kaczadupa Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 17 października Udostępnij Napisano 17 października https://tidal.com/track/89177915?u Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 17 października Udostępnij Napisano 17 października Pani z Niderlandów. Mnie się podoba jej śpiew i repertuar, czy koledzy z Niderlandów i nie tylko podzielają mój gust? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 17 października Udostępnij Napisano 17 października 26 minut temu, MMarek napisał: Pani z Niderlandów. Mnie się podoba Jeśli ktoś lubi silne kobiety, to czemu nie. (Cytowałem kreatywnie.) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 17 października Udostępnij Napisano 17 października 1 godzinę temu, Rafał S napisał: Jeśli ktoś lubi silne kobiety, to czemu nie. (Cytowałem kreatywnie.) Już miałem napisać, że mnie się podoba 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 17 października Udostępnij Napisano 17 października Caroline van der Leeuw, band The Jordan. Dawniej Caro Emerald. Słuchałem. Nie polecam. Nic po Caro nie zostało. Taylor Swift także inaczej zaczęła, ale może nie będę dalej… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 17 października Udostępnij Napisano 17 października Dla równowagi trochę ubiegłego tysiąclecia 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 17 października Udostępnij Napisano 17 października W tym tygodniu, swoje rocznice wydania odpowiednio 40 i 42 miały takie sympatyczne albumy… 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października @maxredaktor Mam kilka nowszych płyt Tony'ego Joe White'a. Wszystkie lubię. Chciałem kiedyś kupić składankę jego starszych nagrań, ale nie znalazłem odpowiedniej tzn. dość długiej i ułożonej chronologicznie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października (edytowany) Ja nie mam żadnej, ale przymierzam się do dwóch: "The Train I'm On" i "Black & White". Obie przesłuchałem i bardzo mi się podobają. A skończyłem właśnie słuchać jedną z późniejszych (tę poniżej), i też mam na nią ochotę. Edytowano 18 października przez maxredaktor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października 1 godzinę temu, maxredaktor napisał: A skończyłem właśnie słuchać jedną z późniejszych (tę poniżej), i też mam na nią ochotę. To bodaj jego ostatnia. Chyba dobrze nagrana, bo widywałem ją w salonach audio. Pamiętam też jak W. Mann ją kiedyś prezentował w dawnej Trójce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Jest dobrze zrealizowana, ale co najważniejsze, nie ma utworu, który by mi się nie podobał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października @maxredaktor Zorientowałem się już, że muzyka jest dla Ciebie ważniejsza od samego dźwięku. Jest mi to bliskie. Żeby nie ograniczać się do komentarzy: tutaj też mamy i muzykę i dźwięk wysokiej próby. Z biegiem lat ten album coraz bardziej mi się podoba. Pomysł, zróżnicowanie aranżacyjne, fantazyjne wykonania. W tym przypadku całość to więcej niż suma części. Herbie Hancock - "Gershwin's world" Tytuł to dobre podsumowanie, bo mamy nie tylko kompozycje Gershwina, ale również mu współczesnych. Zarówno od strony afroamerykańskiej (James P. Johnson), jak i europejskiej muzyki poważnej (Maurice Ravel). Tak piosenki, jak i rozbudowane formy. @Grzesiek202, @MMarek - nie wiem, czy na B&W nie zagra to zbyt jasno. @AudioTube U Ciebie powinno być bajecznie. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października https://tidal.com/album/77622079?u 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października 2 godziny temu, Rafał S napisał: nie wiem, czy na B&W nie zagra to zbyt jasno. Wiem o co Ci chodzi, ale jeszcze nie 🙂. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października @Rafał SNa moich paździerzach, jak mawiał pewien klasyk forumowy 😀 dla mnie brzmi cudownie. Niezła płyta. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października @Rafał S ło mamusiu, sypnęło i unosi się po szerokości i na wyciągnięcie dłoni👌 @rajdek przypomniałeś mi o tej płycie👍 Drugi raz już dzisiaj. Conajmniej trzy plany mnie tutaj „wychodzą”. Kolorów, blasku i energii nie zliczę. Ileż muzyka/brzmienie wspólnego może mieć z fotografią. Co dobre, to zachwyca. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Tak, już było. Pewnie nawet kilka razy. Ta płyta nie jest nagrana jakoś wybitnie. Od lat kojarzy mie się z piękną jesienią. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrbudyn Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października (edytowany) Weekend z Les McCann Edytowano 19 października przez mrbudyn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października (edytowany) Nadszedł wieczór, a z nim Martha Argerich i Chopin. Konkretnie preludia z tej płyty. Trzecia płyta albumu. Ładna dziewczyna. Wiem to było dawno. Pozostały zdjęcia, podobnie talent. Edytowano 19 października przez Highlander_now 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAtomicus Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października A dziś w Trójce, o g 19:00 koncert Johna Portera… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Dziś, ale 44 lata temu zadebiutowali albumem Boy, nie mam go więc zapodam 3 lata młodszy War… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Boy - mój ulubiony album grupy z czasu zanim U2 poznali Eno i Lanois. Szczery. Świeży. Zdecydowanie bardziej spójny od kolejnych dwóch. I też lepiej od nich się starzeje. W zasadzie to dopiero The Joshua Tree wprowadził nową jakość bo po Boy nastąpił okres bardziej lub mniej udanego poszukiwania tożsamości grupy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts