Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
23 godziny temu, fp74 napisał:

Jeżeli zaś administracja nie może lub nie chce usunąć konta tej osoby, w takim przypadku proszę o usunięcie mojego konta, bo nie widzę wówczas możliwości dalszego udziału w forum.

7 godzin temu, fp74 napisał:

I wtedy to oni zaczną nas wyrzucać...

Twoja reakcja jest na wskroś słuszna. Tak trzeba. W naszym kraju reakcja kojarzy się z " kablowaniem" , a to przez społeczeństwo jest niemile widziane. Jesteśmy na wczesnym etapie odkręcania tejże mentalności. Może dzięki temu parę osób przeżyje ,nie rozjechanych przez pijanych kierowców. których rodzinka nie zatrzymała ,gdy wsiadali podcięci po imieninach u cioci. Do Twojej wypowiedzi mam jednak jedną uwagę , tak jak piszesz / a cenię Twoją forumową działalność / nie daj się usunąć przez kogoś kto nic nie wnosi.

Napisano
30 minut temu, tomek4446 napisał:

Do Twojej wypowiedzi mam jednak jedną uwagę , tak jak piszesz / a cenię Twoją forumową działalność / nie daj się usunąć przez kogoś kto nic nie wnosi.

O właśnie! @fp74

Napisano
Dnia 17.08.2025 o 11:37, gienas napisał:

@fp74 jest guzik - ignoruj.

Ban nie zadziała niestety na takich userów...

Zadziała!

Często dajemy użytkownikom czas na uspokojenie się i zaprzestanie nagannych działań-niezgodnych z netetykietą i Regulaminem Forum, mając nadzieję że w połączeniu z komentarzami innych uda się bez banowia. 

Prosimy też o szacunek nie tylko do innych użytkowników Forum ale również do języka polskiego (ortografii i gramatyki), właściwe stosowanie interpunkcji, rozpoczynania zdania od wielkiej litery itp. Jak zauważyliście-niektórzy lekceważą to (również celowo) i sprawdzają na ile mogą sobie pozwolić 😡

A ci którzy bardzo przesadzają - od razu  dostają bana!

Pozdrawiam 

PS. Funkcja "ignoruj" to mało, jak ktoś zasługuje na bana to go dostaje!

Napisano
29 minut temu, RoRo napisał:

Prosimy też o szacunek nie tylko do innych użytkowników Forum ale również do języka polskiego (ortografii i gramatyki), właściwe stosowanie interpunkcji, rozpoczynania zdania od wielkiej litery itp. Jak zauważyliście-niektórzy lekceważą to (również celowo) i sprawdzają na ile mogą sobie pozwolić 😡

Jako administratorzy i moderatorzy powinniście częściej zwracać uwagę piszącym. 😉

Był czas, że kiedy zwracało się komuś uwagę, to padały riposty, że z braku argumentów w dyskusji wytyka się błędy w gramatyce.

Napisano

Jacek-jak zapewne zauważyłeś często zwracamy na to uwagę... Ale możemy częściej 😎

Czasami robimy to rzadziej, gdy ktoś miewa problemy z ortografią (albo autokorekta u niego jest zbyt ambitna) ale wpisy są rzeczowe zaś zdania czytelne - mimo tych drobnych błędów czy braku polskich znaków diakrytycznych.

Pozdrawiam 

Napisano

A myślałem ,że tylko mnie nurtuje w/w osobnik ;) z AS wyrzucili , z audio też , niestety są alt-konta , często aktywujące się by podbudowywać wypowiedzi takich osób które chcą szybko zbudować "reputację"- ah te czasy handlarzy sansui czy jak to się tam zwało :D 

• 2 weeks later...
Napisano
17 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał:

@Redakcja AUDIO Jesli "udawane" przez moderację, ze sie nie widzi łamania regulaminu, to proszę chociaż o dopisek w tymże regulaminie, ze nie dotyczy "forumowych kolegów". Np. W punkcie 2.5

Ułatwię Redakcji zadanie, żeby zobrazować z czym my tu się mierzymy. Po takim zgłoszeniu dalej nie wiem o co chodzi, ale może jeszcze kilkaset postów "przelecę" to na coś wpadnę.

Miro z całym szacunkiem, ale ja będziesz zadawał dziwne pytania to będą dziwne odpowiedzi. 

Moimi kolegami zaś się nie przejmuj. Ci nie robią trzody na forum. 

Pozdrawiam. M

Screenshot_20250904_080602_Chrome.jpg

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, MariuszZ napisał:

Po takim zgłoszeniu dalej nie wiem o co chodzi, ale może jeszcze kilkaset postów "przelecę" to na coś wpadnę.

Mariusz, jeśli dobrze rozumiem, Miro odnosi się do mojego wpisu na temat kabli p. Marka Brożka (M&B Audio Cable) i regulaminu forum, którego punkt 2.5 zakazuje zamieszczania przez forumowiczów przekazów reklamowych i linków do prywatnych stron. Problem w tym, że takich linków znajdziemy na forum sporo (np. do sklepów ze sprzętem czy muzycznych), a definicja przekazu reklamowego jest dość pojemna. Owszem, na siłę można w niej zmieścić mój post, ale wtedy zmieścimy tam i wiele innych. Jeśli użytkujemy produkty jakiejś firmy i jesteśmy z nich zadowoleni, to siłą rzeczy piszemy o nich entuzjastycznie i zachęcamy innych do zapoznania się z nimi, co może być zinterpretowane przez osoby trzecie jako celowe działania zorientowane na promocję marki / towaru handlowego. 

Edytowano przez Rafał S
Napisano (edytowany)

@Rafał Sjuż mialem niemal to samo pisać.

Odpuszczam zatem, bo ładnie wyjaśniłeś bolączki ChybaMiro.

Pzdr.

P.S.

Na to wychodzi, że każdy link do prywatnego ogłoszenia z OLX jest złamaniem pkt. 2.5 regulaminu forum. 

A mnóstwo tu takich linków. 😉

Edytowano przez DiBatonio
Napisano

Rozumiem. Macie rację. Trąci reklamą na kilometr 😉

Zatem upominam by nie reklamować produktów celem osiągania zysków ze sprzedaży przez podmioty związane z produkcją, sprzedażą itp, a jedynie by opisywać (mozna chwalić lub nie) ich walory konstrukcyjne, estetyczne, użytkowe i funkcjonalne bez zamysłu uzyskania finansowych korzyści przez kogokolwiek 😎

Pozdrawiam. M

Napisano
43 minuty temu, Rafał S napisał:

Miro odnosi się do mojego wpisu na temat kabli p. Marka Brożka (M&B Audio Cable) i regulaminu forum, którego punkt 2.5 zakazuje zamieszczania przez forumowiczów przekazów reklamowych i linków do prywatnych stron. Problem w tym, że takich linków znajdziemy na forum sporo

No trochę więcej...

Screenshot_20250904_085403_Chrome.jpg

Z tego co mi wiadomo to imię i nazwisko głównie zalicza sie do danych osobowych.

Napisano (edytowany)

Moimi kolegami zaś się nie przejmuj. Ci nie robią trzody na forum. 

Pozdrawiam. M

Z mojej strony nie zgłoszę juz żadnego tego typu działania. Nawet napisałem "delikatnie" czy coś zauważyłeś co mnie "rzuciło sie w oczy".

Nie miałem złych zamiarów. 

Ps: trzodę to tu mogą zrobić przyszłe reklamy umieszczone przez użytkowników jesli "to przejdzie" (zresztą czesto usuwane jako wlasnie reklama) ale to już nie moj problem.

Pozdrawiam. M

6 minut temu, DiBatonio napisał:

Serio? 🤭

Każda strona www producenta, czy dystrybutora zawiera zakładkę kontakt z danymi takimi jak: telefon, adres email, czy imieniem i nazwiskiem właściciela lub przedstawiciela.

Rozmowa toczy sie o tym co umieszczane jest na forum , a nie na jakiś tam stronach www!

I związanym z tym regulaminem Forum- złamany cały punkt 2.5!

Ps: idę stąd bo mnie "słabi" taka wymiana zdań!

Edytowano przez Chyba Miro 84
Napisano
1 minutę temu, Chyba Miro 84 napisał:

Nie miałem złych zamiarów. 

Ja też. Chwała Ci za czujność Miro. Zgłaszaj jak coś zauważysz, będę wdzięczny, ale starając się konkretnie pisać czego wpis dotyczy, cytat, link, cokolwiek. Nie jestem w stanie się domyślić bez kontekstu. Zwracam uwagę raczej na netetykietę niż problematykę reklamowania.

Poza tym mam wrażenie, że tak jak koledzy zauważyli jest ten przypadek dość wybiórczo przez Ciebie wybrany. Bo grające przewody Cię "irytują" czy może masz jakieś przykre doświadczenia. Ktoś Cię oszukał, naciągnął, możesz jeżeli masz takie doświadczenia podzielić sie nimi w odpowiedniej zakładce. Zachęcam 

Pozdrawiam. M

Napisano
3 minuty temu, MariuszZ napisał:

Poza tym mam wrażenie, że tak jak koledzy zauważyli jest ten przypadek dość wybiórczo przez Ciebie wybrany. Bo grające przewody Cię "irytują"

Jak to dobrze, że to Ty Mariusz napisałeś. 

Chciałem o tym wspomnieć po wyjaśnieniu Rafała S. ale odpuściłem, bo wiem gdzie by to mogło zabrnąć w tym przypadku.

Napisano
35 minut temu, Kraft napisał:

Moment, a to forum nie jest po to, żeby jego właściciel na nim zarabiał

To jedno. Drugie to jaki jest cel przepychania się paragrafami na hobbystycznym- było nie było - forum. Około kablowa zadyma jakoś wielu uczestnikom nie przeszkadza,ale za to można wskazać paluszkiem regulamin i zawracać głowę adminom RODO ,albo innymi duperelami.

Napisano (edytowany)
27 minut temu, Chyba Miro 84 napisał:

Rozmowa toczy sie o tym co umieszczane jest na forum , a nie na jakiś tam stronach www!

I związanym z tym regulaminem Forum- złamany cały punkt 2.5!

A co umieszczane jest na forum?

Masz na myśli, że Rafal S. podał imię i nazwisko konstruktora kabli  Marka Brożka?

To dlaczego nie przeszkadza Tobie, kiedy ktoś podaje personalia konstruktorów kolumn, czy innych wzmacniaczy znanych marek ?

Edytowano przez DiBatonio
Napisano

Ja też. Chwała Ci za czujność Miro. Zgłaszaj jak coś zauważysz, będę wdzięczny, ale starając się konkretnie pisać czego wpis dotyczy, cytat, link, cokolwiek. Nie jestem w stanie się domyślić bez kontekstu. Zwracam uwagę raczej na netetykietę niż problematykę reklamowania.

Poza tym mam wrażenie, że tak jak koledzy zauważyli jest ten przypadek dość wybiórczo przez Ciebie wybrany. Bo grające przewody Cię "irytują" czy może masz jakieś przykre doświadczenia. Ktoś Cię oszukał, naciągnął, możesz jeżeli masz takie doświadczenia podzielić sie nimi w odpowiedniej zakładce. Zachęcam 

Pozdrawiam. M

W odpowiedniej zakładce mógłbyś podać ile razy interweniowałem w sprawie spamu, reklam itp. Za co oczywiscie były podziękowania za czujność, ale... teraz to mi to "wisi". Zwłaszcza w świecie reklam na każdym kroku. Jesli będą zalewać forum to dla mnie i tak wiekszego problemu to nie zrobi.