Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Do "Amsterdam blue" (jakiś czas temu wrzucony tutaj) dokładam kolejny niezwykle klimatyczny kawałek Jona Hassella:

Idealny na nocny odsłuch + słuchawki choć na kolumnach również brzmi zacnie😊

Kolejne cudowne muzyczne odczuwanie + widoki...

Napisano
Dnia 18.05.2020 o 21:52, Karol64208 napisał:

to czekamy na nowe radio "Nowy Świat":D

jednak zaufam obiektywizmowi Kuby, bo Mann to jakieś peowskie radio chyba niestety majstruje

a co do trójki, to w myśl anegdoty Andrusa:

"- czego się pan napije - kawy czy herbaty? 

- trochę tego, trochę tego"

takie płyty przez weekend u mnie leciały...

IMG_20200531_164016.jpg

Napisano (edytowany)

Ostatnio słucham tego. Przypomniało mi się z końca lat siedemdzisiątych ubiegłego wieku i .....  ,,chodzi za mną,, Tu w dwóch wersjach. Mnie lepiej ,,leży,, ta pierwsza. ktoś mógłby pomyśleć że to jakieś disco. Nic bardziej mylnego. Polecam.

Edytowano przez Rega
Napisano

A ja na spokojnie - Malcolm McLaren i płyta "Paris"

obraz.png.2e4e396cd20e960d986067db650a4a9e.png

i najbardziej chyba znany utwór "Paris,  Paris" zaśpiewanego wraz Catherine Deneuve

Ma parę płyt na swoim koncie (nie wszystkie mi leżą - jak np. "Duck Rock"), ale "Paris" z 1984 czy z 1989 wraz z Boootzila Orchestra "Waltz Darling" już bardziej. W sam raz na deszczową środę przed świętem i długim weekendem 🙂

Pozdrawiam
PS. Swoją drogą - dla niektórych jest chyba bardziej znany jako menadżer Sex Pistols. Albo z napisu na jego grobie (zmarł w 2010) "
"Lepsza spektakularna porażka, niż umiarkowany sukces""

Napisano
Dnia 10.06.2020 o 20:28, misiek x napisał:

Właściwie to słuchasz tego samego co i ja.

Pozdrawiam:D

10 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał:

jestem juz jego fanem....

nie powiem nie:)

Wczorajszy wieczór spędziłem nieco poważniej, oczywiście wybiórczo potraktowałem niektóre utwory:15_yum:32.thumb.JPG.4bfce305b69c9f3c1d67cf7d30965631.JPG

Napisano
Dnia 20.05.2020 o 16:54, Karol64208 napisał:

Słuchałeś jego innych płytek, bo to na pewno znasz "Have a Cigar" grupy Pink Floyd z płyty Wish You Were Here.

Nie, jeszcze nie słuchałem, ale zamierzam. ''Have a Cigar'' znam, ale średnio mi podchodzi, zresztą, tak jak cała płyta Wish You Were Here. Nigdy nie zrozumiem maksymalnych ocen dla tego albumu. Dobra płyta, ale czy wybitna?

Napisano (edytowany)
3 godziny temu, Adi777 napisał:

Dobra płyta, ale czy wybitna?

o gustach się nie dyskutuje:) , dla mnie to nie tylko wartość  pod względem artystycznym, ale i sentymentalna.

Dzisiaj zasiadam wcześnie bo to co przygotowałem  przypomnienie wspaniałej atmosfery koncertowej z grupą U2 i musi być głośniej:15_yum:33.thumb.JPG.ba3f79bc6a874ff421a6599251f740c8.JPG

tutaj fragment z koncertu i albumu. Polecam.

a na desert, może to:1_grinning: Nie potrzeba rekomendacji.34.thumb.JPG.d61209a57da7b592981f7bed45b8449a.JPG

Miłego słuchania:D

Edytowano przez Karol64208
Napisano
11 godzin temu, Karol64208 napisał:

o gustach się nie dyskutuje

Nie, nie, nie, i jeszcze raz, nie. Jak najbardziej się dyskutuje. Też kiedyś myślałem w ten sposób, ale w końcu dotarło do mnie, że to bzdura. Każdy ma prawo powiedzieć, co mu się podoba, a co nie.

Napisano (edytowany)

"Roon Radio" czasem podpowie coś fajnego 🙂

Demians - Building an Empire           Polecam całą płytę, jest w streamie

Edytowano przez Gość
Napisano (edytowany)

Fafniak   ....na koncertach krzyczysz więcej czaduu, szczotką ślad flamastra (zielonego audiofilskiego) trzesz.... cały Ty...  (taki niewinny żarcik bez podtekstu ani ataku ;))      Widzę że za polskie starocia się wziąłeś do zabytkowych kolumienek. Lata 70/80 na całego tam masz.

A ja dodam jeszcze  jeden album Lebowski'ego gdyż od paru  dni nie mogę się nasłuchać tego bandu. A w ogóle to nie wiem gdzie ja kurna  byłem, że wcześniej tego nie znałem. Lebowski teraz wysokie miejsce u mnie zajął 🙂

Lebowski - Galactica

20200701_102300.thumb.jpg.7dac78df8ab95e0a4bdfa17b86c5571e.jpg

Edytowano przez Gość