Skocz do zawartości

Czego słuchasz??

karp

Recommended Posts

@maxredaktor Zorientowałem się już, że muzyka jest dla Ciebie ważniejsza od samego dźwięku. Jest mi to bliskie. :)

Żeby nie ograniczać się do komentarzy: tutaj też mamy i muzykę i dźwięk wysokiej próby. Z biegiem lat ten album coraz bardziej mi się podoba. Pomysł, zróżnicowanie aranżacyjne, fantazyjne wykonania. W tym przypadku całość to więcej niż suma części.

Herbie Hancock - "Gershwin's world"

Tytuł to dobre podsumowanie, bo mamy nie tylko kompozycje Gershwina, ale również mu współczesnych. Zarówno od strony afroamerykańskiej (James P. Johnson), jak i europejskiej muzyki poważnej (Maurice Ravel). Tak piosenki, jak i rozbudowane formy.

@Grzesiek202, @MMarek  - nie wiem, czy na B&W nie zagra to zbyt jasno. ;)
@AudioTube U Ciebie powinno być bajecznie.

@Rafał S ło mamusiu, sypnęło  i unosi się po szerokości i na wyciągnięcie dłoni👌

@rajdek przypomniałeś mi o tej płycie👍 

Drugi raz już dzisiaj. Conajmniej trzy plany mnie tutaj „wychodzą”. Kolorów, blasku i energii nie zliczę.
Ileż muzyka/brzmienie wspólnego może mieć z fotografią. Co dobre, to zachwyca. 

IMG_1044.jpeg

Boy - mój ulubiony album grupy z czasu zanim U2 poznali Eno i Lanois. Szczery. Świeży. Zdecydowanie bardziej spójny od kolejnych dwóch. I też lepiej od nich się starzeje. W zasadzie to dopiero The Joshua Tree wprowadził nową jakość bo po Boy nastąpił okres bardziej lub mniej udanego poszukiwania tożsamości grupy.