzymane w prezencie płyty Ich Troje nie śmiejcie się, nadal wielu ludzi ich słucha. Ostatnio kiedy byłem w sklepie dekoracje ślubne Gdańsk to o dziwo spotkałem się z jakimś utworem tego zespołu hehe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 15 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2016 Jasne. Miliardy much też nie mogą się mylić siadając wiesz na czym i to konsumując I nie śmieję się. Poważnie. Zawsze się smucę, gdy sobie pomyślę, że ludzie marnują czas na słuchanie byle czego a tyle pięknej, cudownej muzyki jest na świecie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kędzior Napisano 22 września 2016 Udostępnij Napisano 22 września 2016 Jeff Beck - Loud Hailer - geeenialny album! No i chyba wreszcie wyloze kase na ,,Ascension" Coltrane'a na vinylu, bo nie jest taki drogi, a te nowe reedycje brzmią bardzo miodnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 24 września 2016 Udostępnij Napisano 24 września 2016 Czy stare, to nie wiem, ale jare na pewno.A znasz zespół Abraxas? Mam kilka płyt tego zespołu. Każdą lubię, więc nie polecę żadnej szczególnie. No i jakość nagrań jest bardzo dobra jak na taki gatunek muzyki i polski zespół.Może po trochu też dlatego, że mam reedycje na złotym nośniku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferop11 Napisano 28 września 2016 Udostępnij Napisano 28 września 2016 Ja zakupiłem Trzecie Rzeczy - Kękę i katuję całe dnie i pół nocy Polecam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metka Napisano 21 listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 listopada 2016 57th & 9th - STING nowa płyta, przesłuchana od wczoraj kilkanaście razy, dla mnie bardzo dobra "...album powstał spontanicznie..." - ja dziękuję za taki spontan, super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 21 listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 listopada 2016 Na nadzie? Ja to jak bym kilkanaście razy z rzędu przesłuchał płytę to...znudziłbym się. Najczęściej przesłuchałem Daft Punk ''Random A........'' czyli 3 razy z rzędu Pozatym jak się tylko jazzu słucha to jest eureka jak się okazuje, że gdzieś indziej też jest życie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metka Napisano 21 listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 listopada 2016 bardzo przepraszam szanownego kolegę, bardzo przepraszam...Oczywiście z rozpędu napisałem- dokładnie 7 razy przesłuchałem...jeszcze raz bardzo przepraszam, poprawię się, a przynajmniej się postaram...) Ja tylko jazzu słucham...?? Ej tam... Dużo slucham jazzu to fakt. Z tym życiem gdzieś indziej to racja...Po zachodniej stronie Kraka mniej smogu, choć to bliżej "grubych'', i lampy jakieś takie ładniejsze...) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 21 listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 listopada 2016 Tak tu kulturalnie więc ja polecę coś innego. Raczej nie przepadam za rap ale ta płyta jest dobra Cypress Hill '' The greatest hits from the bong''.Smok jak smok ale przewagę mam nad Tobą Metka bom bliżej stolycy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metka Napisano 21 listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 listopada 2016 mnie stolyca nie jara kompletnie...)) dlatemu zabunkrowałem się w lesie... koncert live: Dziwny Ten Świat_opowieść Niemenem - Radek Janusz może fani Czesława mnie nie zjedzą... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToTameALand Napisano 29 listopada 2016 Udostępnij Napisano 29 listopada 2016 Nabyłem (już jakiś czas temu) Metallicę - Hardwired... To Self Destruct. Rozumiem fanatyków zespołu, którym album podoba się średnio (stylistycznie odbiega jednak od najlepszych dokonań grupy), jednak moim zdaniem płyta jest naprawdę dobra. to być może najlepsze ich wydawnictwo od czasów Black Albumu. Krążek jest nagrany doskonale, mamy kawałki utrzymane w duchu thrashu (tytułowy czy Spit out the bone), heavy (Atlas, Rise!), czy nawet hard rocka (Dram no more). Wszystkie w.w. są świetne. Podoba mi się jeszcze Moth into flame, Halo on fire i Murder one. Są równie dobre. Reszta utworów stoi imo na niższym poziomie, ale może z czasem się do nich przekonam.Jednym zdaniem: zespół na szczęście dał radę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 30 listopada 2016 Udostępnij Napisano 30 listopada 2016 ToTame, a mnie się nie podoba. Właśnie kupiłem sobie płytkę Mettaliki i mam mieszane odczucia. Nudna. Nic nowego, tępo powolne. Ja tam trashu nie slyszę,powera tym bardziej. Jutro jeszcze raz ją przesłucham może choć trochę się do niej przekonam. Bardziej odpowiada mi poprzednia ,,Death magnetic''. Tam power jest i jak to u Mettaliki popis kunsztu technicznego. W najnowszej plusem jest wysokiej jakości nagranie ale na dobrą sprawę żadna ich płyta nie jest skopana. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToTameALand Napisano 2 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2016 No "Spit..." i "Hardwired..." to są thrashowe kawałki. Ale płyta ogółem thrashowa nie jest, to taki mix stylów. Posłuchaj jej pewien czas, może Ci podejdzie - ja też na początku miałem mieszane odczucia. Tak czy owak - kilka utworów (początek CD no 2) mogliby wywalić i zrobić z tego pojedynczą płytę.Ps. "St. Anger" jest skopana;-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Note Napisano 8 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2016 U mnie zagościła nowa płytka, tym razem nic z ciężkiego grania - Waylon Jennings - Analog Pearls vol. 1. Przepiękna realizacja od Stockfisch Records. Trochę drogo, ale warto było Utwór - Sing The Girls A Song, Bill - co za MOC ! Metallica to pikuś przy tym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts